reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Fioletowa - tak już obczaiłam te butelki z łyżeczką i jeszcze medela robi taką specjalna butelke dla wcześniaków ale 100 kosztuje około więc jak nic innego się nie sprawdzi to kupie i medelę i tą z łyżeczką. Na razie mąż kupił jeszcze tommy tipy i z nią jest na razie najlepiej, mała nie histeryzuje ale próbuje scosik zrobic tym smokiem tylko że nie wie jak go złapać .... ale jakoś się nauczymy. Próbowałam tez łyżeczką ale to męki pańskie, 5 ml jadła 30 minut....

Cześć Dziewczynki,

My już po usg, miałam od razu napisać ale wpadłam w szał przemeblowania pokoju. Już wszystkie konfiguracje wypróbowaliśmy i nadal nie jestem zadowolona. Muszę wywalić jedną kanapę ale mąż mój stawia opór (zgadza się na wyrzucenie ale innej, rozkładanej a ja chcę pozbyć się mniejszej, nierozkładanej bo tamta może się przydać). Na razie nic nie zrobimy bo on jutro wyjeżdża więc będę musiała oglądać zagracony kanapami pokój :/ Komody już są, łóżeczko zmieniło miejsce i teraz połowa pokoju mi się podoba ale jak spojrzę w stronę kanap to płakać mi się chce. Też dlatego, że mnóstwo na nich rzeczy dla małej ale od jutra zaczynam układanie wszystkiego w komodach :))))

wracając do usg, wszystko jest w porządku. Laura waży prawie 2 kg, nadal głową w dół i nadal jest Laurą :) Ciężko było ładne zdjęcie twarzy zrobić bo wpychała sobie stopę do ust a potem się krzywiła, ziewała i dłońmi zasłaniała się... Lekarz powiedział, że dobrze by było w 37 tc zrobić jeszcze jedno usg by ją zmierzyć (jak stwierdził "mała to ona nie jest") i sprawdzić czy się nie oplątała pępowiną, na razie wszystko ok :)

Gryzoń mówili nam w szkole rodzenia, że można spróbować do kieliszka od wódki nalać trochę mleka i dziecko powinno zgarniać sobie językiem mleko - podobno dobre gdy nie chce jeść z butelki albo gdy mama nie chce do butelki dziecka przyzwyczajać. A to, że masz odstawić wszystko znaczy, że WSZYSTKO? Trudno jest nic nie jeść... :/ zwłaszcza karmiąc.

Fioletowa marzę o tym by moje dziecko jadło tak jak Twoje - z każdego żródła i w każdej postaci :))) Jakoś przyzwyczajałaś synka do tego czy tak sam z siebie?

Dziewczyny, ale ten czas leci. Wasze dzieci już takie duże a pamiętam dokładnie jak każde z nich się rodziło. I mam wrażenie, jakby to było wczoraj! Doskonale pamiętam jak Zosia nie chciała się rodzić i błonka była w 10 msc ciąży ;) pamiętam jak rodził się Franio, Natalia, Kalinka i Marta. A teraz to już są prawdziwe bobasy :)))

A próbowałyście dicoflor? to sa kropelki wspomagajace flore jelitowa :))

Dziewczynki - był Pani dr u nas- mam całkowity zakaz jdzenia - w snsie kazała mi juz wszystko odstawić, nawet zupy na kurze :((( mała ma ogromna alergię na całej główce....
Postanowiłam zakończyć moją przygode z karmieniem piersią..... nie dam rady być na takiej diecie..... ale niestety mała nadal nie chce butli, dzisiaj 40 minut próbowałyśmy to dostała ataku szału i juz nic nie chciała......... nie wiem co robic.....
juz trzy butlki wypróbowalam zaraz pojade po tommy tipy i nuk......
i tak źle i tak niedobrze

Gryzoń ja podaje małemu BioGaie, tzn podawalam do wczoraj, bo mi sie skończyła i nie wiem czy kupowac, gdyż w pepti są prebiotyki. Nie wiem czy nie przesadze z tymi pro i pre.
Współczuję przyuczania do butelki. Z opisu wyglada to podoobnie jak ja walczyłam, by mały jadl pierś. Poddałam się ...

Trzymajcie kciuki...moj M dzisiaj ma badania:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Z całych sił &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Krolowo
powodzenia w porządkach i gratki usg

My dzis o 12 idziemy do dermatologa. Pewnie potwierdzi AZS...

reklama
Hej dziewczyny
Sorki, że nie odpiszę każdej z osobna, ale nie bardzo mam czas was podczytać dokładnie i w ogóle :-( U nas wielki smutek w domu, jest bardzo ciężko, był wczoraj lekarz u mamy i powiedział, że w każdej chwili może zasnąć i już się nie obudzić :-( Z dnia na dzień zrobiła się żółta, wątroba przestaje funkcjonować, wpadnie w śpiączkę wątrobową i będzie koniec. Już wczoraj byłam po księdza. Jestem totalnie rozbita i wykończona, kursuję praktycznie między małą a mamą, teraz mam chwilę, bo mała śpi, a mama też chciała żeby ją zostawić samą, bo chce się zdrzemnąć. Ciężko mi, bo żadnej nie mogę poświęcić tyle uwagi, ile potrzebują :-( A w niedzielę chrzciny, ksiądz i chrzestna (moja sis) mówią, żeby nie przekładać. Ech... nie wiem sama co robić

Do góry