reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Anula, ja brałam od 15 do 25dc. Z tego co wiem, to taki standardowy czas. A jeżeli chodzi o blokowanie owulacji, to są różne opinie. Mój gin np. powiedział, że duphaston (również progesteron) nie zablokuje mi owulacji jak zacznę go brać w 15dc, nawet jak owulacja będzie ciut później. Podobno tuż przed owulacją progesteron nie jest w stanie jej zablokować. Ale to jest zdanie mojego lekarza.

Edit. Anula pozwoliłam sobie spojrzeć na Twoje wykresy i wydaje mi się, że luteina ma chyba skrócić i wyregulować Tobie cykle.

Ostatnia edycja:
reklama
Aneczek dziękuję za odpowiedź :) no własnie tak czytałam różne opinie i pewnie tak jest, że może nie zablokować :) ale wolałam to jeszcze tu skonsultować, że tak powiem "w czasie rzeczywistym". Kurcze już sama nie wiem może uda mi się dostac do innego gina na nfz i jego zapytam. Bo nie chcę naknocić nic.

E: no pewnie dlatego mi przepisał, bo mu pokazywałam przerysowane wykresy też i powiedziałam o moich zawirowanych cyklach - ale normalnie z nim się nie dało dogadać... usg też z taką łachą zrobił i pomyśleć że to prywatnie było :/ ehh

Ostatnia edycja:
Nicola, nie możesz mieć takiego podejścia. Chcesz się kobieto wykończyć nerwowo? Przecież jesteś pod opieką lekarza z tego co piszesz. Zaradzi coś. A może pogadaj z mężem, przytul się, mi to zawsze pomaga.

Anula, a na co w ogóle miała być ta luteina?

Ostatnia edycja:
No właśnie w tym sęk, że lekarz nic mi nie powiedział tylko przepisał i to bez żadnych badań :/ A ja taka już byłam zakręcona, że zapomnałam zapytać o najważniejsze rzeczy.

Ale też mi się wydaje, że to na moje długie i pokręcone cykle zapisał.

Anula, też tak sobie pomyślałam, bo masz dość długie cykle. Ale wizyta u innego lekarza jest dobrym pomysłem, skoro ten taki nijaki.

aneczek jestem lecze sie u niej 2 cykl i nic i mi juz powiedziala ze bedzie bardzo ciezko to ja juz miala wtedy dosc

anulaa jak sie sie oddziela w tym enpr.pl poprzedni cykl od bierzacego?bo mi poloczylo 2 cykle glupio tak i jak sie ustawia te granice?

No tylko pytanie kiedy się dostanę :D bo na NFZ to trochę gorzej ;). ale będę się starać, mam jedną poleconą doktorkę. Może ona jakoś sensowniej podejdzie do tego.

Nicola musisz w pierwszym dniu krwawienia nacisnąć ta małpę "@" :) a co do granicy to w jakim sensie? Ona jest tam w opcjach jak wszystko sobie wpisujesz z danego dnia i tam wybierasz ja z listy :)

E: Dobranoc Aneczek :)

reklama
Do góry