Porozmawiaj z ta nowa ginka i powiedz ze inni lekarze cie tak traktuja przedstaw jej swoje obawy.
Moze twoje pecherzyki wolniej rosna i w czasie okolowulacyjnym nie sa w stanie peknac. I CLO pomoze ci aby rosly bardziej,a jak nei beda pekac to tylko zastrzyk dostaniesz na pekniecie.
A mierzylas sobie kiedys temperature?Moze tez dala by ci jasniejszy obraz,choc z nia to tez bywa roznie.
Obie mamy bardzo podobne cykle 28 dniowe przyjmijmy.
Przedstawi ci jak to sie odbywa u mnie zreszta kilka dziewczyn tez ma podobne cykle
Od 5-9 dc CLO 1x1 w 6 dniu przewaznie ide na monitoring wtedy widac pecherzyki ale sa malych rozmiarow. Potem na monit ide tak 12-14 dc srednio wypadal mi 13 dc i juz pecherzyki byly na granicy pekniecia,i lekarz sprawdza endometrium czy jest prawidlowe. W zeszlym cyklu jeden 20 mm i dwa 12mm (czyli te dwa odpadly bo nie zdazyly by urosnac) a w tym cyklu 3 (20 mmi 2x 19mm) ten pierwszy tez juz na granicy a te dwa jeszcze nie owu mi sie przesunela (mysle ze wlasnie przez te mniejsze pechole na 15 dc) potem ide po 20 dc sprawdzic czy pecherzyki pekly,lekarz wtedy ocenia czy zanajduje sie plyn w zatoce douglasa i endometrium. No i czekam na @ albo na II kreski. No i biore jeszcze luteine od 16-25 dc. aby zwiekszyc wydolnosc cialka zoltego,i aby prawdopodobna ciaze utrzymac. Chociaz w poprzednim cyklu sie nei udalo nawet przy pomocy luteiny.
Np. w tym cyklu mialam 3 duze pecherzyki i lekarz kazal mi przyjsc wczesniej na monitoring,przyjechac do niego prywatnie bo musi miec wglad czy wszystko z nimi ok. Po prostu chcial zobaczyc czy czasem nie przerosly i czy nie zorbily sie torbiele. A te sie wchlanaiaj do @ przewaznie. Moze ja traflam na takiego dobrego lekarza ze robi wszysto ponad to co powinien,no nie wiem. Ale skoro ty poszlas prywatnie i tak cie zaniedbal to co by bylo na NFZ?
Mi juz lekarz zapowiedzial ze jesli w tym cyklu znowu sie nie uda to zmniejszamy dawke do 0.5 x1
Na obrazie z usg nawet My mozemy zauwazyc pecherzyki to takie male kropki a jak sa duzych rozmairow przybieraja postac takich okraglych czarnych plam
Zobaczysz ze wszystko bedzie ok. Porozmawiaj z lekarzem o tym czy do CLO masz cos brac czy nie.
Ja tez przez 1,5 roku nie wiedzialam ze mam cykle bezowulacyjne. Dopiero teraz wszystko wyszlo a niby @ ksiazkowe...takze roznie z nami kobietami jest.
Trzymam za Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&