agusiek_11
Fanka BB :)
Mavika współczuje, a jak rośnie Twoje maleństwo? Ja ma wizytę jutro, strasznie się denerwuje.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mavika - ja cały czas biorę Euthyrox - też mi lekarz zwiększył do 50mg ale od razu na początku ciąży.
Jeśli tak źle się czujesz, to koniecznie skonsultuj, bo to mi wygląda na zbyt dużą dawkę tego leku - zazwyczaj takie objawy się ma przy nadczynności tarczycy.
Co do clo to ja nie zauważyłam jakiegoś szczególnego wysuszenia (ale to może dlatego, że oprócz clo brałam też estrofem i progesteron), więc im więcej cykli na tych lekach tym bardziej miałam jakiś normalny śluz (w sensie dopasowany do cyklu).
Co do staranek, to mój niezawodny sposób - od 10dc do 20 dc bzykanko co drugi dzień, żeby nie przegapić czasem owu (bo kto ją tam wie kiedy będzie - ja totalnie nie potrafiłam tego poznać po niczym innym jak po tempce, ale wtedy to było już po owu).
Kłucie czułam wyraźne (ale nie jakieś bolesne specjalnie) w jednym i drugim jajniku, więc byłam przekonana, że bliźniaki są z dwóch jajników, ale lekarz mnie wyprowadził z błędu i powiedział, że owu była z jednego jajnika. No i stąd moje przekonanie, że naprawdę to trochę wróżenie z fusów - trzeba robić swoje i czekać na efekty )) Mi tam zawsze było szkoda kasy i zachodu z testami owu - one też nie są jednoznaczne i się potem zastanawiasz czy ta kreska to była taka sama czy może trochę jednak jaśniejsza niż ta druga i co to znaczy
Trzymam kciuki Dziewczyny &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Cześć dziewczyny! żyję! dawno mnie nie było,ponieważ chodzę do pracyDziś mój Pan dostał wyniki nasienia. Czy pomożecie mi je zinterpretować?
Ocena makroskopowa
Czas upłynienia 25 min < 30
Objętość nasienia 1.6 ml > 1.5
Odczyn nasienia 7,8 > 7,2
Ocena mikroskopowa
Koncentracja plemników 160,00 mln/ml >15
Całkowita liczba plemników w ejakulacie 265,0 mln > 39
Ruch postępowy 4% >32
Ruch całkowity 63% >40
Brak ruchu 37%
Plemniki o prawidłowej budowie 7% >4
czy te wyniki są dobre?
Butterfly - ja w zasadzie się nie wypowiem zbyt mądrze o badaniach bo mój Emek nie zdążył ich zrobić, ale też zwróciło moją uwagę mała ilość w ruchu postępowym. Może poszukaj na jakichś specjalistycznych forach??
Patu$ek - tak, będę miała bliźniaki po clo chociaż trudno powiedzieć czy dokładnie po clo czy po prostu, bo wcześniej zanim zaczęłam brać clo i zanim moja owulacja przestała występować to miałam skłonność do podwójnego jajeczkowania sama z siebie. Na pewno clo pomogło jajeczkom, więc można w skrócie powiedzieć, że tak, po clo
Za pierwszym razem (dawka 1x1) nie podziałało na mnie w ogóle. Za drugim razem (dawka 2x1) podziałało słabo (jeden pęcherzyk, ale wielkością bez szału, ostatecznie pękł), i w trzecim cyklu nie miałam monitoringu (ale dawka 2x1) no i okazało się, że ciąża bliźniacza, dwujajowa :-)