reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Kasienka - 1,5 kg to świetny wynik - na pewno bedziesz nadal malutka na finale :))
Ja tez nigdy wiecej niż 60 kg nie wazyłam - tylko przed samą ciążą wskoczyłam na 60 :)) no i przytyłam do 73 kg - ale jakos tego za bardzo ni widać - troszkę mi nogi przytyły a tak to ogólnie miednica mi sie szersza zrobiła... a w trakcie porodu od razu 6 kg spadło :)) wczoraj nawet się wbiłam w moje rurki :))) no i założyłam pierwszy raz od 9 mc buty na koturnie :)) wreszcie sie w nie zmieściłam bo w ciązy noga urosła mi o rozmiar i tylko w tenisówkach mogłam chodzić :)))

reklama
Witajcie Dziewczynki - nie nadrobię Was wszystkich :))

U mnie stresująco - wczoraj się obudziłam w nocy i okazało się, że krwawię - poszłam do toalety, to chlupnęło mi jak przy okresie. Obudziłam teściową i momentalnie taksówką do szpitala pojechałyśmy. A w szpitalu zbadali na wszystkie strony i stwierdzili ognisko hipoechogenne 1,9x1cm o charakterze odklejania się kosmówki. Odesłali mnie do domu, bo nie mieli w całym szpitalu ani jednego wolnego miejsca - kazali się nie przemęczać i brać progesteron. Ale ja spanikowana jestem. Kontaktowałam się jeszcze z moim ginem, ale on też powiedział żeby leżeć i jeśli sytuacja się powtórzy to do szpitala szybko jechać.
W środę mam u niego prenatalne usg. Wystraszona jestem, bo nie bardzo wiem czego się spodziewać i czy to bardzo groźne dla maluchów.

Póki co nie mam już żadnych plamień, krwawień czy nawet podbarwionego śluzu, ale tej krwi to było całkiem sporo i dlatego to mnie bardzo wystraszyło.

Siedzę teraz jak na szpilkach i czekam do środy. No i mam obsesję podcierania się ciągle, żeby sprawdzać czy czasami nie krwawię..

Co do wagi - ja od początku ciąży przytyłam 2 kg. Lekarz mówił ostatnio, że moja macica jest duża jak w 14 tyg. ciąży, ale to normalne przy bliźniakach, więc mój brzuszek już widać :)

Ostatnia edycja:
Pachnąca trzymamy kciuki za maleństwa, na pewno nic im nie będzie. Gdyby było zagrożenie, to by cię ze szpitala transportowali do innego, tak samo gin kazałby jechać do jakiegoś innego, a nie zalecał leżenia. Powodzenia na prenatalnych
Kasienkadg poczekaj jak ty będziesz narzekać na końcówce :-p Dzisiejsza noc gorsza niż kiedykolwiek, zasnęłam 3:40, pobudka 7:20 i już spać nie mogłam... A poza tym to źle, że chcę dla dziecka jak najlepiej i żeby podrosło zanim się urodzi? Niech chociaż waży te 3 kg na starcie to będę dużo spokojniejsza
Dla staraczek garść końcówkowych fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ania - dzięki :) Ja też wierzę, że wszystko będzie ok - serduszka ładnie biły, dzieci są dobrej wielkości i ogólnie nie wygląda źle :) Macica miękka, szyjka zamknięta.

Ja tam uważam jak Ty, że lepiej poczekać i donosić do końca maleństwo :) Bo każdy dzień jest ważny, a to w końcu tylko 2 tygodnie :))
Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

pachnąca-pociesze cie , mi też odklejała się kosmówka w 8tc ,ale u mnie to już był taki stan ,że lekarze nie zatrzymali mnie w szpitalu bo powiedzieli ,ze nic nie mogą zrobić i na 50% poronię ,ale mi do tego jeszcze doszedł krwiak gigant i skurcze ...Więc wysłali mnie do domu z duphastonem i zalecili leżenie no i proszę Natalia ma ponad miesiąc :tak: Nic się nie martw będzie dobrze :))
A no i ja krwawiłam ponad dwa tygodnie .. i to tak sporo ...
Aniu-Ty się tymi pomiarami nie sugeruj mi też lekarze mówili ,ze to w porównaniu do pierwszego dziecka będzie maleństwo bo będzie miało 3200 no a urodził się klopsik prawie 4kg :))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pachnąca moja przyjaciółka, która urodziła bliźniaki miała podobnie - wracając samochodem do warszawy nagle poczuła, że jej mokro. Zatrzymała się i zobaczyła, że siedzi w kałuży krwi. Była w ciąży mniej więcej w tym samym czasie, co Ty teraz. Mimo że miała do Wawy jeszcze ze 100 km postanowiła z mężem że jadą do końca i dotarli tutal do szpitala, przebadali i wszystko ok. Ponoć macica uległa szybkiemu rozrostowi i stąd te krwawienia. Też nakaz leżenia i odpoczywania. Dzieci urodziły się zdrowe :) Trzymam kciuki!

Kasienka ja kiedyś max ważyłam 55 kg, przed ciążą 52 kg, dlatego ta 60-tka dla mnie jest przerażająca. Na szczęście oprócz brzucha, wszystko wydaje się być w poprzednim rozmiarze ;)

Czesc !! dawno mnie nie było, skończyłam maraton w pracy, były też przejścia, okazało się ze z dwóch stacji u nas jedną zamykają bo shellowi się nie opłaca i we wtorek zebrali nas i powiedzieli to i ze niektórzy stracą prace, jestem najmłodsza stażem, bałam się dwa dni, zaprosili mnie na rozmowe w czwartek i dali wypowiedzenie, po czym, powiedzieli że zwalniają wszystkich i niektórym proponują nowe umowy (bo na miejscu tej drugiej stacji otwierają prywatną nie pod marką shella, tylko nie 24h) i właśnie mi proponują nowy kontrakt i że poki co mam to zachowac dla siebie ale mam pracę ;) także czasami się opłaca starac o dobrą opinię ;) kamień z serca ale dawno tak się nie bałam !!
Niby nie przepadam za swoją pracą ale jak pomyślałam że nie będę jej miec to szybko nabrałam szacunku do niej ;)hehhe

A z nowości starań, dziś byłam znowu u gina w Oslo, więc tak, mam 10dc, pęcherzyk 15mm, oczywiście nie da się przewidziec czy będzie rósł i czy pęknie ale lekarz dobrej myśli, szkoda ze usg za dwa dni nie mam jak zrobic. Brałam Clo, za waszymi radami.
Na badania nasienia i moje szczegółowe jestem do Gda umówiona, recepta na dupka i clo mam, jak nie będzie teraz ciąży, to z wynikami moimi i męża mam do niego przyjechać i będziemy działać dalej, jak z mężem będzie ok to zwiększamy dawkę clo do dwóch.Heh, tyle co u mnie ;)

Dzięki Dziewczyny, pocieszacie mnie :)

Kamii -
to Ty to miałaś naprawdę ostro, nie wiedziałam.

Liczę na to, że będzie dobrze, ale teraz po prostu w paranoję popadam i doszukuję się najmniejszego bólu brzucha, dyskomfortu itp. Eh, to chyba tak będzie teraz po prostu.

Emenems - to super, że masz pracę, bo sytuacja nieciekawa :)

reklama
hej dziewczyny .. Nie mam czasu was podczytać,ale widzę że dużo nie pisałyście ..Ja mam Dziewczynki chore:( oby dwie mała też :((
Normalnie jestem załamana oby dwie mają taki kaszel,ze aż wymiotują :(( wyprałam im wczoraj pościel i dziś znowu zwymiotowały na nią :(( Ręce mi opadają :((Tak mi ich szkoda .. w Piątek byłam u lekarza dała mi dla nich leki za które zapłaciłam ponad 100zł , a jest gorzej ..nic nie pomagają :(

Do góry