reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Emenems ale nie rozumiem...piszesz ze uwielbiasz cwiczyc, ze cI TEGO BRAKUJE....ze Ci dupa urosła....to dlaczego nie cwiczysz??
Rozuemiem ze starania staraniami, ale nie dajmy się zwariowa...trzeba zyc normalnie...i wteyd zazwyczaj sie udaje....wiec ruszaj dupsko i wracaj na trening...:):)takie moje skormne zdanie jest:p

reklama
Emenems ty to jesteś mega krejzoka :-D Pozytywnie walnięta jesteś, twoje posty często bawią mnie do łez ;-)
Ja też muszę zacząć znowu ćwiczyć, opona mi dobra urosła, wstyd a jeszcze w sierpniu było pięknie ładnie. Też lubię pociągasz sztangi, ale nie mogę, zostaje mi lekki lajcik :-p

A ja jestem w :szok: Zazwyczaj w piątym dc było już po sprawie, a leje się ze mnie, ale jakiś śluz lekko podbarwiony. Masakra jakaś, czy to może być wpływ wiesiołka :baffled: Ale tak szybko....:confused2:
Dobrze wiedzieć, że no-spę można w ciąży...

Ja też latam ciągle sprawdzać i podcierać się jak tylko mokro mi się zrobi, bo mam obsesję, że krew :-D:-D:-D
Tak więc widzę, że to już taka przypadłość kobiet, które się starały i zależy im na tej ciąży :-D

Aneczka - A co do obsesyjnego myślenia o ciąży - mierzeniu tempki, wchodzeniu na forum, wyszukiwaniu informacji to powiem Wam, że ja też tak miałam, więc to chyba jest normalne jak człowiekowi zależy.
Ale powiem Wam też, że przeszło mi po drugim usg - praktycznie przestałam wyszukiwać informacji o ciąży, poronieniu, komplikacjach itp. I jakoś tak zaczęłam się czym innym zajmować niż ciążą :-D Chociaż teraz mam trochę obsesję, że za dużo przytyję w tej ciąży. Trudno powiedzieć, że mam apetyt, ale na mdłości wbrew wszystkiemu pomaga mi jedzenie więc mam wrażenie, że ciągle jem...
Po lekach przytyłam już przed ciążą, więc nie bardzo wiem ile przytyłam w ciąży, a ile przed.

Emenems - ja też myślę jak Ikasia, że jeśli masz ochotę na ćwiczenia, to nie stresuj się staraniami tylko heja :-D no, może poczekaj teraz aż się upewnisz, że nie jesteś w ciąży w tym cyklu :)

Aneczka - ja na twoim miejscu poczekałabym z tym dupkiem. Mój lekarz początkowo kazał mi brać od 16 d.c. ale potem na usg się okazało, że moje pęcherzyki będą pękały później i już w następnym cyklu kazał przesunąć na 19-20 d.c. żeby w razie czego nie zahamować owu. Branie progesteronu wcześniej ma sens tylko jeśli nie masz owu i chcesz uregulować cykl, wywołać okres. A jak masz owu to trzeba się wstrzelić w naturalną fazę lutealną i ją wspomóc.
A co do długości fazy lutealnej - ja z kolei czytałam, że trwa ok 13-16 dni i u konkretnej kobiety jest zawsze stała (u różnych kobiet może mieć różną długość, ale u tej samej kobiety zawsze będzie równej długości).

Gryzoń - piękne hand made :))

pachnąca to by się zgadzało - źle mogłam lekarza zrozumieć, faza lutealna że jest stała ale że u każdej inaczej, no jest ok, bo u mnie zawsze 16 :) jak liczę od jajeczkowania do miesiączki, tylko jajeczkowanie mam rózne.
Co do dupka, też pisałam, że lepiej brać po jajeczkowaniu i te dwa dni później nic się nie stanie, nie pogorszy to fazy lutealnej a może jajeczkowanie uratowac;)

Agitatka - może coś Ci się tam delikatnie "przeregulowało" po tych lekach po prostu :)

Fioletowa - a jak Ty się czujesz?

To mój 3 cykl z Clo i dupkiem, a pierwszy, w którym dodałam wiesiołek. I wcześniej tak nie miałam, więc nie wiem co za cholera...O tak to od tego cyklu będę brała dupka od 18 dc a nie jak wcześniej od 16dc...

nie chce krakać ale może niechcący sobie zatrzymałaś jajo i wystarczy tylko przesunąć dupa o parę dni i będą dwie krechy na teście ;D ciężarówkowym oczywiście :D
bo ja jak ty, tyle ze clo i luteina.

A powiem Wam jeszcze, że mój gin mi ostatnio powiedział, żebym trochę odpuściła z obserwowaniem się i wymyślaniem problemów :-D Bo mu powiedziałam, że miałam dwa razy taki dziwny pomarańczowy śluz :-D
powiedział, że to jest tak, że jak się obserwujesz zbytnio to dostrzegasz rzeczy, których normalnie bym nie zauważyła i się nie przejęła. A jak staram się o ciążę, albo w tej ciąży jestem to każdy delikatny skurczyk czy zmienna konsystencja śluzu oznacza dla mnie poronienie albo inną chorobę :-D
I chyba ma rację :-D

reklama
no więc u mnie nic, raz parę godzin temu myślalam że miesiączka, zalożyłam podpaskę, szumnie z nią połaziłam godzinę i znowu włozyłam wkladkę...bo przy podcieraniu było mocno brązowe ( wiecie, ja się tak podcieram, żeby sprawdzić czy coś leci, że mogę pożar spowodować tarciem, więc nie dziwne że mi coś leci :D) a teraz to trzy krople malukie brązowe od kilku godzin, takie z łachy na uciechę - czyli krótko - nie, nie mam miesiączki na pewno,
za to dwie godziny temu zlapał mnie potworny ból głowy, taki, że jak oczy zamykam, czy ruszam galkami ocznymi to mi się w glowie kręci..dobrze ze kończę za 15 minut, to odsapnę w domu, bo przeciez piguł nie wezmę przeciwbólowych...

Do góry