reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
kruszka Franuś śliczny :)) Też dodałam do Zdjęć Fotkę moich córuń dziś z rana :)) Nadia tak słodko przytuliła Natalkę :))) Pierwszy raz takie fajne ujęcie udało mi się zrobić:))
Mavika-śliczna figura :))
Aniu-Czyli nie spieszy ci się jeszcze na IP ?? :) Mimo wszystko trzymam już Kciuki :)

reklama
Dzisiaj jechałam samochodem i zatrzymała mnie policja do kontroli - dowód osobisty, ubezpieczenie, prawo jazdy. Policjant pyta się mnie "a trzeźwa jest Pani" no to mu odpowiadam "Proszę Pana, od 5 miesięcy jestem trzeźwa"; on mi na to "AA??" a ja
shocked.gif
"eeeeee.... nie ciąża". A on "przepraszam, nie zwróciłem uwagi".
No to sobie pomyślałam - ładnie, w 6 miesiącu ciąży wyglądam bardziej na alkoholika niż ciężarną ;)))))

Królowa dobre :)

Dzięki za komprementy, ale tak to chyba tylko wyszło, 72 kilo gdzieś się musi mieścić. Choć porównując mój brzuch z innymi dziewczynami w okolicach mojego tygodnia to chyba mam niezbyt wypukły ten brzuch...:confused:

Mavika 72 kg? To ja tyle teraz ważę i wyglądam...ech.. jeszcze mam 7 do zrzucenia, ale cos mi waga stanęła..hmm. Poza tym fajna figurka:-)

Królowo cieszę, że usg wyszło ok:-) A ta przygodę z policja musze opowiedzieć męzowi:-D Franuś nie jest duży, tylko tak zdjęcie wyszło:tak: Na dzień dzisiejszy wazy ok 3600, bo ważyliśmy się razem. Ale nie wiem na ile dokładnie taka zwykła waga domowa może podac.:confused:

Aniu
lepiej sie widziec co tydzień dla spokojności :-) Ale super, że juz niedługo Twoja kruszynka będzie na swiecie. Wiesz co, nie wiem czy gdzieś pisałaś czy nie, ale macie wybrane imię?

Kamii lecę zobaczyć Twoje dziewczyny:tak:

Królowa dobre to było z ta policja :-D
Mavika ja bez ciąży mam większy brzuch niż ty teraz, 72kg :szok: nie widać absolutnie
Kamii Błonka dziewczynki jak malowane, śliczne :-)

A ja dziś od południa w nerwach. Filip spadł ze schodów, na głowę :-( Płakał krótko, zawrotów nie ma, nie mdli i nie wymiotował, ale ja z natury jestem panikarą i co chwilę zaglądam do niego i pytam jak się czuję. Serce mi łomoce ze strachu, aż się popłakałam z tego wszystkiego :-(

A poza tym przyszedł mi już termometr, od jutra zaczynam mierzyć, pierwszy raz w życiu, zobaczymy jak to wyjdzie...

Kruszka oczywiście, że lepiej teraz się częściej z lekarzem widywać, a to przede wszystkim z tego powodu, że wyszedł mi paciorkowiec. A że pierwszy poród miałam błyskawiczny, to on woli dmuchać na zimne i jak tylko szyjka zacznie się rozwierać to od razu na oddział, antybiotyk i wywołanie porodu, żeby nie ryzykować zakażeniem dziecka. Z imion to Barbara Dominika, albo Marta Dominika i chyba zostanie przy Marcie ;-) Wczoraj patrzymy na tv i tak nagle M. wyskoczył, że wolałby Martę, to niech ma ;-) Mi to wszystko jedno, oba imiona mi się podobają, jedynie przy Dominice na drugie się będę upierać
Królowo straszna historia. I pomyśleć, że mamy XXI wiek... Mam nadzieję, że jednak dziewczynka z tego wyjdzie, u mojej kumpeli była podobna sytuacja, 1 pkt Apgar, niedotlenienie, reanimacja, respirator. Lekarze mówili, że dziewczynka o ile przeżyje, to będzie miała gąbkę zamiast mózgu. Dziś ma ponad dwa latka i jest rozwinięta lepiej niż rówieśnicy. Czasami dzieciaczki zadziwiają lekarzy zdolnością regeneracji i oby tak też było i z tą bliźniaczką
Agitatka małemu na pewno nic nie będzie, gdyby coś się działo to już by pewnie było widać. Trzymam kciuki

reklama
Hej Kobietki! Jestem tu nowa :-) Mam 16 mies córeczkę :-) wraz z mężem pomyśleliśmy o 2 dzieciaczku :-) ale niestety bez skutków lekarz zapisał mi szereg badań po wykonaniu ich prolaktyna wyszła mega...Przed 256 a po 5040 :-( No i dostałam BROMERGON... Biorę go już prawie miesiąc... 1 tabletkę na noc a cały dzień czuje sie fatalnie od jakiegoś czasu... Nie od momentu brania tylko tak po 2 tyg :-( Czy to jakieś skutki uboczne?

Do góry