reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
o kurde gryzonku !!! będziemy cisnąć z tobą :D

Ikasia - chyba tak zrobię...clo odpuszczę a wezmę tylko luteinę od połowy cyklu...męczy mnie troche branie w ciemno, bo jak się okaże że wina po stronie męża to niepotrzebnie to wszystko biorę...odwołam ginekologa tutaj i poczekam do przyjazdu do gdańska - cierpliwość przede wszystkim...heh

Gryzoń powodzenia!!!! Oby wszystko poszło bezboleśnie i szybko :)))) Czekamy na info!!!

Aniu a Zuzię rodziłaś sn? Czy to jest tak, że dzieci tej samem matki rodzą się w podobnym terminie czy nie ma to znaczenia? Teraz już chyba Twoja kolej będzie. Czujesz coś?

Emenems a ja bym próbowała z clo - nawet jeśli zlecą Ci badania hormonów to i tak to byłby dopiero następny cykl bo robi je się w określonych dniach. Ja zresztą gdy powtarzałam hormony to brałam całą swoją mieszankę leków :) A potem się okazało, że to był TEN cykl :)

Ja wczoraj starałam się znaleźć plusy bycia chwilowo samej - łóżko całe dla siebie, otwarte okno całą noc (zawsze mi gorąco) i do tego lustro w łazience czyściutkie i niezachlapane. Mój mąż gdy myje twarz zawsze uświni to lustro tak, że wygląda jakby ktoś na nie narzygał ;) i za każdym razem gdy tylko wróci to się o to sprzeczamy (lustro, okno, itd ;)

Dzisiaj weszłam do jednego sklepu z wózkami... Nadal numerem 1 jest dla mnie Emmaljunga, wygląda świetnie, spacerówka ma duży daszek i jest dość szeroka (niektóre wózki strasznie wąskie). Zachwyca mnie ten wózek niezmiennie... Tylko jest oczywiście najdroższy.. Maxi Cosi Mura 4 już mi się nie podoba (właśnie z uwagi na spacerówkę, coś z tym daszkiem dla mnie jest nie tak), za to zwróciłam uwagę na Mutsy i Navigation (nie pamiętam modeli). Ciężka decyzja ;) Nie wiecie czy wózki są przeceniane po świętach czy raczej nie ma na to co liczyć?

no widzisz królowa...też może masz racje, ja się po prostu wiesz, boje kolejnego rozczarowania, a tak zwale na to że leków nie biore, chociaż z drugiej strony dobrze powiedzieć w klinice na spotkaniu z lekarzem, że dwa cykle z clo pod rząd nic nie dały, zawsze to jakiś obraz...sama już nie wiem. bo wtedy ginekolog za tydzien 600 zł a te nasze badania w gda prawie tysiąc...mato ale kasa leci szybciutko...

Gryzońku no to pojechałaś, powodzenia szybkiego porodu &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-):-)
Królowa pora chyba nie ma znaczenia. A nie pytałaś czy dają jakieś rabaty. Ja pamiętam, jak moja koleżanka kupowała wózek, tylko to już parę lat temu, z racji że brała cały komplet dostała rabat i to dość spory. W Smyku kupowała :-)
Aniu ooo fenoterol bierzesz, też brałam...Dobrze, że usg dobrze, no i dziewczynka :-)
Emenems ​ostateczna decyzja i tak należy do Ciebie, ale ja bym chyba brała Clo mimo to. Pozdrawiam

no miałam straszny dzien wczoraj, ale sobie zawsze pozwalam na wisielczy humor jednego dnia...pierwszego okresu, moj małż nawet pojechal i mi kupił rybkę specjalnie na obiad i ulubiony jogurcik do pracy i udawał ze nie słyszy tego mojego "syczenia' od rana jaki to świat okrutny i się na mnie uwział. Zresztą, każda wie jak to jest.
Dziś już zaczynam wdrażać się w nowy cykl i logicznie mysleć, bardziej zastanawiałam się pod kątem zdrowotnym, bo to będzie drugi cykl z clo pod rząd czy to ok ? jak zwykle lekarza brak by się spytac

Agitatka wybiorę się do smyka :) wróciłaś już do UK? Jak głowa? U mnie najlepiej na kaca działał jakiś napój izotoniczny. Kupowałam Litorsal Zdrovitu (tabletki). A już najlepiej działało gdy brałam jedną tabletkę (lub 2 w zależności jak zaszalałam) przed pójściem spać i potem rano w miarę potrzeby :)

reklama
Ja brałam Clo przez dwa cykle. Akurat po drugim razie byłam w Polsce, zrobił mi usg było wszystko ok i dostałam znowu na kolejne dwa cykle. Też tak jak Ty nie mam monitoringu, wiadomo Anglia, ale staram się jeździć prywatnie, żeby mieć oko na sytuacje.

Do góry