reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Agitatka wybiorę się do smyka :) wróciłaś już do UK? Jak głowa? U mnie najlepiej na kaca działał jakiś napój izotoniczny. Kupowałam Litorsal Zdrovitu (tabletki). A już najlepiej działało gdy brałam jedną tabletkę (lub 2 w zależności jak zaszalałam) przed pójściem spać i potem rano w miarę potrzeby :)

Jutro wracamy, dopiero o 22 mamy samolot. Nastawiam się na płacz i brak humoru :szok:
Tak głowa już nie boli, rano wzięłam dwa ibupromy max i przeszło. Ostro nie było, więc mogłabym już teraz ponownie zasiąść do stołu, ale co za dużo to nie zdrowo :happy:

Ja jest u Ciebie Fartlandia to tam też dają rabaty ;-)

reklama
clo brałam od stycznia, pierwszy miesiąc lub dwa (nie pamiętam) po pół tabletki, potem całą tabletkę. Monitoring miałam raz - w maju, akurat mojego męża nie było więc i tak cykl był zmarnowany ale chciałam wiedzieć czy coś się rusza. Wiem, że przy clo powinien być monitoring, ale moja gin nie przejmowała się tym za bardzo a ja kilka razy wyjeżdżałam więc i tak nie miałam jak zrobić. Moja gin zresztą ogólnie ma dość olewający stosunek do wielu spraw dlatego też oprócz niej, moją ciążę prowadzi jeszcze dwóch gin ;) do niej chodzę nadal tylko dlatego, że wiem, że po ciąży i tak będę musiała do niej wrócić

Królowo Zuzię rodziłam sn, to był błyskawiczny i zupełnie bezbolesny poród. Skurcze miałam przez jakieś 7 godzin co 9 minut, na chwilkę się położyłam, jak wstałam to skurcze nagle co 1,5 minuty, w łazience odszedł czop i gnaliśmy do szpitala. Na IP się okazało, że już pełne rozwarcie, migiem na porodówkę, dwa skurcze i dziecko na świecie. Tak to fajnie, bez tych wszystkich badań, bez oceniania szyjki itd. :-) Z jednej strony chciałabym tak znowu rodzić, ale jak sobie przypomnę co było dwa dni po porodzie, to chcę się męczyć, chcę być porozrywana, a cieszyć się dzieckiem do końca moich dni
Emenems popatrz na przykład Błonki - miała mieć jakiś zabieg, ale jeszcze cykl wcześniej wzięła jednak clo i mała Zosia już na świecie ;-) Więc może niewarto tracić cyklu, a jak coś tam będzie rosło nie tak, to w tej klinice pewnie też będą oceniać budowę przydatków i w razie czego coś zauważą
Agitatka fenoterol musiałam odstawić już 6 tygodni temu, właśnie ze względu na wypadanie rytmu serduszka małej. Bo niby ten lek może zaburzać nie tylko moją pracę serca, a to wypadanie rytmu to nic groźnego, mam się nie przejmować. Powodzenia z przelotem, przykro że urlop się już kończy :-(

No co ty mówisz Ania...Ja długo przyjmowałam..To może temu mój mały urodził się z wadą serca :szok: Ale dobrze, że już jest wszystko w porządku.
U ciebie też na pewno będzie dobrze :-)

bardzo wam dziekuję za podpowiedzi, chyba jednak wezmę ;)

A tak wgl to myślę o tym naszym gryzońku :D tak się meczyla te ostatnie dni że nalezy jej się szybki poród w końcu...:)

Agitatka sam fenoterol nie powoduje wad serca, jedynie może powodować zaburzenia rytmu. Najważniejsze, że macie sytuację opanowaną i będzie dobrze :tak:

reklama
Do góry