reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
aha, czyli zrobić tak, że gina zapytam się co on powinien zrobić,niech na kartce mi napisze, a małżonka umówic do tego co pisałas tak ?
a słuchaj, jak on zrobi te badania pierwszego dnia po swietach to po ilu wyniki? to sa takie ze na drugi dzien ?

Kochana ja najpierw jak odebralam wyniki nasienia poszlam z nimi do mojej ginki, i dlatego ze byly zle to powiedziala zeby isc do urologa-androloga....

Teraz jeszcze kwestia jakie badania nasienia będziesz robic....my robilismy dwa rodzaje...pierwsze to takie wspomagane komuterowo, gdzie są pod każdym aspektem prześwietlane plamniki, najbardziej dokladne, wyniki byly po 4-5 dniach roboczych...koszt 130zl...drugie to byly takie "zwykle", wyniki na nastepny dzien, koszt 40zl...ale te pierwsze duzoooo dokladniejsze....

reklama
Ikasia a co za suplementy mąż dostał? Jak można wiedzieć...

A ja dziś dziewczynki się żegnałam z przyjaciółką. Aż dwie cytrynówki pękły :confused: Zdrówko za was wszystkie było obowiązkowo :-) Jutro oby nie umierać z kacem w ręku...

Dobrej nocki

Moj mąz bral prenatal pro baby razem ze mna, potem salfazin, cynk, selen,...teraz tylko witaminę E lyka., bo ona ma najwiekszy wplyw na plemniki..ale tak jak pisalam, u nas byl problem zylakow powrozka nasiennego....

dzięki dziewczyny, i mnie cena nie gra żadnej roli, niech robi wszystko co się da. mam nadzieję że w wigilię rano będzie otwarte to pojedzie rano zrobić, żeby czasu nie marnować i niech od razu idzie do specjalisty na konsultację wyników, bo wiecie, czasu nie ma by tak łazić kilka razy. bo on ani razu się nie badał,a jego córka ma 8 lat, mogło się dużo przez ten czas zmienić.

a dziś za mną chodzą takie oto piosenki :
Varius Manx zabij mnie - YouTube

Emenems trzymam kciuki za męża myśle że dużo Wam powie jak zrobi sobie SPERMIOGRAM, tam będzie miał wszystko wypisane łącznie z tym ile ma ruchliwych plemników ile tych które sa nieprogresywne. Jeśli będą plemniki z wadami( a takie sa u każdych tylko kwestia tego żeby ich nie była ogromna ilość)to będzie wypisane jakie to wady w jakich procentach. Po tym lekarz stwierdzi czy coś jest nie w porządku więc na początek można sobie to zrobic a jak cos bedzie nie tak to będziesz się martwić. Mój R miał podwyższoną lepkośc i lekarz zalecił więcej pic wody i jeśc cytrusów lub wit.C aha i jak pójdzie to robić to aby oddać nasienie musicie mieć conajmniej 3-5 dni wstrzemięźliwości,bez sexu. Jeśli macie niedaleko do laboratorium to może oddać w domu tak do 45min max a jesli dalej to na miejscu pewnie będzie musiał oddać. Przy jakichś wahaniach norm czasem wystarczy odpowiednia dieta i witaminy żeby wszystko wróciło do normy po kilku miesiącach

hej Kobitki codziennie was czytam ale nie mam czasu pisać :))
Chciałam zapytać co z Anią bo widzę ,ze się dawno nie odzywała ,a Ona już na wylocie więc kto wie :)) i o Kruszkę odzywała się do kogoś ?? pewnie jeszcze odchodzi do siebie po cc ,ale mogła by się odezwać :))

Kamii Kruszka się odzywała jak wrócił ze szpitala, tak ogólnie
A ja ostatnio przedwczoraj, wczoraj jakoś nie miałam weny ;-) Dzisiaj jadę na usg, dam znać jak wrócę
A co u Ciebie? Jak dziewczynki?
Gryzoń, a Ty gdzie? Jeszcze domek czy już porodówka?

U mnie powoli do przodu :) Mała rośnie jak na drożdżach pierwszy miesiąc za nami teraz już powinno być tylko lepiej ...Najgorsze są te pierwsze 3 miesiące bo to noworodek nigdy nie wiadomo ,ale na całe szczęście czas szybko leci ,a przynajmniej mi przy dwójce :-p Stwierdziłem ,ze brakowało mi organizacji ,a teraz to nawet jak emek idzie do pracy na noc to sama kąpie dziewczynki kładę je spać i wieczór wolny chociaż i tak wieczór dla mnie kończy się jak małe zasną bo ja też od razu zasypiam :)) porządek też już utrzymuje tak jak przedtem bo te pierwsze tygodnie miałam taki bałagan ,a tego nie znoszę no ale nie byłam nic w stanie zrobić całe dnie w piżamie i w łóżku spędzałam ...teraz walczę tylko z karmieniem bo mała mnie tak pogryzła ,ze aż mi krew z brodawek leciała:( no ale wszystko trzeba przeżyć :sorry2:

Hej Dziewczynki:)
Ja dzisiaj na urlopie...okazało się, że mam jeszcze 10 dni urlopu w tym roku, a że jestem ostatnio przemęczona i do tego bolą mnie plecy, więc stwierdzilam, że wezmę sobie wolne..coś posprzatam i poprostu poobijam się:)

reklama
Aniu powodzenia na usg w takim razie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ikasia korzystaj z nadarzającej się okazji i urlopuj się ponad normę, Miłego odpoczynku i regeneracji sił ;-)

Mi dziś troszkę głowa boli. Lekki kacyk męczy, ale raz na jakiś czas...Teraz to już nie wiem kiedy ponownie się spotkam z przyjaciółmi :-( A jak się spotkamy kiedyś w końcu, może już nie będzie jak ;-) Oby :-)

Wczoraj właśnie rozmawiałyśmy na ten temat, że czasami z jednym dzieckiem się nie wyrabia. A już z dwójką, to zupełnie hardcore :tak: Ale w końcu matka, kobieta ze wszystkim sobie poradzi :-D Kamii dużo zdrówka dziewczynkom, a tobie moc wytrwałości.

No i leci ze mnie, ale już bezbarwnie :-D To w sumie dobrze. Dzięki Ikasia swojemu kupię, na razie tylko cynk i selen, bo ten prenatal to trzeba zamawiać, i już nie zdążę odebrać. Poszukam czegoś w Anglii. W sumie żadnych badań Mój nie miał, ale nie zaszkodzi jak coś łyknie...Gdzieś czytałam, że kwas foliowy też działa na plemniczki, ale nie wiem ile w tym prawdy...:confused:

Do góry