kwiatuszekq20
Fanka BB :)
slonecznego milego dnia laski
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi z kolei mówiła ,zeby nie wprowadzać za wczesnie masła - co lekarz to inna teoria :/ Czyli Tak jak ja mówiłam Mama wie najlepiejkamii nie.. ja jej nie daje... lekarka mo mowila zeby bulek jeszcze nie dawac.. tylko bialy chlebek z oselką masla ale tego masla 80 procentowego nie innego.
postanowiłam dołączyć do Waszego forum bo nurtuje mnie kilka kwestii związanych z clo i luteina. Jestem juz 4 cykl na clo, w pierwszym cyklu pecherzyki nie za bardzo ruszyly, ale 3 kolejne cykle byly piekne - pecherzyki srednio 26-30 mm, gdzie przy clo to podobno ok, potem luteina przez 11 dnia... i ciazy jak nie bylo tak i nie ma. Mam stwierdzone PCO, byly lekko podwyzszone LH i testosteron, przyjmuje od 3 miesiecy metformax i w tym miesiacu robilam badania hormonów i wszystkie są wzorcowe... a ciazy dalej nie ma... jestem 5 dni po owulacji.... nie wiem czy sie udalo czy nie, czytalam ze niektore dziewczyny juz po 4 dniach czuly jakies zmiany w sobie a ja nic takiego nie czulam, boje sie kolejnego rozczarowania to moj 9 miesiac staran . ale do sedna... moj lekarz podajac clo nie zrobil mi wczesniej HSG, bo podobno jesli nie przechodzilam zapalenia przydatków, nie mialam operacji to jest ono zbedne - czy slusznie? zaczynam sie zastanawiac bo podobno po clo szanse na ciaze w pierwszych cyklach są duże a u mnie niestety nic sie nie dzieje.. prosze o Waszą opinie..
kochana to on Ci to jakos dziwnie wytlumaczyl.. albo Ci zrobil wkret.. bo to jest badanie na liscie ktore sie robi przed stymulacja wlasnie i na skierowaniu ma napisac tylko tyle ze maja Ci zrobic badanie jajowodow.. ja mialam napisane badanie droznosci jajowodow myslnik nieplodnosc myslnik PCOS i tyle! kurcze musze znajsc ta stronke to Ci ja wkleje... to nie sa wytyczne z kosmosu tylko strona nie wiem czy NFZ czy czegos tam...Wlasnie Blonka dla mnie hsg tez bylo dziwna sprawa poki nie zpaytalam lekarza. A on mi mowi tak. Droznosc mozemy zrobic ale jaki ma byc tego powod? Moiw z eon nie moze wpisac byle co na skierowanie czy w karte zdrowia pacjenta. Ale potem po dluzszej rozmowie i po tym jak dlugo zekac na NFZ na HSG bo prawie pol roku chyba z eto jakis nagly przypadek, torbiele itd. to szybciej. wiec ja wole sie na razie stymulowacmoze sie uda a jak nie to wtedy droznosc bo pewnie predzej czy pozniej bedzie trzeba.
Ale tak masz racje Kochana ze po co sie faszerowac jak np nasienie jest do dooopy tez wiekszosc lekarzy zleca najpierw badanie chlopa. Potem ew hormony choc ja np nie maialm badanych przed stymulacja nad czym bardzo ubolewam ale wtedy to ja bylam zielona w tych sprawach. Ale duzo tu czytalam i komplet hormonow robie w trakcie przerwy przed kolejna kuracja. Czyli w sierpniu. Choc mam nadzieje ze nie bede musiala:-):-)