reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Wiesz co, poczekam po weekendzie, bo po co się denerwować na wyrost. Absolutnie nie mam miesiączki, u mnie miesiączka to wodospad 7dniowy...tampon super i podpaska co godzinę, tak mam od dziecka, zawsze zazdrościłam koleżankom które 3 dnia miesiączki już wkładki nosiły ;)
ale jest plus, zawsze wiem kiedy to miesiączka... przeoczyć się nie da.
Te bóle mnie zaniepokoiły, bo tak jak zawsze mi wszystko dolega prze miesiączką takich skurczy nie miałam nigdy, żeby znienacka tak wiesz łup ! nożem w brzuch i tak parę razy w różnym odstępie czasu...teraz boli ale tak normalnie, ćmi jak na miesiączkę

reklama
cześć dziewczynki, mnie choroba dorwała, pije Teraflu bo smarkam okropnie i to jak na złość choroba przyszła teraz jak wczoraj na teście owu dwie grube krechy czyli owu mam!!!!!!!!!!!! WIIIIIIIIIIII jestem mega happy bo ostatnio miałam nie wiem ile miesięcy temu i to zaledwie 14 dni po laparo.
Błonka dziewczyny dobrze ci radzą, niech mama może zacznie od separacji, musi cos z tym zrobic bo jak tata zacznie robic długi to wtedy bedzie miec kłopot. Wiem że to trudne bo mojemu ojcu też czasem odbija i zaczyna piwkować, jedno za drugim bez przerwy i praktycznie wtedy go nic nie obchodzi, kiedys doszło nawet do tego że sie poszarpał z moim R bo ojciec zaczął do mnie agresywnie i mąż się wkurzył i skoczył do niego że mu nie pozwoli mnie skrzywdzic. Ojciec na codzień jest bardzo spokojny ale jak zacznie chleć te piwska a do tego jeszcze sie znajda kumple to mam dość dlatego sie wyprowadzamy od nich a mama będzie miała wyjście awaryjne jak ojciec przesadzi i wtedy do nas sie wprowadzi. Jak byłam dzieckiem to zależało mi żebysmy mieli pełną rodzinę a teraz jak widzę czasem jak moja mama to przeżywa to mówie jej wprost przy ojcu zeby się wyprowadziła od niego. Czasem chyba trzeba takim człowiekiem wstrząsnąć.
Emenems a nie chcesz zrobic sikacza??
Królowa moja bratowa tez miała takie nerwobóle, ustapiły jak mala sie odwróciła do porodu bo gdzies ją uciskała.

Myśa na sikacza za wcześnie jeszcze..ja sikam dużo, sikam w nocy i mocz nie jest skoncentrowany, wczoraj sikacz był negatywny (dziś 30dc) więc muszę odczekać tak, żeby ta ewentualna beta była na tyle wysoka że w ciągu dnia z rozrzedzonego moczu wyjdzie;)

Błonka zgadzam się z Myśą, co będzie jak ojciec narobi sporych długów? mama będzie pociągnięta do odpowiedzialności(jakby jej było mało) a tak przy separacji się zabezpiecza..

Błonka - sytuacja trudna i wiem, że nie ma dobrego wyjścia. Trzymam kciuki, żeby twoi rodzice się jakoś dogadali i żebyście wszyscy mieli trochę więcej spokoju &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Emenems - zrób test ale z porannego moczu, bo to ma znaczenie :) Współczuję takich @ obfitych - ja całe życie miałam skąpe - właśnie 3 dniowe i w zasadzie jednego tampona mogłam nie zmieniać cały dzień. Natomiast po histeroskopii miałam dwa cykle taki okres, że zaczęłam uważać, że kobiety powinny być wtedy na zwolnieniu. Tak jak piszesz - mega podpaska i mega tampon na raz zmieniane co godzinę. Masakra!

Królowa- dobrze, że coś konkretnego powiedział Ci gin. Trzymam teraz kciuki, żeby równie konkretny był neurolog &&&&&&&&&&&&&&&&&

Myśa u mnie dopiero 22 tc, mam nadzieję, że ustąpią wcześniej niż za 2 mies bo zwariuję inaczej ;)

Emenems masz może nospę? Może weź jedną i poleż trochę. W ciąży nospa jest bezpieczna, jakby co...

moim zdaniem lepsza niż separacja jest umowa rozdzielności majątkowej (u notariusza) albo ustalenie, że wynagrodzenie przekazywane jest do rąk drugiego z małżonków. Przy separacji nie ma dziedziczenia z ustawy po drugim małżonku.

tak dziewczyny.... ja wiem, ze oni musza sie od siebie oddalic bo to psychicznie wykancza czlowieka... tylko trzeba chciec, wiedziec ze bedzie dobrze i nie bac sie zrobic pierwszego kroku, ja tego za mame nie zrobie... nie znam dokladnie przepisow prawnych krolowo mozesz mi na priv napisac doklaniej o co chodzi z ta wyplata? jak to kasa zarobiona przez ojca... on musi sie chyba na to zgodziic? rozdzielnosc byla by ok, no ale zeby nie wyszlo na tym gorzej niz jest, bo mama cos tam od niego na mieszkanie bierze...

właśnie no spy nie mam...ale szwagier do Polski jedzie, to mi przywiezie za tydzień ;) dobrze wiedzieć, że można.

Ja wiem,że z porannego moczu ale sikam w nocy ze 3 razy...to on skoncentrowany nie jest niestety

emenems ja klocia srodcykliczne mialam nieraz, co sie okazalo potem to cialko żółte mowi lekarka.. ktore sie bardzo rozrasta ale to dobrze bo progesteron znaczy jest ok w fazie lutealnej

reklama
luteinę łykam...ale mówię Ci...staliśmy pod bankiem w samochodzie a ja jak nie zawyłam...aż mi głupio było bo szwagier w samochodzie był, i łzy mi poleciały i głupio mi się zrobiło, przeprosiłam a tu "ŁUP!" i znowu i tak z 5 albo 6 razy w ciągu 10 minut i tyle - nie ma więcej.

Co do miesiączek, czasami mam takie te miesiączki że muszę brać dzień wolnego bo i z bólu i z obfitości krwawienia nie dałabym rady - więc na pewno poznam, jak przyjdzie miesiączka:)

Do góry