reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
a to i ja się pochwale, ze wlasnie dzisiaj konczymy 2 miesiąc ciązy:p i zaczynam 3...bylam na wizycie we wtorek..maluszek ma już caly 1cm....kolejna wizyta 18 czerwca i mam nadzieje ze wtedy moja kijaneczka będzie już wygladala bardziej jak czlowieczek:):)

reklama
oo Ikasiu - to będzie takie piękne usg gdzie z farfocla robi sie juz człowieczek - zobaczysz rączki nóżki a czasem nawet siusiaki widac już :))

No Fioletowa - ja tez się cieszę że przypada nam rozszerzanie diety na teraz - bo lada chwila będa swierze warzywka :))

Jedna laska z grudniówek znalazła w BoboVicie kawałek szkła... Kiedyś taka akcja była z Gerberem... Ech... Normalnie podawać jedzenie przez sitko :wściekła/y:

ania masakra

lkasiu gratki, teraz trzymam kciuki za usg :-D

a ja zjadłam szpinaku wczoraj [głupia matka, głupia] i miałam nockę z głowy - mały wiercił się, jęczał i ogólnie nocka do d...

a dzis byłam u ginki - od tygodnia boli mnie przy sikaniu, byłam u lekarki rodzinnej, badanie moczu - idealne, tak dobrego to od początku ciazy nie miałam
więc poszłam dziś do ginki - infekcja masakra, macica mi się nie kurczy, dostałam antybiotyk, probiotyki i mam wzmacniać perystaltykę jelit, za tydzień kontrola
ot jak nie urok to połóg, dobrze że zaczęło boleć, bo po Arturze też miałam roblem ze skurczaniem się macicy, ale nic nie bolało, poszłam po 6 tyg po porodzie, a tu się okazało że mi w środku jakaś błona została i też dostałam jakies silne leki, podobno widziała nawet zagrożenie życia, cieszę się że teraz wcześniej trafiłam do lekarki

Fioletowa - znam ten ból - ja tydzień po porodzie dostała takiego zapalenia tam na dole że myslałam że oknem wyskoczę.... nie wiedziałam czy karmić małą czy w wannie z woda siedzieć żeby nie swędziało :((( przykre...

przekichane z ymi bolami...mnie narazie męczą mdłościl...z jednej strony jestem glodna, z drugiej mnie strasznie muli...ale mam nadzieje ze po 3 miesiącu przejdzie:):)
U nas dzisiaj wkoncu słońce...więc pozniej z przyjemnością na jakieś zakupy skoczę....
Wczoraj bylam w krakowie w firmie, już oddalam samochod sluzbowy...no i oficjalnie jestem już na L4 do konca ciąży....szkoda tylko ze pieniądze będą zupelnie inne teraz...bo nie będzie premii....no ale coż....pieniądze nie są teraaz najważniejsze....zreszta nie dalabym rady prowadzić i pracowac bo bardzo szybko się męczę....

Ikasiu - mylisz sie kochana - zostanie wyciągnięta średnia z ostatnich kilku miesięcy (nie wiem dokładnie ilu) Toich pensji razem z premiami :)))

Zależy, czy premia była na liście płac, czy tylko w kopercie pod stołem ;-) Ja to dostawałam tylko połowę zarobków, bo u mnie na listę płac jeszcze dochodził przychód za używanie auta do celów służbowych coś ponad 400 zł brutto i parę innych pierdułek. A że to było tylko opodatkowane, a nie ozusowane, to na L4 już się to nie należało...

reklama
dziewczyny co do sloiczkow to u nas wlasnie one krolują... po jablku czy bananie takim naszym odruch wymiotny... zupki to samo odruch wymiotny.. a przeciez to juz 10 miesiac a ona co sprobuje to albo zwraca albo beka jakby zaraz miala zwymiotowac.. rece opadają... jedynie rosolek domowy z makaronem bardzo mocno pokrojonym jakos przechodzi...

nie odzywalam sie jakis czas bo musialam odsapnac, prawdopodobnie bylam w ciazy, 2 kreski na tescie, beta pozytywna a pozniej sline krwawienie.. bylam u gina ale juz po ptakach.

Do góry