reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
no właśnie ja chyba też będę brała po jajeczkowaniu. tylko kurcze juz nie wiem ile czasu ją brać :p. Tak sobie myślę, że będę brała w 3 dniu wyższych temp. Nie nazwałabym go moim ginem bo byłam u niego 1-wszy raz. A do poprzedniej tez nie pojde bo wredota i bez zainteresowania pacjentem... Pewnie powiedział to na podstawie obecnego cyklu... oj tak tak dokładnie małpiszon jest bardzo niechciany :)

E:
Eh co poradzimy na to :( chyba nic kochana - do tego szwagierka mojego męża zachodzi rok po roku i teściu mnie dołuje że może byśmy sobie wreszcie zrobili dziecko... Heh

Ok dziewczyny ja idę spatulac bo mi głowa pęknie od tego kompa :p

Dziękuję za odpowiedzi i do jutra :) Dobranoc :*

Ostatnia edycja:
reklama
Anulaa możesz brac 10 dni a możesz brac jak ja do pojawienia się(bądź nie) miesiączki albo 14 dni i odstawić - ja biorę bez przerwy w sensie przerywam jak jest miesiączka bo boje się poronienia, a luteina na podtrzymanie w razie ew, ciąży.
Kup testy owulacyjne i jak będziesz miała dwie mocne krechy to rób testy aż wyjdzie jedna blada to już po jajeczkowaniu i spokojnie możesz brac ;)

nikola nie wzielam petów, pogoda skutecznie mnie zniechęca do palenia, za to rzuciłabym się na jakieś ciacho - nie możesz się zadręczac czemu ty nie a inni tak, ja już ten etap przeszłam....bo się wykończysz, z powodu rzeczy na które abslotunie masz zerowy wpływ (czy ktoś zachodzi czy nie) heh, co ci tu pomóc....

powiem ci tak ja juz ten etap przechodze któreys raz , ale teraz mnie tak wzielo ze tragedi tak mnie te wiadomosci zabolay ze 2 jeszcze zaszly ze no szok i pytania z mojej strony jakie to uczucie jak sie wie ze sie jest w cizy i rózne jak ja bym chciala to malenstwo poczuc w sobie nie moge czasami mam wrazenie ze zwarjuje z tego powodu , i nie raz ja juz czuje ze oszaleje to odpuszczam i mowie co ma byc to bedzie ale jak slysze ze jakas znajoma zaszla to nie swiadomie chce postawic sie w jej sytuacji i wyobrazam sobie jak ja bym zrobila tes t pokazaly sie 2 kreski chyba bym oszalala ale ze szczescia

ja to jak to są bliske koleżanki to mówię, ze zazdroszczę i to chamówa :D one to rozumieją, bo w końcu też są kobietami....trochę to pomaga,że sztucznie nie muszę udawac emocji - ta ja też, jak sobie robie owulacyjne i dwie kreski wychodzą ;D ahahahahah

Kochana, jak wspomniałam w Polsce nie mieszkam, zamawiam testy z babyplan.no paskowe, że muszę do kubeczka sikac i tam trzymac 14 sekund i jest :) powód? na cykl idzie mi koło 7 sztuk...byłabym bankrutem jakbym droższe kupowała ;)
dokładnie to te :http://www.babyplan.no/eggloesningstest_1_sett___strimmel____7_stk_-p-43.html

55 koron za 7 sztuk ,czyli 30 zł, to jeszcze przeżyję ;)

dobranoc ! ja też lecę do sypialni, jeszcze do męża się przykleić bo zaraz wstaje i na lotnisko jedzie, a mamy 3,5 godziny samochodem - na parę dni mi ucieka :):) buziaki do jutra !!

reklama
Ale naskrobałyście przez noc:p

Strasznie mi przykro dziewczyny ze przechodzicie przez taki cięzki etap w staraniach...oj ja pamiętam jak miałam taki etap i to było straszne...pamietam jak się rok temu dowiedziałam ze bratowa jest w ciązy...przez 3 dni płakałam...czułam niesprawiedliwość, ze dlaczego ona moze a ja nie, a tak bardzo chce....ale ten etap mija...ale to nie może być na siłę , ze mowicie sobie, ze przestajecie myslec...samo przyjdzie ze to już przestanie być jedynym celem w zyciu...ja tak mialam przez ostatnie dwa cykle...jasne ze tam z tyłu głowy było ze sie staramy i dzziecko etc...ale bez cisnienia..jak bedzie to bedzie...na każdego przyjdzie pora....

No i mam nadzieję, że na mnie jednak przyszła pora....dzwonilam do swojej ginki...pytala się czy miałam jakies plamienia..powiedzialam ze w poniedzialek mialam delikatny sluz rozowy i tyle..no to powiedziala ze się nie dziwi ze beta wyszła taka mała, bo może w poniedzialek bylo zagniezdzenie, wiec bete zrobilam po 4 dniach od zagniezdzenia....mam powtorzyc betę w poniedzialek, a nastepnie kolo czwartku i w koljeny wtorek się zgłosić do niej....

No i dzisiaj powiem mojemu M....:):):)
Wymyslilam, ze kupię kubek cos w stylu "dla taty" i jak bedę mu robić wieczorem kolację to podam w tym kupku herbatkę i do tego kupię flaszkę i "ubiorę" ją w becik z naoisem "I LOVE MY DAD":)
Oczywiscie zaznaczę jaka jest sytuacja, ze dalej czekamy, ale ze jest duza szansa...a ja juz sama nie moge z tym życ, bo zwariuję...

Do góry