reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
cześć kobietki, nie mam czasu Was czytać ostatnio.... bo nie moge nacieszyc sięmoją kruszynką :))

trafił nam sie aniołek który sie jak półroczny mluszek, potem śpi trzy godziny robi kupkę pousmiecha sie 5 minut znów je i idzie dalej spać :)))))\
jest bosko, płacze tylko jak sie ja kąpie, bo jej zimno. Oszaleliśmy na jej punkcie. Moja mama całyt czas u nas bo tez tak sie zakochała ze nie umie wyjechać. Dopiero jutro wraca do domu... ale dobrze mi z nią :))

ja sie czuje jak młody bóg, juz prawie sie naprawiło wszystko tam na dole, mój brzuszek jest malutki, od razu po porodzie zrobił się miniaturowy, az mu jutro zrobię zdjęcie bo to niewiarygodne.
Troszkę mnie moje mleczarnie dołowały - bo tak bolały przez 3 dni że spac nie mogłam ale juz wszystko się unormowało.

Muszę wam powiedziec że poród to straszna sprawa, krzyczałam żeby mnie zabili, że ide do domu, żeby mi nogi pourywali, ale iecie co - juz mołabym następnego szkraba robić :)))) jest pięknie, a nastawiałam się że będzie strasznie - tak więc Aniu teraz czekamy na Ciebie słonko... życze Ci abyś miała równie szybki poród, i abys szybko doszła do siebie!!!!! i aby dzidzia była tez spokojna jak baranek!!!!!!

Królowa - moja położna najcuowniejsza na świecie. Bez niej nie dałabym rady. Polecam. Bardzo wspierała mnie w partych bólach, wrecz tylko dzięki niej parłam dalej....

Ikasia - łap%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%% bardzo bym chciała żebys przejeła po mnie fasolkę!!!!!!

a na razie spadam do Kalinki, popatrzeć się na tego buziaka słodkiego.

Ostatnia edycja:
reklama
Gryzoń ​BARDZO SIĘ cieszę, że wszystko ok....i widzę , że generalnie wsyzstko jest idealnie))):)) Dawaj tutaj nam zdjęcie tej Twojej małej Księżniczki:):):)

Gryzoń super opis :-) Fajnie się czyta takie posty, kiedy młoda mama jest totalnie zadowolona, a nie tylko narzeka, jaka to tyrada, jaki ten połóg ciężki itd. I rozwaliło mnie hasło, że mają ci nogi pourywać :-D:-D:-D
Chciałam rodzić tydzień po Tobie, najwcześniej 1 grudnia, ale cofam to :-p Moja niunia jest wg piątkowego usg już co prawda donoszona i waży tyle co powinien najmniej donoszony noworodek, ale wolałabym, żeby jednak jeszcze podrosła, więc niech jeszcze trochę posiedzi ;-)
Miłego dnia dziewczyny

Witam:)
Wydrusia, Bromergon niestety powoduje gorsze samopoczucie, ja po nim miałam bardzo często bóle głowy. każdy organizm reaguje inaczej na leki więc to kiedy wystąpią skutki uboczne chyba jest kwestią indywidualną.trzymam kciuki za starania&.
gryzoń milo się czyta o szczęśliwych mamusiach :) ja mam pytanie do Ciebie jak Twoje zwierzaki zareagowały na nowego mieszkanca?? Powiedz mi czy pozwalasz im wchodzić do pokoju gdzie jest dziecko??

mam jeszcze pytanie, czy któreś z was lekarz mówił że kosmetyki na trądzik mogą szkodzić dziecku?? wczoraj na jednym z portali przeczytałam takiego newsa i tak się zastanawiam czy to co mam w kosmetyczce rzeczywiście moze mieć negatywny wpływ na ciąże. Mimo swoich 28 lat, mam tłustą cerę i nie wiem jak ją teraz opanować...

Pozdrawiam

Gryzoń to masz cudnego aniołka :-D Mój Franus juz w szpitalu został nazwany najgłośniejszym na oddziale, a nawet pielęgniara noworodkowa powiedziała mi, że mam strasznie wredne dziecko, a on miał wówczas tylko 14 godzin:-( i po prostu strasznie płakał. To mu akurat zostalo, płacze zawsze po przebudzeniu i jesli nie dostanie natychmiast jeśc to strasznie piszczy:tak:. Dzis w nocy obudziłam męża by go uspokoil, bo juz nie mialam sily i cierpliwości. Sama jestem sobie winna, bo nie pospalam poprzedniej nocy i nie odespałam tego w dzień, więc sie słanialam na nogach, a tak nie mozna mając male dziecko.

Aniu mam siostrę Martę:-) Ostatnio mało dziewczynek dostaje to imię, nasi znajomi wiosna nazwali tak córeczkę:tak:. A my braliśmy pod uwage Basię, gdyby była dziewczynka:tak:.

Wydrussia witaj, niestety nie pomogę, bo nie brałam tego leku.

hej
ja na szybko, bo zaraz lecę na kontrolę do rodzinnej - w sumie już czuję się ok, tylko rzężę i pluję z krwią [pewnie od przeżartego gardła] ale niech sprawdzi ;-)

lekarz zapisał mi szereg badań po wykonaniu ich prolaktyna wyszła mega...Przed 256 a po 5040 :-( No i dostałam BROMERGON... Biorę go już prawie miesiąc... 1 tabletkę na noc a cały dzień czuje sie fatalnie od jakiegoś czasu... Nie od momentu brania tylko tak po 2 tyg :-( Czy to jakieś skutki uboczne?

ja brałam bromergon kilka miesięcy i tak, ten lek ma mnóstwo działań ubocznych i do tego bardzo nieprzyjemnych
pogadaj z mężem, bo może się okazać że nie będziesz mogła wstawać do dziecka w nocy - ja maksymalne natężenie skutków ubocznych miałam ok 5 godzin po wzięciu tabletki, jak kiedyś mały mi zamarudził i wstałam to od razu upadłam z powrotem na łóżko
i to już kiedyś tu pisałam, raz zdażyło mi się wziąć pół tabletki po 3 piwach - po kilku godzinach miałam taki zjazd że masakra - poszłam do łazienki i chyba straciłam przytomność, obudziłam się z bolącym łokciem na podłodze, potem po 3 minutach znów upadłam [albo z toalety spadłam, albo jak z niej wstałam] mąż odprowadzał mnie do sypialni, walnęłam twarzą w futrynę, dwa kroki i znów gleba
jesli więc zdarzy ci się okazja, więcej niż małe piwo, nie bierz bromergonu
przy czym ja nigdy nie miałam klasycznych objawów [przesypiałam?] typu nudności, troszkę wieczorem zawrotów głowy, na początku nie prowadziłam rano samochodu, bo trochę mi się kręciło, ale organizm się przyzwyczaił
nie pamiętam kiedy zaczęłam brać bromergon, ale u mnie potrwało to chyba z pół roku, zanim mi się udało zajść w ciążę

jeśli masz kasę to podobno dostinex jest lepszy - mniej skutków ubocznych, bierze się tabletkę na tydzień, tylko opakowanie [6 tabl.] kosztuje ok 350 zł

Witam:)
mam jeszcze pytanie, czy któreś z was lekarz mówił że kosmetyki na trądzik mogą szkodzić dziecku?? wczoraj na jednym z portali przeczytałam takiego newsa i tak się zastanawiam czy to co mam w kosmetyczce rzeczywiście moze mieć negatywny wpływ na ciąże. Mimo swoich 28 lat, mam tłustą cerę i nie wiem jak ją teraz opanować...

wiesz mogą, to zalezy od składu, ja np teraz nie mogę używać swoich na łojotokowe zapalenie skóry, tylko że u mnie to już sterydy są
trzeba by przestudiować skład i zobaczyć, co może zaszkodzić...

Wydrusia ja po bromergonie byłam wrakiem człowieka. Musisz się uzbroić w cierpliwość...

Gryzoń jak Ty promieniejesz szczęściem! Super!

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy bo czasem mnie dobijają te cyfry...Pozostałości z ED. Mam 168cm wzrostu, niestety trochę tłuszczyku się odłożyło tu i ówdzie, głównie na udach po wewnętrznej stronie, boczki i na dole brzucha, jak stoję to tak nie widać. No nic, po ciąży biorę się za siebie. Na razie przytyłam niecałe 2 kilo czyli w normie.

Gryzoń to wszystko jak w bajce, ja jeszcze w ciąży nie jestem ale już się boje tego co będzie po porodzie, boje sie tych wahań nastrojów, dołków dolinek i depresji. Mam nadzieję że tego nie doświadcze.
Jeśli chodzi o bromka to okropnym syf ale czasem trzeba brać, najlepiej na noc bo wtedy człowiek tak źle nie znosi skutków ubocznych ale ja np. przez kilka tygodni nie mogłam się spokojnie wyspać.
Ja dzisiaj w nocy miałam OKROPNE bóle jajników zwłaszcza prawego, cała pachwina mnie tak bolała, kuła że aż się z jękami obudziłam, nigdy czegos takiego nie miała, ale po tej operacji to wszystko jak by na nowo odczuwam. Teraz czekam czy @ przyjdzie czy nie a jak nie przyjdzie za 8 dni to testuje.

reklama
agusiek - w nocy pokój zamykam ae w dzien mogą wchodzić - robia to rzadko, sa ciekawe ale bardzo sie boja, lubia obserwowac mała czasem podejda i ja powachaja i uciekaja. do mnie tez nie podchodza jak jestem z mala. a jak wyjde z jej pokoju to sie do mnie łaszą :) staram sie je wrecz wołać żeby przyszły do nas ale nie chca. ale staram sie nie zostawiac malej i kotow samych :)

Do góry