reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Agusiek jak ten czas leci - teraz Twoja kolej! Staniki polecam miękkie bo są wygodne a będziesz w nich pewnie 24h/ dobę. Ja w staniku też śpię. Ale wstrzymałabym się z kupnem bo mi po porodzie jeszcze o rozmiar urosły (a wcześniej kupiłam 4). Albo kupić jeden lub dwa, już trochę większe.

Kamii gratuluję prawka! Super, że wreszcie się udało :)

Gryzoń kiedy przyjedziecie do nas? Pogoda już ładna, poszłybyśmy do lasu na spacer :)

kwiatuszku przykro mi z powodu babci :(

też ciekawa jestem co u pachnącej. Zakładam, że nie ma czasu do nas zaglądać, przy dwójce maluchów na pewno ma zajęcie :)

Dziecię moje spać nie chce. W nocy się budzi 2x (wcześniej było raz - nad ranem, teraz 2x a do tego codziennie od ok. 7-8 pręży się i stęka przez sen, więc ja znów nie śpię). A w dzień też nie śpi... Mam nadzieję, że to chwilowe.

Jutro jedziemy z mężem do urzędu dzielnicy złożyć wniosek o paszport dla naszej Lalki :)

Kwiatuszku współczuję :-(
Agusiek to swoje przeszłaś biedna :-( Co do staników to kup sobie tak jak Królowa pisze - nieusztywniane. Z rozmiarem ciężko stwierdzić, ja kupiłam tylko rozmiar większe i są w sam raz. Do dzisiaj w nich chodzę i śpię, ale już dokupiłam więcej sztuk
Królowo no oby u was to było chwilowe, u nas znowu wróciło złe spanie :wściekła/y: Jestem padnięta, wczoraj to pierwsze spanie 21 minut, drugie 50, trzecie całe 6 minut!!! Potem 2 h i wzięłam wkropiłam Camilię i potem mi mała spała 4 h, ale ja się obudziłam po 1,5 h, bo M. wrócił z pracy, potem po następnych 1,5 h i już spać nie mogłam :-( A tak już w zeszłym tygodniu fajnie spała, choć do starego dobrego spania 7-8,5 h trochę brakowało. W tym tygodniu znowu zaczęła mi się średnio co godzinę budzić, jedynie te 4 h wczoraj to cud wręcz :confused2:

amalfi obsewuję swoje ciało od dłuższego czasu, mierzę temperaturę, obserwuje śluz, robię testy owulacyjne, no i wszystkie te informacje razem pokazują, że owulacja jest w co drugim cyklu.

jeden cykl, bez skoku temperatury, bez śluzu płodnego, testy owulacyjne negatywne, monitoring na którym mam potwierdzone, że nie ma owulacji.
kolejny cykl, testy owulacyjne pozytywne, śluz płodny, skok temperatury, piękny wynik progesteronu i estradiolu w 8 dniu po owulacji.

no jak by nie patrzył to jak byk owulacją jest w co drugim cyklu :baffled:

A co Ci lekarz powiedzial na to??? Nie wiem jak tj z owulacja, ale chyba raz jest owulka z jednego, a raz z drugiego jajnika. Ja mam tylko jeden , wiec w sumie malo mnie to obchodzi, wiec sie nie zaglebiam, ale u normalnej kobiety, tzn z dwoma jajnikami, to chyba jest tak jak wyzej opisalam. Ale ja stawiam raczej na to, ze masz czesciej owulki, tylko o tym nie wiesz albo cos z hormonami. Pewnie badalas juz FSH i LH ??? U mnie problem byl z tymi hormonami wlasnie, poza tym, ze wybrakowana jestem ;-)

KWIATEK przykro mi z powodu babci

ILKASIA rozkoszuj sie objawami, bol glowy powinien minac niedlugo, przynajmniej u mnie tak bylo. Reszta zostala, ale nie przeszkadzalo mi to.

Ostatnia edycja:
Amalfi u zdorwej kobety nie jest tak jak ty piszesz ze raz z prawego raz z lewego. Czasem jest tak jak piszesz ale nie jest to udowodnione naukowo. Czasami jajeczkujemy z obu na raz czasem na zmiane a czasami kilka miesiecy z jednego a potem znowu z drugiego a czasem nie ktore jajeczkuja tylko z jednego jajnika.:tak::-)

reklama
Do góry