reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Aneczko żeby zrozumieć męski punkt widzenia, mój mąż to nawet nie chciał recepty dla mnie odebrać od ginekologa, tak jakby ten mógłby coś mu zrobić :) Trudności z zajściem w ciąże, sprawiają że można się poczuć niepełnowartościowym i takie odczucia mogą dotyczyć obu płci. Sama nie raz zastanawiałam się co ze mną nie tak skoro tyle kobiet zachodzi w ciąże a ja nie mogę...

Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej, no i niestety mam anemię, lekarz brzydko mówiąc zjechał mnie. Ale mój maluch zdrowo rośnie i już ma prawie 950 g i prawdopodobnie jest o tydzień starszy niż wskazuje data ostatniej @. Mam pytanie czy badanie moczu wykazywało u was obecność białka, dopiero w domu zauważyłam że na rejestracji pielęgniarka nie wpisała mi tego wyniku do karty więc lekarz go nie widział, a mam przekroczoną normę.

reklama
Czytam co do książek dotyczących wychowania, karmienia itd. Piszą tak jakby mozna od szablonu człowieka wychować a przecież każdy jest inną niepowtarzalną kompilacją genów, charakteru i upodobań. Aneczek badania warto powtórzyć bo czasem może coś się tam pozmieniać. Trzymam kcuki by się udało.
Maviko trzymaj się dzielnie, wiem że leżenie dobija, a ten spadek energii to chyba w III trymestrze ogólnie dopada, moja przyjaciółka też narzeka że wszystko ją męczy jak nigdy,a jeszcze dwa tyg. temu była wulkanem energii

Ostatnia edycja:
Dzięki Agusiek. Białko w moczu nie jest chyba niepokojące, pod warunkiem, że jest go bardzo bardzo baaaaaaaardzo mało. Natomiast jeżeli masz go więcej, to koniecznie skontaktuj się z lekarzem. Gdzieś czytałam, że sporo kobiet w ciąży może mieć białko w moczu.

Królowo moja pediatra mówi, żeby nie dopajać dziecka karmionego piersią. Ja piję herbatki laktacyjne, nie że one mają laktację pobudzać, ale właśnie mają koper i jakieś zioła. No i smakują mi po prostu. Moja mała nie zna na razie smaku wody czy herbatki, kolek nie miała. A jeśli o kolki chodzi, to w pierwszej kolejności wyeliminuj nabiał i tłuszcz ze swojej diety, w wielu przypadkach to pomaga. Możesz też podawać Sab Simplex, ale tego u nas w aptekach nie dostaniesz. Są jakieś odpowiedniki typu Bobotic czy coś takiego. A jak się pręży to dawaj ją często na brzuszek, możesz jej też robić rowerek jak leży na pleckach.

Aneczek bo mój zdolny syn ma conajmniej potrójny węzeł na pepowinie i w czasie porodu sn niechybnie zacisnie się on jak węzeł zeglarski. Mały straci dopływ tlenu a na cc będzie wówczas za późno i nieszczęście gotowe.

Ale nasmarowałyście :-D

Aneczek- fajnie, że się odzywasz :-) ja myślę, że podwójna dawka clo powinna zadziałać, więc trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Przykro mi, że Twoj facet taki niewspółpracujący - ja z moim w tym temacie nie miałam na szczęście problemu. Twój z czasem pewnie też zrozumie, że niczego mu to nie ujmuje.

Mavika- cieszę się, że u Ciebie stabilnie :-)
Mnie podczas leżenia baardzo bolą biodra. No i kręgosłup też niestety. A co do szybkiego męczenia- czasami wystarczy, że robię sobie makijaż 10 minut albo włosy suszę i już czuję się jak po maratonie :

Agusiek- rzeczywiście duże to Twoje dzieciątko :-) co do białka w moczu to na pewno nie powinno go być, ale czytałam, że kobiety w ciąży właśnie często mają.Mnieniestety też anemia dopadła- ciekawe czy coś mi będzie kazał na nią brać. W zasadzie od początku ciąży morfologię miałam poniżej normy, ale teraz to sama zaczęłam się martwić, bo hemoglobina mi spadła do 9.

Pachnąca mój łobuz chyba naprawdę będzie duży, jak ja go przez biodra przecisnę ;) Mi Lekarz kazał brać Tardyferon przez 30 a potem powtórzyć badania no i oczywiście zmienić dietę. To ostatnie dla mnie chyba jest najtrudniejsze. Pachnąca a jak Ty się czujesz?

królowa ja się neidługo wybieram do niemiec żeby zaopatrzyć się [i pół forum] w sab simplex
nie na wszystkie dzieci działa, ale u nas sprawdził się rewelacyjnie
ale kiedy pojadę to nie wiem ;-)

Fioletowa-Sab simplex jest genialny ..Mojej Nadii od razu pomagał ..Jak wybierasz się w wakacje to możemy się spotkać bo ja chyba pojadę do ciotki muszę zdać tylko to nieszczęsne prawko;/ a przez ten wyjazd egzamin musiałam odłoży :( zostały mi tylko 3 dni do lotu i z każdym dniem boje się jeszcze bardziej:zawstydzona/y::no: ...

A co do reszty moich zmartwień - to bez zmian :confused2::wściekła/y:

reklama
Agusiek - czuję się różnie. Jak mam dobry dzień to nie narzekam, chociaż i tak mi ciężko fizycznie. A jak mam gorszy to płakać mi się chce, że to jeszcze tyle czasu.. kręgosłup boli w każdej pozycji, biodra bardzo bolą od leżenia w czasie snu, jak leżę na lewym boku to bardzo boli żołądek bo dziewczyny cisną, na prawym boku z kolei straszna zgaga mnie dopada i ogólnie czuję się jak 80-latka. Spodni na stojąco nie zdejmę, bo w pachwinie mnie tak boli, że nogi nie mogę podnieść, po kilku krokach mamkołatania serca jak lo maratonie :-D i to może nawet byłoby na tyle. Na szczęście nie mam wahań nastroju, :-)
Ale sławnego powera w drugim trymestrze też nie miałam niestety- z pierwszego od razu weszłam w trzeci :-D
Z niecierpliwością czekam na wizytę u gina w poniedziałek, żeby się dowiedzieć co u dziewczynek

Do góry