reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Ok, bardzo chętnie :-) A rozstępami się nie martw. Z czasem zejdą, albo tak jak piszesz: laser i do przodu ;-) Ja nawet zgodzę się na rozstępy, byle być w ciąży!

reklama
pachnąca
ty to chyba tak jak moja sis masz jakąś obsesje na punkcie rozstępów ...
w dzisiejszych czasach można je usunąć, a poza tym tyle kobiet je ma ...
aneczek
ja tak samo mogę je mieć byle wiedzieć z jakiego powodu ...

Ostatnia edycja:
dziewczyny
Jak odróżnić plamienie od krwawienia???
mam z tym problem, bo zawsze mam plamienia przed @ ale boje sie że to jednak krwawienie.
jak rozróżnić początek @???
muszę to dokładnie określić w tym cyklu ...
idę do szpitala, chce brać clo, mam badania hormonów ...

co do bromergonu, jeśli prolaktyna na czczo się reguluje, to "po obciążeniu" też, ja miałam "tylko" za wysoką czynnościową, brałam bromergon i jest ok [chyba, bo nie miałam badane po zajściu, ale skoro zaszłam, to chyba jest ok ;-)]

pachnąca, a mnei rozstępy nie ruszają, mam 106 cm w pasie i wiem że jak mają wyjść to wyjdą
po Arturze mam na brzuchu i one mi całkiem zbladły, tylko teraz są wyczuwalne palcami i je widać na tle skóry [są nadal białe]
jak mi się coś pojawi to się pojawi, mąż nie zwraca uwagi na takie pierdoły, a mi tez to wisi

A ja nigdy nie maiłam tsh 1 i zaszłam. Myślę że u każdego inaczej.

Ja po wizycie. Szyjka się nie skraca póki co i trzyma. Jedyne co niepokoi to częste i dość mocne, aczkolwiek niebolesne skurcze. Za dwa tygodnie na bank ląduję w szpitalu, chyba że cos będzie nie tak to wcześniej. Dalej jeżdżę na ktg i pomiary szyjki. Nie rozumiem czemu się tak wystrzega przed przepisaniem mi fenoterolu...Jak trafię do szpitala w razie bez skierowania to ma zadwonić do znajomego lekarza który podobno rządzi na porodówce żeby broń boże nikt mnie nie zmuszał do porodu sn. Strasznie nie lubię takiej niepewności...:-(

Anuszka, nie wiem jak jest u Ciebie z tymi plamieniami, ale ja np. mam najpierw takie beżowo-brązowo plamienie i raczej właśnie tylko na wkładce od czasu do czasu, a krwawienie to już jest czysta krew i swobodnie leci. Przepraszam za opis, ale inaczej nie da się tego wytłumaczyć :-)

Mavika, dobre wieści. Tylko tak dalej. A jeżeli można wiedzieć, to jakie miałaś tsh?

Pachnąca, nawet nie wiedziałam, że u Ciebie był pomysł porodu naturalnego. Myślałam, że z bliźniakami, to z tzw. urzędu jest cc.

Dziewczyny...prosze o kciuki, bo idę zaraz na betę....nie chce się dluzej katowac, a dzisiaj już wyjdzie...cokolwiek, nawet niska, ale wyjdzie....jak będzie 0 to bedzie znaczylo, ze po ptakach...a jak sie ruszy cos do gory to bedzie oki....generalne bardzo pesymistycznie jestem nastawiona....wiec chyba w sumie idę potwierdzic ze po raz kolejny sie nie udalo....dam znac popoludniu, pewnie kolo 15 bedą wyniki..nawet mąż nie wie ze dzisiaj idę....

reklama
Ikasia powodzenia. Uda się, musisz zapoczątkować dobrą passę
Ale dzisiaj miałam noc... Sama, bo M. na nocki w tym tygodniu, już koło północy słyszałam normalnie, że ktoś chodzi po pokoju małej i wchodzi mi do sypialni. Rozglądam się, nikogo nie ma. Potem miałam jakieś deja vu - patrzę na zegar - 2:58. Za jakiś czas słyszę że mała się wierci, patrzę na zegar - 2:57
shocked.gif
Poszłam do jej pokoiku, bo zapłakała i ciągle głowę z jednego boku na bok odwracała, ale w końcu spała do 5:58. A przed tym śnił mi się mój kuzyn, który zmarł w styczniu dzień przed 33 urodzinami i teraz w kwietniu ma mu się dziecko urodzić. W tym śnie widziałam, że ma usta wykrzywione w jedną stronę (nie wiem jak wyglądał po śmierci, bo na pogrzebie nie byłam, a i tak trumna była zamknięta), a podobno miał wylew. Już żałobnicy mieli trumnę zamykać, a on otwiera oczy
shocked.gif
Ja krzyczę, że on żyje, a wszyscy go uspokajają, że ma się z powrotem położyć, bo jest po wylewie i nie będzie miał normalnego życia. I on się spokojnie kładzie, a ludzie zamykają tą trumnę. Jeszcze moja mama była w tym śnie i macała go po nogach i mówiła, jakie są całe mokre...
sorry2.gif
Normalnie szok. Niby całą noc prawie spałam, parę razy się przebudziłam, ale jestem tak roztrzęsiona i niewyspana, że sama nie wiem.

Do góry