reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Kruszka tym czopem się nie sugeruj, bo to faktycznie u każdej inaczej. Mi wypadł parę minut przed wyjazdem do szpitala, czyli jakieś 20 minut przed porodem :-p
Mavika oby Cię nic nie złapało. Herbata z cytryną dobra rzecz, najważniejsze żeby nie było gorączki.
Co do wózków Tako, to ja myślałam nad Laret i na szczęście stał koło tego co Kruszka by chciała - Jedo Fyn 4ds. Ten Jedo baaaardzo stabilny, a ten Tako porażka. Jak powiesisz ciężką torbę na rączkę, to się od razu przechyla. Źle ma wyważony środek ciężkości i jak czytałam opinie, to więcej użytkowników się na to skarży. Tak więc Kruszka będziemy użytkować ten wózek, który chciałaś, bo mi też bardzo przypadł do gustu :-D
Dla staraczek przesyłam garść fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Łapcie i zarażajcie się ;-)

reklama
Tak Mavika przeżywam:tak: Wszystko naroslo wczoraj, kiedy połozna powiedziała, że najlepiej jakbym juz została w szpitalu i następnego dnia zrobi się CC. Wpadałam w lekką panikę, bo jak to już? teraz? Naszly mnie mysli, że nie jestem gotowa :sorry2:. Chciałam jak najszybciej do domu. Mój mąż przyznał mi się później, że tez się przestraszył i to do niego nie dociera, ze zaraz dziecko sie urodzi, bo ja tak chodzę w tej ciazy i chodzę,a co będzie jak się maleństwo urodzi:-D Myślę, ze dobrze nam ta wczorajsza sytuacja zrobiła, tak jakby cos nami wstrząsnęlo, bysmy sie "ogarneli".

Ja tez musze herbatke z cytryną, bo cos próbuje sie zaczynać, ale ładnie to od kilku dni tłumię. Co do owlosienia, to nie wiem czy bujniejsze, na pewno odnosze wrażenie, ze rozsna szybciej, a na głowie mam gęstsze włosy. Nawet fryzjerka je chwali, ale mówi mi tez że to przez ciazę. Zdaję sobie z tego sprawę, że po kilku miesiącach zaczną wypadać.

Mavika ja miałam owłosiony w szczególności pasek od pępka w dół, było tego sporo i całkiem pokaźniej długości, ale z czasem wszystko wypadło :-D śmialiśmy się, że włosy synka wychodzą na zewnątrz, urodził się z całkiem pokaźną, czarną czuprynką :-):-) Oj tak włosy będą wypadać, kiedy to hormony zaczną wracać do normy po porodzie

Trzymam kciuki za wasze zbliżające się rozwiązania &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Przekazałam pozdrowienia Fioletowej i mam od niej wieści - czuje się dobrze, nie ma już plamień, ale zostawili ją jeszcze na obserwacji w szpitalu.

Kruszka - trzymam kciuki za CIebie i Franka :))) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ikasia - trzymam kciuki za staranka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

I przesyłam fluidki wszystkim staraczkom ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ankka no właśnie kuzynka chce kupić ten Laret ale mnie też wydaje się mało stabilny nawet na zdjęciach. Ja się przychylam raczej do Tako Princess, ale jak przyjdzie czas to pójdę do sklepu i potestuję.

Co do owłosienia to zawsze miałam nadmierne ale teraz ta linia o której mówisz Agitatka jest jeszcze wyraźniejsza i wyrywam pęsetą, natomiast nad pępkiem też mi się zrobiła taka ciemniejsza ścieżka...Do tego notorycznie na twarzy mi się robią jakieś liszaje suche a skór na brodzie schodzi całymi płatami. NIe wiem co jest grane, chyba na chłopaka :)

dziewczyny mam pytanie, kiedy u was po Clo wystapiło jajeczkowanie ? bo wiem ze jest szybciej ogólnie, ale dziś mam 8dc biorę clo 4 dni i wygląda ze już ! po śluzie...i nie wiem co robic, nie mam testów owu mają przyjsc pod koniec tygodnia a dwa dni teraz się kompletnie absolutnie mijam z mężem...on wraca po 15 z pracy ja na 15....:(

Mavika - ja tez obrastam jak małpa, nie nadąrząm się golić i do tego paznokcie - istna fabryka paznokci :)))
my właśnie czekamy na zamówionego princessa więc jak przyjdzie to Ci zdam relację jaki jest. a moja koleżanka ma lareta i jest w siódmym niebie :))

reklama
Ania to super, mam nadzieje, że wózek będzie świetny, bo na taki wyglądał :-)

Mavika na brzuchu nad pepkiem mi sie zrobiły również, pod nie wspomnę. Mam nadzieje, ze znikną ;-)

Emenems ja miałam owulke dośc późno. Clo brałam 5-9 dc, a owu miałam ok 18-20 dc, leniwe sa moje jajniki:baffled:

Gryzoniu paznokcie tez mi szybciej rosną, ale z tego to sie akurat cieszę, bo w lipcu zrezygnowałam z żeli i chciałam by do porodu płytka sie odbudowała. No i ma się całkiem dobrze, używam co kilka dni olejku rycynowego, co je wzmacnia. Poszłam jeszcze na manicure to mi babeczka zrobił konkretny porządek z nimi:happy2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry