reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Cześć dziewczyny! mam takie pytanie - czy podczas stymulacji CLO lekarz Wam wyznaczył termin zrobienia testu? Bo mi kazała zrobić dziś ... zrobiłam i wyszedł negatywnie :-( ale czy to nie za szybko? Ostatnią @ miałam 17.12.2012r. ... nie wiem co robić :baffled: dziś mam odstawić dupka i estrofem :-(

reklama
Witajcie młode mamusie i staraczki.
Kruszka -no cięzko teraz uchować maluszka przed przeziębieniem. Nam juz zapalenie oskrzeli zeszło ale wrócił katar, przez który co jakis czas mała wymiotuje. Natomiast jak skończyliśmy leki brać to wreszcie się troszkę uspokoiła, i znów spi w dzień, bo kilka dni była tak pobudzona że na 30 minut zasypiała:) a teraz znów aniołecze. W nocy dzisiaj cudownie - spałam o 4 godziny :))) wreszcie nie wstałam zmęczona jak bóbr :)
Annka - no my też juz o chrzcinach myślimy. Będziemy chyba u moich rodziców robić i kucharkę wynajmiemy, bo najblizszej rodziny mamy 17 osób... to nie chce żeby mama się zacharowała. Myślimy o czerwcu jak juz komunię miną. Dobrze Ci z mężem :))) no i żeczywiście to mógł być kryzys laktacyjny. Moja mała tyle je że musze codziennie herbatki na laktację pić.

wiecie co - tak czuję że ta diagnoza o nietolerancji mleka to jakas lipa. Od poczatku mi tak intuicja podpowiadała a przez cała ciążę się intuicja moja nie pomyliła. I byłam z małą w zeszłym tyg u mojej doktor z dzieciństwa - tez powiedziała że prawdopodobnie to nie jest nietolerancja laktozy i żebym powoli wprowadzała produkty. I tak robię. Jem juz normalne pieczywo, normalne naleśniki, nawet zjadłam jedną delicję i kawałek czekolady - i wszystko jest dobrze. Tak więc lada chwila zacznę jeść wszystko - bo niestety jak jestem na diecie widze że mała się nie najada do syta.....

No własnie nie ma królowej i pachnącej od dawna!!!!

Buterflu - a który to dzien cyklu dzisiaj? no właśnie każdej chyba lekarz wyznaczał termin zrobienia testu i odstawienia lutki tak dośc wcześnie. Powiem Ci tyle - w cyklu kiedy zaszłam w 25 dc miałam test z krwi i wyszedł negatywnie!!! a w 29 dc juz wyszedł pozytywnie. Tak więc różnie to bywa. Ja bym jeszcze za dwa dni test powtórzyła :)

gryzoń spoko małej nic nie jest, to diagnoza nie trafiona. Ci lekarze są teraz jacyś do d...Najłatwiej jest powiedzieć matce karmiącej nie jedz nabiały, warzyw, owoców, itp..bo będzie uczulało. Ok to co jeść i czym zastąpić i jak dostarczyć składniki odżywcze, żeby maleństwo dostawało co powinno.
Pamiętam, że mi wmawiali, że Filip na uczulenie na nabiał i refluks, a to g...prawda.

Jak sobie pomyśle o chrzcinach Fifka to mnie skręca...Nie była to cudowna uroczystość. Bo akurat leżeliśmy w szpitalu z ZUM-em i ledwo wyprosiłam o przepustkę. A innego terminu nie mogliśmy wybrać, bo M wracał do Anglii. A ja z tego wszystkiego miałam dolegliwości żołądkowe i jak tato nas odebrał ze szpitala, w domu myślałam, że nie zdołam pojechać do kościoła, ale jakoś się udało. Całe chrzciny przespałam u babci na kanapie, a mały ze mną. I po tych paru godzinach musieliśmy wrócić do szpitala :-:)-(

butterfly a to nie za wcześnie na testowanie, ilodniowe masz cykle??

Właśnie, a co u Pachnącej, nie odzywa się już bardzo długo.

Powoli mija tydzień odkąd mój mały chodzi do przedszkola. Cieszy się, bo bawi się z dziećmi. Ale też się wkurza, bo z niego jest gaduła i on mówi, a panie go nie rozumieją. Wczoraj jak go odbierałam siedział zapłakany. Ta bariera językowa...:no: Ale wierzę, że będzie z dnia na dzień co raz lepiej.

W sumie ona na pewno ma większą wiedzę niż my, ale ja bym wszystkiego nie przekreślała, możliwe, że owulka się trochę przesunęła. Powtórz za parę dni, wtedy będziesz miała większą pewność

Hej Dziewczyny :) Dawno nie zaglądałam :)..Nie nadrobię Was niestety ...
Właśnie ma któraś numer do pachnącej lub królowej? bo zaczynam się martwić o nie..
Co do chrzcin o na szczęście mamy je za sobą :)
A tak to u nas bez większych zmian ... Mała rośnie jak na drożdżach starszą zapisaliśmy do przedszkola i ogólnie jest w miarę :)
A Fioletowawa wiesz już co będziesz miała ? Synek,Córeczka?

reklama
Gryzoń ja to bym chciała ochrzcić jak Marta będzie miała koło miesiąca, ale na razie chrzestnej nie pasuje ten ani przyszły weekend i myślimy o 26 lub 27 stycznia. Czekam na komplet do chrztu, kupiłam jakiś zimowy, becik biały mam po siostrzeńcu, brakuje właściwie białej szatki i świecy.
Zastanawiam się, czy nie jechać do lekarza, ale chyba poczekam do wieczora. Od wieczora małej się ulewa, nie wiem czy coś jej nie spasiło z jedzenia czy jakiś rotawirus czy co? Karmiłam ją od wieczora z 7 razy i ze 3 się nie ulało, a raz to jeszcze na cycu wszystko zwróciła. Na razie czekam, ale jak jeszcze porządnie popije i znowu tyle uleje to chyba trzeba będzie jechać :-(

Do góry