reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
mavika a kiedy ci z moczu wyszedł dobry? bo ja sikam w nocy i wiem, że jak ciąża nie będzie zaawansowana to sikany nie wyjdzie

reklama
Kurcze, niby nie powinno się pić 2h przed testem. Ja piłam jakąś godzinę przed więc może to wina właśnie małego stężenia. No kur zapiał. Nie wiem. Nakręciłam się, że bezowulacyjny cykl mi się zdarzył.

Teraz spojrzałam na wykres z poprzedniego cyklu. Test pozytywny wyszedł mi wtedy dopiero w 16dc, więc chyba jeszcze jest szansa. Tylko co z tym dupkiem w takim razie? Brać od 15dc czy nie brać? Oto jest pytanie..?

oj ci powiem tak, jak zawczniesz brać 18dc cyklu myślę że nic się nie stanie, bo zanim komórka dotrze do macicy by się zagnieździc to mija sporo czasu a do zagnieżdżenia potrzebujesz wąłsnie progesteronu

a czy to nie jest tak, że babki które mają obfite miesiączki plamią na początku ciąży a te co skąpe to nie ? czy sobie wymyślam ??:D

Emenems, mi gin kazał brać od 15dc i nie chcę chyba na własną rękę kombinować, ale z drugiej strony... No nic. Zobaczymy jutro co z testem. Nie wiem czy plamienia zależą od tego jakie masz @. Wydaje mi się, że raczej od poziomu progesteronu albo po prostu od tzw. urody.

No mi ginka kazła brać luteinę czyli też progesteron nazwała to "na drugą fazę cyklu" czyli po jajeczkowaniu, a ja mam różnie jajeczkowanie, albo 14 dc albo nawet 18dc, jakbym brała zawsze od 15 to słąbo by było, ale jezeli masz 28dniowe cykle regularnie to chyba własnei od 15 się bierze bo powinno być po jajeczkowaniu już

Ja mam cykle od 27 do 32 dni, więc generalnie regularne, ale nie jak w zegarku. Ja mierzę dodatkowo temperaturę, więc mam jako taki obraz mojego cyklu. Poprzednio mniej więcej wynik testu owu i skok temperatury się pokryły, więc myślę, że to działa. Tzn. jeszcze nie do końca w moim przypadku, bo w ciąży nie jestem :-)

hahahahha :) fajnie to napsiałaś :) zabrzmialo jak, "działa bez zarzutu, aż się popsuje"

dobrze ze masz kontrolę, bo jak masz cykl 32 dni to jajeczkowanie może wypaść 18dc bo faza luealna zawsze ma 14 dni od jajeczkowania.

ja to tam zawsze sobie weryfikuje co lekarze mi mówią, pod tym względem okropny pacjent ze mnie, bo wychowałam się w aptece, ciotka ma aptekę i znam na pamięć np. tańsze zamienniki leków, witamin antybiotyków oraz skutki uboczne i często dawki ;P

reklama
:-D
No właśnie chyba faza lutealna nie zawsze ma 14 dni. Ta książkowa owszem, ale podobno prawidłowa faza lutealna powinna trwać nie krócej niż 11 dni. To takie minimum na granicy. Ja powiem szczerze, że przez ostatni rok tak wiele się dowiedziałam o tych wszystkich zawiłościach związanych z cyklem, fazami, hormonami itp.,że nigdy nie byłam tak wyedukowana. Nie wiem co było lepsze. Czy ta błoga nieświadomość czy teraz kiedy tyle wiem.

Do góry