K
kamii150
Gość
No więc tak ..Po maluszku nic nie widać (tzn żeby było coś nie tak0 NT lekko podwyższona ,ale lekarka mówi ,ze to jest naprawdę niewiele podniesione więc po prostu do kontroli a jaki to cudny widok ! Taki much i wiercił się (nie żałuję ,ze zrobiłam to usg teraz) A no i rozłożył sie na "żabę" więc pięknie pokazał ,ze jest chłopcem (ponoć teraz każde maleństwo w tym tygodniu ma "coś" ale patrzy sie na kąt nachylenia a po mojej żabce ,a raczej po kącie nachylenia nie było co do zastanowienia - bezapelacyjnie Chłopiec
Jedyne co może niepokoić (tak to nazwała lekarka) to łożysko mówi ,ze jest jakaś patologia w budowie...Ale pozostawiła to do kontroli ,a że w środę mam usg w szpitalu to tam sprawdzą i NT i łożysko ...
Z jednej strony jestem spokojniejsza,ale martwi mnie to łożysko ...
No Aniu właśnie jesli chodzi o ew wykrycie wad o usg 4D wnosi dużo bo jest dokładniejszy obraz ..Ale fakt pomiary robi sie przy 2D.Kamii usg 4D nic nie wnosi, to jest tylko obrazek dla rodziców. Całościowy szczegółowy pomiar i tak lekarz robi na 2D, tam wszystko mierzy i ocenia, tyle tylko, że musi to być dobry sprzęt
Jedyne co może niepokoić (tak to nazwała lekarka) to łożysko mówi ,ze jest jakaś patologia w budowie...Ale pozostawiła to do kontroli ,a że w środę mam usg w szpitalu to tam sprawdzą i NT i łożysko ...
Z jednej strony jestem spokojniejsza,ale martwi mnie to łożysko ...
Ostatnio edytowane przez moderatora: