reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Wróciłam z pracy. Jest mi źle z tym wszystkim. Wiem, że minie z czasem.
Pachnąca, ale mi pęcherzyki urosły i to chyba aż nadto, bo dwa po ponad 20mm, ale nie pękły. Tylko jak teraz tak analizuję, to przecież były dwa dominujące pęcherzyki, a on mówił teraz o jednej torbieli. A co z tym drugim pęcherzykiem? Kurde. Za dużo analizuję i wymyślam po prostu. A gin nie chce mnie stymulować w tym cyklu, bo chyba najpierw chce się upewnić, że ta torbiel sama się wchłonie. Podobno pęcherzyk zmienił się w ciałko żółte, ale nie pękł. Jak się upewni, że nie mam nic już na jajnikach, to wtedy od nowa clo i pregnyl. Ale to jeszcze mnóstwo czasu.

reklama
Patu$ka nie mam pojęcia o endo. Poszukaj w necie może cos znajdziesz :)

Aniu a zwykły sudocrem nie pomógł, próbowałas? U nas niedawno wyszło male odparzenie i smarowałam caly czas sudocremem, grubo, bo mój maz to tak zwyczajnie, jak to krem. I minelo po dwoch dniach. na codzień po kazdej zmianie używam linomagu, tez sporo i zwykle pupa cacy. A Ty chyba pieluszkujesz, prawda? To może dodatkowo sprzyjac odparzeniom. Ostatnio synek mojego najstarszego brata nabawił sie odparzeń jajeczek, pieluchy nie podpasowały. Byli u pediatry i przepisała mi jakas robioną maść i po tym ładnie zeszło.

Agitatka dzieki, Franek dzis mniej marudny, ale noc byla koszmarna. Teraz puścił bąki z mała zawartością. No i okazało się, że znowu pojawiają się w nich białe grudki. Moze to powoduje bóle brzuszka, bo to chyba brzuszek byl w nocy.
A ten lekarz to pomylkowo tak zrobbil, czy chcial cię zmusic do kolejnej wizyty? W każdym razie sprawnie zareagowałaś:)
A Twój synek ma sie juz w przedszkolu coraz lepiej. Jak ulubiona Pani odejdzie to pewnie przerzuci swe "uczucia" na kogos innego, na inną ciocię :)

Fioletowa wystarczy, że dasz znac, że żyjesz i będziemy spokojne :)

Agusiek mnie na początku tez serce pekało za każdym razem gdy zaplakał, ale zdałam sobie sprawe, że tak daleko nie zajdziemy. I nie chodzi "zimny chów" - niech lezy i placze, a ja popatrze na film, zmęczy się to sie uspokoi. Nie nie. Ale jak urodzisz to po kilku tygodniach nauczysz sie rozpoznawać co dany płacz oznacza, aż okaże sie, że jest taki który oznacza "weź mnie na ręce, bo tak". Tak, tak. Bo szkraba nie interesuje, ze na rękach byl 15 min temu, on po prostu chce i zabawka sie np. znudziła, a u mamy najlepiej, wiadomo :D I my mamy musimy sobie z tym jakos radzić.
A Franek to, zeby marudził... on po prostu drze się wniebogłosy, az sie boje, że sąsiedzi zawiadomia policje, ze coś robie dziecku :confused:

Aneczek tak mi przykro... Żałuje tylko, że lekarz nie chce stymulowac kolejnego cyklu, bo kolejny miesiac psu w d..ę. A wiem, ze cieżko się czeka. Ale ja mialam jak Blonka - byle do @, a potem nowe nadzieje :) No chyba, że tak jak piszesz, gdzie jest ten drugi pęcholek? &&&&&&&&&&&&&&&&&& Poczekamy zobaczymy
Dlaczego to jest takie trudne....

Aneczek, a może masz tak jak ja. Nie złożyło mi się żeby pójść na monitoring i zrobiła mi się torbiel, ale też musiał być drugi pęcherzyk czego dowodem jest ten mały zajączek w moim brzuchu :) Z torbielą chodzę i nic z nią nie robimy a dziecko rozwija się bez problemu.

Mavika, to byłby naprawdę cud w naszym przypadku, bo mam nie tylko tę torbiel, ale do bani endo. Sam gin powiedział, że w tym cyklu nic z tego :-( Ale kochana jesteś, że tak pocieszasz.

Kruszka Sudocremu też próbowałam, przy tym pierwszym odparzeniu. A że nie pomagał, to teraz nawet jej tym męczyć nie będę. Na szczęście już podwójnie nie pielu****emy od 25 stycznia. Jeszcze jedna kontrola nas czeka 15 marca. Byliśmy dzisiaj u pediatry. Leczenie tego wszystkiego to proces długotrwały, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość. Mam wszystkie te zagięcia smarować Linodermem, tym którym od dwóch dni smaruję pupcię. Na noc smarować pupkę obficie i dodatkowo sypać mączką... Zdziwiło mnie to, bo wydaje mi się, że się z tego grudki porobią. Gdyby nie było żadnej poprawy to za tydzień się jej pokazać, a ona się skonsultuje z dermatologiem. Stwierdziła, że mała ma bardzo głębokie fałdki, dlatego się tak odparza. Na zmianę kąpać raz w Oilatum, raz w nadmanganianie potasu. Mocz dobrze by było zbadać, ale żeby na razie jej nie przyklejać tego woreczka na to odparzenie. Ostatnio nam ciągle leje do wanny (raz nawet M. posikała jak ją do wanienki przenosił), to może jakoś z tym pokombinujemy. Ech... Nie powiem, żeby to było dziecko, które za przeproszeniem leży cały dzień w gównie, ale człowiek dba, często przebiera, wszystko smaruje, prasuje ubranka, nie przegrzewa...

Ostatnia edycja:
hej

melduje sie podziebiona - ot wyprawa do lab bez szalika i gardlo załatwione
jeszcze glupiam, bo dobrze wiem ze bez czapki moge lazic, a bez szalika nie...

wspolczuje odparzen, podobno dobry jest bepanthen [u nas sprawe zalatwial sudokrem]

ania przykro mi ze sie nie udalo...

Ania pewnie chuchamy dmuchamy i tak coś przylezie...
Franek wczoraj dostał kataru. A kolejna noc wygladała identycznie, z tą małą różnicą, że teraz nie dał się łatwo uśpić. Ech... Jak mu pomóc przy katarze? Poki co odciągam Fridą. bratowa mówi,że to może katar na ząbki, bo i się ,ślini od pewnego czasu i łapki pcha do buzi ...

Kruszka psikasz wodą morską, albo sola fizjologiczną mu do noska. Tak bratowa ma rację, przy ząbkowaniu może pojawić się katar i kaszel

A co do tego lekarza, to ewidentnie chciał mnie naciągnąć. Wizyta 65 funtów, to nie mało, a on sobie zaplanował, że co 2 tygodnie do niego będę przyjeżdżała, a jeszcze chciał mi zrobić usg w 4 tc przecież i tak by nic nie było widać, a by skasował ze mnie jeszcze 40f :no:

Mały poszedł do przedszkola wziął swoje ulubione cukierki, i mówi do mnie, że on chce paniom dać :-)

Czekam na listonosza z receptą, bo i tak muszę iść do apteki, bo antybiotyk małemu się kończy. Wiecie co taki plus mają w tej Anglii, że jak jest potrzebne 50 ml leku, to tylko dostajesz i za to płacisz, nie trzeba kupować całej butelki, żeby się marnowała.

Aniu biedulka twoja, żeby szybko jej to minęło. Mojego M bratowa ma jeszcze większy problem z mała, bo w okolicach intymnych dziewczynka ma swędzące strupy, przy przewijaniu mękę przeżywa, tak ją boli. Byli u dermatologa i to jest uczulenie na mocz najprawdopodobniej

Kruszka na pewno masz rację, na razie moje podejście jest kompilacją marzeń i wyczekiwań na dziecko, choć tak naprawdę nie wiem jakie ono będzie, czy będzie marudne, płaczliwe czy będzie nie do nakarmienia czy wręcz przeciwnie. Zawsze pojawia się ten strach że nie będę umiała sobie poradzić, wiem jak przewinąć, wykąpać dziecko- ale to tylko opieka, nie wychowanie... :/
Agitatko a jak się czujesz? Dopadły Cię jakieś ciążowe dolegliwości?

Anulka Mavika ma racje, nie spisuj cyklu na straty - zawsze jest jakaś nadzieja

reklama
agusiek zaczynają się małymi kroczkami poranne mdłości, np. na zapach pasty do zębów, wycieczki do toalety, szczególnie w nocy, no i piersi, nawet mój M zauważył, że robią się duże :tak: W końcu, no i zaparcia. Przeżyję każde dolegliwości, alby finisz był szczęśliwy :-)

Jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy, a korci mnie niesamowicie...

Ostatnia edycja:
Do góry