reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
hmmm...

bo ja blondynka z krwi i kości tak sobie wydedukowałam na mój blondynkowy rozum, że może to ma coś wspólnego :-D

łoooo, to może ja najpierw znajdę przyczynę dlaczego nie mam owulacji w co drugim cyklu a dopiero potem pójdę na HSG?

reklama
kochana ale u kobiet zdrowych nawet owulacja nie wystepuje w kazdym cyklu... u kobiet zdrowych wystepuje w co 2 np a u mnie (ja mam PCO) wystepuje np raz do roku albo rzadziej

karola1986 a skad wiesz, ze masz owulke w co drugim cyklu? Sorry moze pisalas, ale nie jestem na biezaco.

blonka czesc! ;-)

Ej - a ja miałam mieć robione hsg w narkozie ogólnej, i nawet nie wspomniał lekarz że można to zrobic bez narkozy. I tam gdzie miałam robic zapisy były na bierząco - bo przed zapisem trzeba miec idealny posiew - to przecież bez sensu zapisywac się na pół roku wprzód - jak się nie wie jaki będze posiew za pół roku..... i to miało być na nfz :) jak chcecie to Wam podam kontakt do lekarza w warszawie który mnie tak kierował :)

ps - Błonka - gratulujemy 10-ciu miesięcy :))))

Błonka miała przez usg i stąd pełny pęcherz.
gryzoń pewnie laparoskopowo miała mieć robione i wtedy jest lewatywa i znieczulenie ogólne.
ja miałam przez rtg i było tak.
Miałam być na czczo. Dostałam zastrzyk przeciw bólowy w pupe przed samym badaniem. Położyli mnie na zwykłym stole w pokoju rtg i dali coś pod pośladki :-D żeby były wyżej. Potem wsadzili kulociąg-możesz zobaczyć w necie zdjęcia ale nie jest to fajny widok.zakładają to i to właśnie boli i ciągnie ci szyjke. Wtedy łatwo jest wprowadzić kontrast! Dają ten kontrast i robią zdjęcie rtg.mi robili kilka. Wszystko ładnie bylo drozne.może jak są zapchane to boli bardziej?nie wiem.
Wiem tylko że powinnaś iść to zrobić mimo wszystko. Trzeba wykluczać po kolei wszystko.ja byłam głupia i zwlekałam a teraz mogę się zająć leczeniem właśnie jak u ciebie brakiem owu i
hormonami!może ci je przetkaja i będziesz miała problem z głowy. A tak to będziesz wracała myślami do tego czy masz drożne czy nie!mówię ci.ucz się na moim błędzie :-D

od września jestem po opieką ginekologa, hormony robiłam, wg Gina hormony mam ok, tzn prolaktynę w dolnej normie co mnie ciut martwi, tsh za wysokie (3,05, mam uniikać jodu bo po witaminach z jodem wzrozło mi z 2,6 do 3,05), no i w związku z tym wzrostem tsh, Gin kazał mi zrobić ft4 i ft3, ft4 wyszło w górnej granicy a ft3 w dolnej, Gin twierdzi, że nie jest źle ale ja z tego co czytałam w necie i na innych watkach to nie jest dobry wynik, bo powinno być w miarę po równo, procentowo a mnie wychodzi ft4 87% a ft3 14% :-( no więc wychodzi na to, że muszę poszukać jakieś endokrynologa, niech luknie na moje wyniki.

co do badań męża, to robił badanie nasienia kilka dni temu, na dniach powinniśmy otrzymać wynik (mają wysłać nam pocztą więc czekamy).
z tym jodem to rożnie ;). Przy niedoczynności powinno włączyc się więcej jodu do diety. A z kolei jesli ma się stwierdzone hashimoto to wtedy już nie

karola1986 a skad wiesz, ze masz owulke w co drugim cyklu? Sorry moze pisalas, ale nie jestem na biezaco.

amalfi obsewuję swoje ciało od dłuższego czasu, mierzę temperaturę, obserwuje śluz, robię testy owulacyjne, no i wszystkie te informacje razem pokazują, że owulacja jest w co drugim cyklu.

jeden cykl, bez skoku temperatury, bez śluzu płodnego, testy owulacyjne negatywne, monitoring na którym mam potwierdzone, że nie ma owulacji.
kolejny cykl, testy owulacyjne pozytywne, śluz płodny, skok temperatury, piękny wynik progesteronu i estradiolu w 8 dniu po owulacji.

no jak by nie patrzył to jak byk owulacją jest w co drugim cyklu :baffled:

reklama
Ja odebralam dzisiaj wyniki morfologii-i są wzorcowe...oby tak dalej:) arazie nic nie lykam, zero suplementów...jedynie dupka, nospe forte no i kwas foliowy...we wtorek wizyta, o ju będzie 9 tydzien i mam nadzieje ze moj kropek będzie bardziej przypominał małego człowieczka:)

No i byłam się zapisać do neurologa...wizyta styczne 2014...a ja wtedy rodze...wiec pani powiedziala ze tylko prywatnie:p

Do góry