reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Królowo, my najpierw wpisalismy w necie o jaki wózke nam chodzi (była gdzies jakaś strona), jakie mam miec funkcje bla bla i wyskoczyły nam trzy modele: x1 xlander, teutonia mistral P i jeszcze chyba navigation jakis model. Teutonia- za duzo kasy, navigation- obejrzelismy w sklepie, ale wydawał sie jakis mało stabilny, bujał sie na każdą stronę i wydawał sie taki duuuży, no x1 widzielismy na targach i tam tez sie zdecydowalismy go zamówić. Poszło sprawnie jak z moja kiecka slubną:-D A ostatnio bardzo mi sie podoba
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: FYN 4DS 2012 Classic skórzana rączka wózek głęboko-spacerowy z torbą pielęgnacyjną
- zwrotny
- duże pompowane koła (mimo, ze skrętne), a na tym nam zależało
- spory, ale nie za duży,
- fajowy :)

Zazdraszczam wycieczki...mmm My się wybieramy do Włoch od 2 lat. szwagierka i szwagier jeżdzą tam co roku do rodziny i co roku obiecują nas zabrać, póki co nic, ale może w przyszłym roku. S powiedzial, że jak cos to sie wybierzemy sami :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej Kochane, ja wpadam na chwilkę sprawdzić co tam uWas, która już rozpakowana...:) Ale szczerze to cięzko za Wami nadażyć...

Ja jutro mam wizytę u ginki i zobacyzmy czy ten pęchol z 10dc który miał 2,25mm był z zeszłego cyklu czy to była juz owulka....mam nadzieje ze pękło cholerstwo:):) Dzisaij 17dc...ale kompletnie nie myslę, że mogło się udać, bo jakoś specjalnie się nie staraliśmy, mam tylko nadzieje ze nie mam tego zespołu LUF...:no:

kruszka a luknij sobie na tako captiva mohikan imitacja lnu ja go mam i jest podobny troche do tego i jestem bardzo zadowolona, buja sie w nim fajnie a niektore sa twarde, nasz sie rozbujal po 3 dniach

ikasia daj znac po wizycie co i jak ale wydaje mi sie ze to byl pecholek z tego cyklu i ze pekl..

a wiecie co.. mialam owulke, swoja wlasna, dzis pekl mi pecherzyk, czulam i mam mega duzo sluzu przez to.. ale coz z tego skoro nie mozemy... ;/ pozno owulka, ale wazne ze jest, na usg jak bylam 21 pazdziernika oto ginka mowila ze bedzie pozno, bo pecherzyk byl ale powoli rosł sobie...

Ostatnia edycja:
Ikasia tak będzie, pęcholek sobie pekł bo był z tego cyklu:-) Czyli co, jeszcze z tydzień i sie okaże &&&&&&&&&

Błonka fajny ten wózio, podobny do jado. Ja już wózek mam (kupilismy x1), wywietrzony, czeka tylko na Franulę :-D Kurcze Błonka a Ty myslisz, ze po ciazy coś tam sie zacznie ukladac? Ja mam taką nadzieje, że TO sie troche ogarnie:-) Bo chciałabym by owulki były własnie samoistne. Ginka powiedziała, ze kolejna ciaza to tez raczej po Clo. No nic okaże. Na razie czekamy na synka:-)

Propo rozpakowywania, ciekawe jak u Agnieszki_dk, bo ona już juz kilka dni po &&&&&&&& Może sie niebawem odezwie:-)

kruszka po okresie zaczynam antyki brac, bo 2 lata musze czekac po cc na kolejne staranka, ale mysle ze jak wycisze teraz jajniki to potem bedzie latwiej... przy PCO podobno antyki dobrze brac...

Rzeczywiście Agnieszka dk się malutko odzywa :))

Królowa - wózek wypatrzyłam najpierw w necie, potem znalazłam go w sklepie ale ciut inny model - ale chyba tylko kolorystyką się różni od mojego. Pobawiłam się nim i bardzo mi się podobał. Nie drogi, zwrotny, aluminiowy więc LEKKI - bo ja na 3 piętrze mieszkam (bez windy) pompowane koła, skórzana rączka, 3w1, spełnił wszystkie moje warunki. I kolory miał beżowe tak jak wymarzyłam sobie.
Potem okazało się że moja koleżanka ma taki tylko jeszcze inny model i jest bardzo zadowolona :)
Królowa a jakiegoś lekarza wybrałaś już ze św. Zofii? bo jak nie to moge polecić dr Pisarek - ona przyjmuje tez prywatnie w nzoz Łucka, ale Ty chyba masz jakies ubezpieczenie zdrowotne z tego co pamiętam i chyba tam ono tez obowiązuje.

Ikasia to specjalnie tylko dla Ciebie %%%%%%%%%%%%%%%%%&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
dawaj szybko znac po wizycie.

Kruszka już tylko kilka dni:) Nasza Kalinka była bardzo zadowolona z filmu - cały czas lekko kopała :) a film rewelacja :)
a czop nie zawsze wypada.... nie ma co na to patrzeć. Czasem czop wypada wcześniej ale do porodu tworzy się jeszcze nowy czop więc to chyba żaden wskaźnik.

A jak tam reszta staraczek???

My właśńie czekamy na nową kanapę z IKEA, i napisali że juz maja kasę za łóżko, łóżeczko i wózek więc cały przyszły tydz musze filowac w domu na kurierów :))

Witajcie wtorkowo:-)

Gryzonku, szkoda tylko zakończenia to mi sie nie podobało....:no: Jak tylko pojawi sie na dvd to kupujemy. W ogóle była taka kolekcja w kioskach. Co dwa tygodnie wychodził kolejny film o bondzie. Uzbierałam mojemu S cała kolekcję, och jaki był szczęsliwy.
Co do czopu, to słyszałam, ze może wyjść w trakcie porodu. Nie wiem jak to będzie u mnie. Po 1 list bedziemy siedzieli jak na szpilkach. W ogóle w nocy ledwo spałam po tym zastrzyku z nospy, cały posladek mnie napie.....:wściekła/y:

Błonka własnie róznie mówią z tym czekaniem po CC. Kolezanka miała i lekarz powiedzial jej, że bardzo ładnie sie zagoiło i moze sie starac o kolejne dziecko za 6 miesięcy. Znalazłam tez taki artykuł w necie. Zobaczę co powiedzą moi lekarze. Nauczona doswiadczeniem, wiem, że mam słuchac tych deko młodszych;-)

Witam wtorkowo :-)

Co to tego czopu to ile kobiet w ciąży, tyle opinii. I nigdy poród, nawet tej samej kobiety nie będzie taki sam jak poprzedni...Można tylko opowiedzieć swoje przeżycia, ot tak...

Z wózków polecam x-landera. Jak dla mnie jest rewelacyjny :-):-)

Słoneczko pięknie świeci, zapowiada się całkiem przyjemny dzień.
Śpioch jeden, Filipek dopiero wstał. Fakt faktem ostatnio chodzi późno spać :baffled: Nie wiem czemu tak się przestawił i znowu zaczął w nocy przychodzić do nas..Oby to nie trwało zbyt długo...

reklama
Kruszka, widzę że już przeżywasz uroki nadchodzącego porodu. Trzymaj się kochana. A wózek bardzo zgrabny. Podoba mi się. Ja się napaliłam na Tako, bo za dobrą cene ma praktycznie wszystko co potrzeba. Ale kuzynka będzie miała 4 miesiące przede mną, więc się zobaczy :)

Dzieki dziewczyny za słowa otuchy. Ból nie jest silny, o no spie nawet nie pomyślałam. Myślę, że to faktycznie może być ta macica, jak na razie nie panikuję, bo od wczoraj jest już ok. Za to wczoraj poszłam do przychodni po receptę dla babci i patrzę a tam baba kaszle jak gruźlik i zamiast zatykać swój chory otwór gębowy, to latała po tym korytarzu jak kotka z rują. Do tego pani z rejestracji też chora. No i dziś obudził mnie potworny ból gardła i głowy. Na razie gorączki brak, więc zrobiłam sobie kubeł herbatki z imbirem cytryną i miodem i siedzę.

Dziewczyny, Was też że tak powiem bujniej porosło owłosienie w ciąży?

Do góry