reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Gryzoń to powodzenia na wizycie
Myśa czasem przeziębienie wręcz pomaga w zajściu w ciążę, chociaż już nie pamiętam za bardzo czemu. Ale oby tak właśnie było :-) W cyklu, w którym zaciążyłam, byłam przeziębiona aż dwa razy
Agitatka grunt, że u dentysty się ostatecznie powiodło. Oby babcia męża wydobrzała
Emenems podziwiam, jakby u mnie był taki nietypowy cykl to co rano bym sikacza robiła. Niezależnie od tego czy mocz skoncentrowany czy nie :-p
Błonka moja kumpela miała taką sytuację, że się nagle dowiedziała, że mąż narobił długów w pokera i na automatach. W tym roku załatwiała rozdzielność majątkową i sąd ustalił ją aż od 2010 roku. Czasem lepiej jednak ten krok zrobić, podsuń mamie pomysł, bo jednak jak chce mieszkać to niech z nim umowę spisze i tak będzie jej musiał coś płacić

reklama
błonka przesłałam Ci ten przepis z wyjaśnieniem, niestety z uwagi na ograniczenie w ilości wysłanych znaków musiałam podzielić i ostatecznie wyszło chyba 7 albo 8 tych wiadomości

gryzoń jakie to śliczne :)))) trzymam kciuki za Kalinkę i jej szybkie i bezpolesne wyjście :)

ja już po wizycie u neurologa. Powiedział, że to prawdopodobnie neuralgia międzyżebrowa. Prawdopodobnie bo nie można mnie prześwietlić by to sprawdzić ale objawy na to mogą wskazywać. Jeszcze mówił, że objawy podobne do odmy płucnej ale tego też nie sprawdzimy bo trzeba zrobić rtg klatki piersiowej a tego nie mogę..
Zatem trzymamy się tej neuralgii, oprócz tego że nieprzyjemne i bolesne, nie zagraża zdrowiu ani mojemu ani dziecka więc się uspokoiłam. Po prostu co mi tam naciska na jakiś nerw. I tak nie mogę nic brać więc mogę leżeć i odpoczywać i mieć nadzieję, że samo przejdzie. Jeśli nie to po porodzie pełna diagnostyka + leczenie.

Królowa - dobrze że chociaż wiadomo że dzidzia bezpieczna ale co się nacierpisz to Twoje.... czy lekaż wskazał jakieś ćwiczenie które mogłabyś wykonywac aby choć troszkę ulżyło? albo czy możesz np mieć masaż plecków?

Królowa!to ja ci zalecam osobiście leżenie przed tv!poważne sprawy nie można bagatelizować.dbaj o siebie kochana.błonka, żeby mama nie pomyślała że robi coś komuś na złość czy coś musisz jej powiedzieć że to dla ojca dobra bo jak nie będzie miał świadomości że ktoś tam też jest odpowiedzialny że TYLKO on to może go potrząśnie, nikt z nas nie chce mu zaszkodzić a wy przede wszystkim.czasami jak to ktoś napisał, trzeba kimś potrząśnac.mavika!gratuluję kresek i do dzieła:)znowu pisze w jednym ciągu bo na telefonie, mam jakieś zebrania wszystkich szefów u mnie na stacji, siedzą i obradują nad sprzedażą parówek:D

Aniu dziękuję, ale w tym wypadku i wieku nie będzie już poprawy, oby tylko się nie męczyła, a reszta to wola Boska
Królowa no to w końcu dobrze, że coś wiadomo. Odpoczywaj, bo co tu innego można poradzić.

A mi drugi dzień z rzędu głowa pęka, nie wiem tylko od czego. Kończy mi się @ i jestem happy :-) To nasza szansa, ostatnim razem się udało na przełomie listopad/grudzień to czemu tym razem ma być inaczej...Taki prezencik na gwiazdkę :tak::tak:

Gryzoń fajowe to słoiczki, ja niestety mam tylko słoiczki bez takich etykietek. Powodzenia na badaniu :-)

Dzięki Dziewczyny :*
Powiedział, żeby nie przesadzać z ćwiczeniami, o masażu nie wspomniał a ja zapomniałam się zapytać, natomiast powiedział, żeby co jakiś czas się położyć na 15-20 min w ciągu dnia. Może przejdzie a jak nie to ewentualne leczenie po ciąży...
A tak się cieszyłam, że od początku miałam bezobjawową ciążę (tzn. cieszyłam się od 12 tc bo wcześniej byłam zestresowana czy wszystko ok).
Teraz poleżę do 17 bo potem muszę wyjść.. A gdy wrócę, znów będę leżeć :)

Oj Królowa się nacierpisz....a po porodzie to minie?

Gryzoń caly dzien o Tobie myslalam dzisiaj...czy już rozpakowana:):);)

U mnie dzisiaj na teście owu wyszły dwie kreski....wydaje mi się ze ta druga już jest bardzo podobna do testowej...teraz czekam na meżulka...w tym cyklu nam sie super sklada, bo M wraca jutro wieczorem, a wyjezdza w poniedizalek...wiec mamy szanse działania:):)

MyśKA WIĘC owu bedziemy miec w tym samym czasie:):)

Cześć Kobietki :-)
Ale znowu nastukałyście! Ale nic to, bo nadrobiłam. Zajęło mi to chwilkę ;-)
Królowa, nieciekawie. Współczuję cierpienia <pocieszacz>. Leż ile się da. A do pracy chodzisz? Czy to jest spowodowane ciążą czy niezależne? Kurcze no.

Emenems, testuj dziewczyno rano. A co Ci szkodzi :-) Na enpr dziewczyna prowadzi wykres i jest w ciąży. Przed @ miała plamienia i już myślała, że znowu nic z tego, a tu niespodzianka :-)

Ikasia, trzymam kciuki w takim razie za stosunkowo udany weekend ;-)

Gryzoń, cudeńka wytwarzasz :-) Ja też uwielbiam takie gadżety do domu. Najbardziej lubię chodzić np. do Pepco. Tam jest mnóstwo takich właśnie różności. Powodzenia na wizycie.

Błonka, współczuję sytuacji. Dziewczyny mają rację z tą rozdzielnością majątkową. Póki jeszcze nie jest za późno. Życzę Wam dużo wytrwałości i oby się jakoś ułożyło.

Ankka, fajnie, że u Was jakoś się układa. A jak samopoczucie?

U mnie dziś 13dc. Kupiłam testy owu i dziś test o dziwo na maksa negatywny. Drugiej kreski praktycznie nie widać na pierwszy rzut oka :szok: Nie powinna być chociaż trochę bardziej widoczna? I teraz martwię się czy brać od piątku dupka no... Owulacji nie blokuje, ale ponoć na dzień góra dwa przed owu. No nie wiem już, nie wiem.

Ostatnia edycja:
aneczek - prawda jest taka że miesiączki sie spodziewam a już tyle razy te testy robiłam i było rozczarowanie że chyba wole czekać parę dni na miesiączkę niż znowu z rana sobie dzień psuć....już 3 razy zakładalam podpaskę bo na papierze wyglądało jak miesiączka a póxniej nic,taki gęsty brązowy śluz, krew to na pewno nie jest, ale muszę czekać.
to dopiero 30dc...

bardzo dziekuję za doping i wsparcie !!

anka kiedyś też robilam co rano albo i dwa razy dziennie i zawsze wqurw, to teraz sobie daruje ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry