reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
tak tak
ten cykl juz pomijamy
od nastepnego clo napewno wezmę
na monit pójdę skoro radzicie ale to znów na własna rękę
mam wizyte u nowej ginki za tydzień więc z nia tez pogadam
może da skierowanie na monit :D
będę też w szpitalu to ich ubłagam o jakieś usg i już

Ostatnia edycja:
reklama
anuszka witaj! trzymam kciuki, żeby ci się udało &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

gryzon to jest właśnie ten plus, że za granicą leki są za darmo. W Anglii też tak jest, nawet głupi oilatum na receptę jest za darmo

pachnąca nie wątpię, że ci ciężko, w końcu dwójeczkę tak dźwigasz. Dobrze jednak, że poza tym zdrówko dopisuję :tak:

kamii zdrówka dla Nadii :tak:

My powoli wychodzimy na prostą. Mały ostatni tydzień dał się we znaki. Od niedzieli miał gorączkę i lekki kaszel. We środę byliśmy u lekarza. Oczywiście wszystko czyste dalej podawać paracetamol i nurofen i powinno przejść. We czwartek w nocy apogeum gorączka sięgająca 40 stopni, ciężka do zbicia mimo podawania leków co 2 godziny. Trzy godziny czekaliśmy na pogotowiu, przyjęła nas pielęgniarka, zbadała i znowu to samo. Nic mu nie jest. W sobotę rano znowu pogotowie, tym razem lekarz nas przyjął i infekcja w klatce piersiowej jak to on nazwał. Dostał antybiotyk, ale w poniedziałek zaczął wymiotować. Wyczytałam, że to efekt przedawkowania antybiotyku.
Widzie co ręce mi opadły. Te angielskie patałachy obliczają dawkę leku dla dziecka nie na kilogramy, a na lata :szok: W przychodni na szczęście zmienili nam antybiotyk na inny. Oby pomogło, bo to już jego 4 choroba od początku roku :-(

A ja mam wrażenie, że mdłości zamiast powoli zanikać, się pogłębiają. No i od jakiegoś czasu krew z nosa mi leci :no: Jestem już po pierwszej wizycie u położnej. Teraz czekam na list z zaproszeniem na pierwsze usg :tak:

Ikasia wielkie kciuki trzymam!!!!!!!

U mnie wczoraj na ktg wychodziły skurcze. Ja myślę że to mały się rozpychał bo brzuch twardnieje mi tylko na górze, reszta jest miękka, ale w sumie to już sama nie wiem. Jak zażartowałam że Arek myśli że będę rodzić za 2 tygodnie to wcale się nie uśmiała... Leżę więc plackiem, faszeruję się magnezem w ilości hurtowej, no spą i luteiną ale czasem ten brzuch mnie boli. Boję się bardzo muszę wytrzymać chociaż do 35tc. Boję się retinopatii, bezdechów, żółtaczki, zakażeń itp. Oby naprawdę się okazało że jest większy o te 2-3 tygodnie...

Porozmawiaj z ta nowa ginka i powiedz ze inni lekarze cie tak traktuja przedstaw jej swoje obawy.
Moze twoje pecherzyki wolniej rosna i w czasie okolowulacyjnym nie sa w stanie peknac. I CLO pomoze ci aby rosly bardziej,a jak nei beda pekac to tylko zastrzyk dostaniesz na pekniecie.

A mierzylas sobie kiedys temperature?Moze tez dala by ci jasniejszy obraz,choc z nia to tez bywa roznie.

Obie mamy bardzo podobne cykle 28 dniowe przyjmijmy.
Przedstawi ci jak to sie odbywa u mnie zreszta kilka dziewczyn tez ma podobne cykle
Od 5-9 dc CLO 1x1 w 6 dniu przewaznie ide na monitoring wtedy widac pecherzyki ale sa malych rozmiarow. Potem na monit ide tak 12-14 dc srednio wypadal mi 13 dc i juz pecherzyki byly na granicy pekniecia,i lekarz sprawdza endometrium czy jest prawidlowe. W zeszlym cyklu jeden 20 mm i dwa 12mm (czyli te dwa odpadly bo nie zdazyly by urosnac) a w tym cyklu 3 (20 mmi 2x 19mm) ten pierwszy tez juz na granicy a te dwa jeszcze nie owu mi sie przesunela (mysle ze wlasnie przez te mniejsze pechole na 15 dc) potem ide po 20 dc sprawdzic czy pecherzyki pekly,lekarz wtedy ocenia czy zanajduje sie plyn w zatoce douglasa i endometrium. No i czekam na @ albo na II kreski. No i biore jeszcze luteine od 16-25 dc. aby zwiekszyc wydolnosc cialka zoltego,i aby prawdopodobna ciaze utrzymac. Chociaz w poprzednim cyklu sie nei udalo nawet przy pomocy luteiny.

Np. w tym cyklu mialam 3 duze pecherzyki i lekarz kazal mi przyjsc wczesniej na monitoring,przyjechac do niego prywatnie bo musi miec wglad czy wszystko z nimi ok. Po prostu chcial zobaczyc czy czasem nie przerosly i czy nie zorbily sie torbiele. A te sie wchlanaiaj do @ przewaznie. Moze ja traflam na takiego dobrego lekarza ze robi wszysto ponad to co powinien,no nie wiem. Ale skoro ty poszlas prywatnie i tak cie zaniedbal to co by bylo na NFZ?
Mi juz lekarz zapowiedzial ze jesli w tym cyklu znowu sie nie uda to zmniejszamy dawke do 0.5 x1

Na obrazie z usg nawet My mozemy zauwazyc pecherzyki to takie male kropki a jak sa duzych rozmairow przybieraja postac takich okraglych czarnych plam :)

Zobaczysz ze wszystko bedzie ok. Porozmawiaj z lekarzem o tym czy do CLO masz cos brac czy nie.

Ja tez przez 1,5 roku nie wiedzialam ze mam cykle bezowulacyjne. Dopiero teraz wszystko wyszlo a niby @ ksiazkowe...takze roznie z nami kobietami jest.

Trzymam za Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

wezmę ją w 'garść' :D i nie wyjde póki mi nie pomoże, a jak sie okaże jakaś ... hm ... no wiesz ... to będę szukać dalej trudno,
tak mierzyłam kiedyś tempke... no i nie wychodziło książkowo ... niestety ... teraz dopiero to sobie uświadamiam jak wiem co mi może być.
TO też mi nie wychodziły przez dwa cykle ale wmowiłam sobie ze może jakies wadliwe skoro mam objawy owu ... śluz, szyjka, bóle ...
znam na pamięć NPR !!! ale juz mi sie nie chce :p
poza tym mam różne godziny pracy, więc zaburzenia w cyklu itp.

nie wiem czemu trafiam na takich lekarzy
żaden nie dał mi satysfakcji ... jeżeli wiecie o co mi chodzi

widzisz to tak jak u mnie mierzylam tempke i nie bylo ksoku tempka taka sobie mimo tego ze bol owulacyjny niby byl,lekkie cmienie...sluz itd. tylko teraz wyciagnelam strae wykresy i doszlam do wniosku ze jednak juz wtedy nie mialam owu. Ale w sumie nie interesowalam sie NPR tylko pani z poradni rodzinnej jak mielismy spotkania przed slubem mowila o tym i tak z ciekawosci zaczelam mierzyc.:-)

Nasza sluzba zdrowia jest kaleczna w doslownym znaczeniu... Noale coz my mozemy na to.

ja tam się troche tym interesowałam juz kiedyś, potem przed ślubem właśnie na tych naukach, a potem jak sie już zaczelismy starać ...

ostatni gin wysłał mnie do endo -gina
robił badania hormonów
było ok, byłam zadowolona ...
a teraz wiecie co mi powiedział... że mam sobie kupić testy owu w aptece i jak mi dwa trzy razy nie wyjdą to pozostaje tylko invitro !!!
no i co ja mogę sobie o takim pomyśleć?

anuszka włos się jeży na głowię, co za lekarz sugeruje się testami owulacyjnymi, patałach i nic więcej :no: Oby ta kobietka była bardziej kompetentna w swoich działaniach i ci pomogła

patuska uwierz mi że są gorsze służby zdrowia od naszej polskiej

reklama
Do góry