reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Ciężko mi dzisiaj... Zuzia kończyłaby 3 latka
unhappy.gif
Obiecałam, że zawsze będziemy świętować jej urodziny, że zawsze jak będę umiała to będę piekła tort. Pierwszy zrobiłam truskawkowy z Kubusiem Puchatkiem, w zeszłym roku tęczowy ozdobiony zwierzątkami, a w tym roku upiekłam jedynie murzynka
unhappy.gif
Staramy się też w te dni opowiadać, jak to było z nią w szpitalu, jakie robiła minki, jakie chwile pamiętamy. Tylko jak już ją przenieśli na inny oddział, a mi kazali zostać na poporodowym, to nie wiem za bardzo co się działo. M. mówił, że była podłączona do jakichś aparatur, które co chwila wariowały jak się z nią żegnał, ale więcej mi nie chce powiedzieć.
Znowu u nas wietrznie, aż dudni. A tak chciałam Martę wypakować na spacer

reklama
Ankkaskarbie wiem ze Ci dzisiaj ciężko....ale wiesz, nieważny ten tort..najważniejsze zze masz/macie ją w serduszku...dobrze ze masz Martusie i ona pozwala zebyś nawet dzisiaj miała uśmiech na twarzy...trzymaj się dzisiaj cieplutko;-)

Ja już po becie..wyniki mają być kolo 15.....

Aniu, przykro mi. Nawet nie wiem co musisz czuć, ale mogę sobie wyobrazić jak Ci ciężko. Dobrze, że rozmawiacie i wspominacie, a tort to tylko tort. Moim zdaniem jesteś jedną z najdzielniejszych kobiet.

Ikasia, trzymam kciuki, żeby jednak Twoje przeczucia się nie sprawdziły.

Gryzoń, dobrze babsztylowi nagadałaś. Chciałabym widzieć jej minę w tym momencie :-)

Błonka, a lekarz nic Ci nie zalecił na te Twoje przeboje? Ale mi się zrymowało, hehe ;-)

A co się dzieje z Emenems? Chyba też dawno nie zaglądała?

Ja dzisiaj na 18:10 mam monitoring. Wczoraj miałam wątpliwości czy iść, czy może żyć w błogiej nieświadomości, żeby się nie nakręcać. Bo co z tego jak mi powie, że mam piękny pęcherzyk, jak znowu nie pęknie. Ale pójdę.

ankaa02
nie znam szczegółów ale tysiące :*
zgadzam się ze słowami Ikasi, nic dodać nic ująć ... 3maj się
musi ci być naprawdę ciężko ...

Ikasiu
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
czekamy na dobre wieści

kwiatuszeq
piękna siostrzenica
ja moja zobacze dopiero około miesiąca po narodzinach ...

aneczek to skoro nie peka to dlaczego nie dostajesz nic na pekniecie?

Patu$ka, bo mój gin co wizytę zmienia zdanie. Jak ostatnio nie pękł, to stwierdził, że przy następnej stymulacji włączymy zastrzyki na pęknięcie. Jak teraz byłam, to mówił, że zwiększymy dawkę clo na 2 tabletki i jak mi się uda, to mam przyjść na monitoring, a jak nie to po miesiączce (jeżeli przyjdzie). No to idę dziś właśnie i się zapytam co jak nie pęknie znowu? Dziś idę do niego prywatnie, bo chcę sprawdzić czy on tylko na nfz taki mało zorganizowany czy po prostu tak ma.

Kwiatuszekg, śliczności :-) Gratuluję ciociu :-)

gryzon ja wcale nie chce byc znowu mamusia juz teraz, ale mowie.. wypadek przy pracy :p ja nie moge zajsc do 2 lat po cesarce, takie mam zalecenie bo mialam grube ciachanie, mam usmiech od biodra do biodra niestety, inaczej sie nie dalo wyjac zosi......

kruszka no w hodowce sie bawie.... az mnie sciska z nerwow ze znowu jakies dziady sie robia i zas po lekarzach trzeba ganiac.... bo nie moze byc NORMALNIE ;/

Błonka tez miałam od biodra do biodra, zmniejsza się z czasem
kiedyś pytalam moją ginkę o czas na zajście po cc i ona powiedziała, że nie zna przypadku pęknięcia [a babka ma już ok 60 lat] i że jak sie zajdzie to znaczy organizm gotowy, że przerwę zaleca się "profilaktycznie", bo teoretycznie jest ryzyko

Ania tulę mocno,
[*] dla Zuzi

lkasia trzymam kciuki

Anusia :* to, że zrobiłaś murzynka a nie tort to nie znaczy, że za rok upioeczesz babeczkę. Sądzę, że jak Ci Martusia pozwoli to za rok będzie również tort. Ściskam Cię kochana :*

Aneczek fajnie, że Go prywatnie sprawdzasz. Okaże się czy wart zachodu.

Kwiatuszek śliczna dziewczynka, taka pucia trochę :)

Fioletowa
ja zaś słyszałam różnie od 6 mies do 2 lat przerwy. My już byśmy niedługo chcieli, ale się boimy.

Ikasia czekamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Gryzoń a u Ciebie się @ rozkręciła?

Anuszka w końcu trafisz na kogoś dla Ciebie &&&&&&&&&&

Wróciłam od pediatry. Franek ma zapalenie ucha :( Z objawów wynikało pół na pół, że to zapalenie, bo brak gorączki, nie bolało w dolku pod uchem, za to wydzielina zółta z uszka jest i zaczerwienione gardło. Pediatra mówi, że to od refluksu. BIedne te moje dziecko, tyle sie musi nacierpieć.

reklama
byłam w prywatnej przychodni
mamy taką podstawową opiekę ginekologa i poszłam na konsultacje ciekawa co mi powie
no i fajna babka
wytłumaczyla fajnie
ale przyjmuje tam tylko raz w tygodniu :’(

powiedziała że IuI raczej nas czeka,że się kwalifikujemy
że dziwi się że nie robili mi monitoringu
kazała tylko poczekać z clo skoro mam robić hormony.
obejrzała stare wykresy, kalendarz @, wszystkie badania i stwierdziła że mam problem z ostatnia fazą a cyklu.
a no i @ mam liczyć od żywej krwi
:-D

Do góry