reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
A tym razem to ja netu nie miałam prawie dwa dni :((

W każdym razie AGITATKA GRATULUJĘ !!!!!! :-):-):-):-):-):-) ale się cieszę :-):-):-) Gratulacje!!!!

Aneczka - trzymam teraz kciuki za Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ja też nie dostawałam nic na pęknięcie pęcherzyków. I z tego co wiem to mogą pęknąć pęcherzyki w odstępie góra 24 godzin po sobie. Potem jest to niemożliwe. Trzymam kciuki mocno, żeby się udało tym razem :))))))))

Ja kiedyś też miałam takie duże pęcherzyki w cyklu bez wspomagania, ale nie staraliśmy się z obawy, że będzie dwójeczka :-D A jak zaszłam w ciążę, to nie miałam w tym cyklu monitoringu, więc nie wiem jak to było, ale lekarz powiedział mi że to z jednego jajnika pęcherzyki były :))

Patuska - no i za Ciebie też mocno ściskam łapki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Co do badań prenatalnych to są dwóch rodzajów - albo pełne usg z badaniem krwi i wtedy jest obliczane prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych (albo ze skierowaniem na NFZ albo płatne kilka stówek).
Są też po prostu badania usg kontrolujące podstawowe parametry rozwoju płodu (niewiele bądź wcale nie różniące się od prenatalnych z tym, że bez testów krwi). Wykonuje się je 3 razy - ok 12 tc, ok 20 tc. i ok 30 t.c.
Mi gin załatwił takie badanie na nfz.

Błonka - Zosieńka śliczna ;))) Gratuluję!! Ale czas szybko płynie!! :)))

Gryzoń - to by był numer, gdybyś zaciążyła :-D:-D Mi na samym początku udało się zajść w ciążę (biochemiczną niestety) właśnie przez stosunek przerywany i to jednokrotny. Tak więc wszystko jest możliwe :-D:-D

reklama
JEstem - na teście jedna kreska :)) wiem że stosunek przerywany jest żadną gwarancją ale nie mamy innego wyboru.. na razie.
A za dwa miesiące pewnie już powoli będziemy si e staraća

Agitatka - GRATKI WIELKIE!!!!!!!!!!!! to na pewno ciąża, moja druga kreska rok emu była taka słaba że codziennie jescze przez 2 tyg robiłam :))) lec szybko na betę!!!

mało czasu mama, wpadne wieczorkiem poczytam Was troszkę, na razie świętujemy walentynki

A twój który rocznik?moze jeszcze rocznikiem ten sam? Moj 87'

No tu sie nie zalapiemy :-) S jest 80' :-D

Pachnąca jak Twoje dziewuszki, kopią szalenie?

Gryzonku własnie jak Ciebie czytałam to zdałam sobie sprawe, że bardzo bym chciała juz byc w ciazy :happy2: Ech... zobaczymy jak to będzie. Wczoraj my "zgrzeszylismy" przerywanym :-), ale wiem że jest juz po owu więc ok. S mówił, że jeszcze z 3 mies i mam pójśc do gin by obejrzała na usg moja bliznę. bardzo bysmy chcieli dostac zielone światło:happy2:

Aniu
jak sie miewa Martusia?

No i gdzie jest Kamii?

A wiecie co zrobil wczoraj Franek? Obrócił z plecków na brzuszek!!!:-D Akurat szykowalismy go do kapieli. najpierw idzie z nim mąż, układa go na kocu golusienikiego, a on sobie fika nózkami i smieje sie z tatą. Ja przysżłam chwilę póxniej, stanelam przy lustrze i zaczelismy z S rozmawiać, wiec co chwile na mnie zerkał (mąż). Ja cos robiłam przy lustrze, nagle S mnie woła i patrze a mały lezy na brzuszku na samym brzegu kocyka. Nie zauważylismy tego bo rozmawialismy,a le za chwilę zrobil tak jeszcze raz !!!!! Kurcze jaka to radośc :-)

Kruszka - moje dziewczyny rozrabiają :)) chociaż wczoraj jakieś spokojne były i trochę aż się martwiłam, ale dzisiaj już ok - czuję wyraźne uderzenia :)

Ale to musi być rozkosznie rozbrajający widok takiego maluszka (swojego maluszka), który fika, śmieje się i przewraca na brzuszek :-):-):-):-)

Agitatka - no to tylko czekać możesz w takim razie. Chociaż dla mnie to dziwne, że prywatnie w laboratorium nie możesz sobie zrobić takiego parametru - przecież jest powszechnie stosowany na całym świecie i co im do tego co chcesz sobie sprawdzić :-D

reklama
A ja Dziewczyny życzę Wam duuuuuuużo miłości z okazji walentynek :-) Oczywiście nie tylko dzisiaj, ale przez cały rok. :-)
Mnie kłują janiki, na zmianę raz jeden raz drugi. Hmmm...... mam nadzieję, że to na owulację, a nie na torbiele.

Do góry