reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Aneczek ja tez nie mam pojecia o wychowaniu dziecka, teraz sie tego uczę. Od kolezanek, od Was tutaj (m.in.Blonka). Wszystko przychodzi z czasem. A o skokach pisala Błonka, wiec sobie po prostu sprawdziłam, ot co :)
No i podpisuje sie pod olejejm z wiesiołka, mi tez pomógł. zaszłam w cyklu w którym go stosowałam. Oczywiście nie podkreslam, ze on w tym pomógł, ale mógł, bo wczesniej znaleźć jakis śluz bylo cięzko.
A data rzeczywiście pamietna :)

Fioletowa super, ze Ci sie szyjka wydluzyla :) (nie wiedziałam, że to mozliwe) pewnie jestes juz spokojniejsza :)

Patu$ka nie kupuj w aptece, bo przepłacisz. Korzystaj tak jak Mavika z allegro albo Rossman, tam jest taniej, a te testy te same.

Królowa ja mogę zapomniec o "obżarstwie" bo kg trzeba ruszyć. Przy nastepnej ciazy będę sie bardziej pilnowac. Zresztą pewnie bede musiała byc od poczatku na diecie cukrzycowej, wiec jak cos to chyba z aduzo nie przytuję...

Aniu i jak Marta? "Wyluzowała" trochę?

A propo daty poczęcia naszych Szczęść, to mozna powiedziec, że nasz Franek skończył dzis roczek :-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zauwazylam,w ross cos kolo 15 zl a w aptece ten sam 25zl jest przebicie...Poczekam do kolejnego cyklu...jesli w tym sie nie uda

Dzis wzielam ostatnie juz CLO od wczoraj delikatnie pobolewa mnie podbrzusze,bardziej prawy jajnik ale delikatnie. Nie wiem czy sie martwic czy nie?USG mam w piatek dopiero. Niby moze pobolewac jak na owu ale do tej pory tez pobolewalo a owu nie bylo,wiec teraz troszke oglupialam. Sluz na razie bialy bardzije lejacy niz gesty ale tak jakby powoli gestnial. Dzis 9dc wiec jeszcze kilka dni do owu...

Patu$ka pobolewanie w podbrzuszu to jak najbardziej dobry objaw, co do śluzu to CLO wpływa niestety na niego, ja byłam przekonana że w tym cyklu nie miałam śluzu plodnego a potem okazało się że jestem w ciąży

Dzięki Kruszka, ale tfu tfu nie zapeszam. Wczoraj był już luz, w sobotę jeszcze się denerwowała. Doszłam do wniosku, że to chyba przez teściową takie nerwy miała, bo my owszem trochę ją ponosimy, ale teściowa jeszcze ją kołysze i jej śpiewa, a chyba Martę to tak denerwuje, że wieczorem jakaś przemęczona czy coś. Normalnie jak z nią jesteśmy sami, to popije, weźmie się ją do odbicia i zawsze fajnie zaśnie, a jak nie było mojego M. to mi tu teściowa przychodziła, brała ją do odbicia i próbowała uśpić na swój sposób, a to chyba małej nie pasi, bo po tych śpiewach to spała góra po 5 minut. Wczoraj teściowej nie było i cyrków wieczorem też nie, widocznie wtedy płakała ze zmęczenia i rozdrażnienia :confused:
A jak tam Franio i inne forumowe dzieciaczki? Błonka jak Zosia z ząbkami?

Patu$ka pobolewanie w podbrzuszu to jak najbardziej dobry objaw, co do śluzu to CLO wpływa niestety na niego, ja byłam przekonana że w tym cyklu nie miałam śluzu plodnego a potem okazało się że jestem w ciąży

Tak myslisz?Czytalam w ulotce ze CLO moze wysuszac a ja czuje wilgoc ale nie taka jak na owu...Hmmm... Ciekawa jestem jak wypadnei owu... Na wszelki wypadek przycisne dzis mezulka:-D Zeby nie przegapic. Lekarz mowil ze miedzy 11 a 15 dc moze wystapic owu po CLO a mnie sie zawsze wydawalo ze mialam 13 sadzac po sluzie...bo temperatura nigdy mi sie nie sprawdzala...

Witajcie, ale ze mnie się zrobił ranny ptaszek. Punkt 7 już wstaję, a wieczorem jak emeryt, idę spać razem z kurami :-)
Byłam wczoraj u polskiego ginekologa i się rozczarowałam tym panem. Przepisał mi tylko jedno opakowanie duphastonu, a po resztę mam wrócić do niego za 2 tygodnie. A wizyta kosztuje 65f :wściekła/y::wściekła/y: Więcej się nie wybiorę do gbura. Myślałam, że będzie inaczej, bo byłam w synkiem u pediatry i kobietka jest złota, pomogła małemu, w końcu wyzdrowiał, przepisała mu leki aż na 3 m-ce, żebyśmy nie kursowali co chwile. A tu niesmak pozostał...

aneczek każda kobieta co rodzi pierwszy raz nie ma pojęcia o dziecku i jego wychowaniu. Uczymy się, czasami popełniamy błędy, ale to nas wzmacnia i kształtuję na przyszłość. Ja korzystałam z rad moich koleżanek, mamy, książek i jakoś poszło :tak:

Kruszka 100 lat dla Frania, pamięta się te dzień poczęcia ;-)

Podpisuję się również pod mocą wiesiołka :happy2:

patu$ka pobolewanie po clo to dobry znak. Ja sobie uświadomiłam, że ten straszny ból 31 stycznia, to była moja owulacja na całego. Powodzenia

Sukces. Po 2 tygodniach choroby Fifka i siedzeniu w domu. On chce dziś iść do przedszkola. I mówi do mnie, że powie dla Danielli i Charlotte, że je lubi. Chodzi i powtarza I like you :-D:-D Śmiesznie to brzmi :happy2:

Miłego dnia ;-)

Patu$ia nie patrz na to kiedy mialaś wcześniej dni płodne, starajcie się z mężulkiem zawsze jak tylko macie chęć, u mnie owu musiała być 10 dc, gdzie zawsze cykle miałam około 35 dni. Trzymam kciuki...
Agitatka Miło się patrzy na Twój nowy suwaczek :) Widać że wszędzie znajdą się gbury, w Polsce to standard że kolejna wizyta jest około 6-7 tyg. ciąży, ale tu widać że lekarz ewidentnie chce naciągnąć na kase

reklama
Dziewczyny brała któraś Euthyrox? Ja brałam go ponad pół roku po 0,5 tabletki, teraz pani dr postanowiła mi zwiększyć dawkę do całej (50mg) i chyba po nim dziwnie się czuję. Ok godzinę po wzięciu zaczyna mi tak jakby szybciej krążyć krew, serce się kołacze, czuję takie podenerwowanie, wszystko mnie wkurza nie mogę się skupić na niczym jakbym była jakaś naćpana. Przechodzi po południu...:baffled:

Do góry