reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
moje usg genetyczne tez bylo na innym sprzecie i trwalo dluzej.

jak ten czas leci-dopiero co mialam tamto a za niecale 2 tyg mam polowkowe :)

Kruszka, ja wciaz czuje ruchy dosc nieregularnie. czasem i caly dzien jest cisza a innego dnia bez przerwy czuje. nie sa to tez mocne kopniaki ale wciaz to glaskanie i laskotanie :) nie moge sie doczekac tych mocniejszych ruchow. moj maz tez nie :)

Krolowa mój mąz poczuł ruchy w okolicach 24 tc, nie moge znaleźć, kiedy dokładnie. Wiem, ze to było u mojej mamy, czyli jakos na poczatku lipca, a jak wrócilismy do domu, to stały sie wyraźniejsze. A u Gryzonia M chyba jeszcze szybciej wyczuł.

Jadę dzis na pobranie i ktg, ale mi sie nie chce.:tak:

czesc dziewczyy po krótkiej przerwie ! jestem znowu na clo, trzeci dzień dziś (8dc) i powiem wam ze czuje się tragicznie, mam napięty brzuch i mdłosci - ale jakos dotrwam....bylam w sobote u gin to wszystko było ok,heh, moze tym razem :)

hej dziewczyny powiedzcie mi co ja mam teraz zrobic , dzwonilam do lekarki do tej 2 przychodni to przyjmuje w czwartki i piatki a czwartek jest wszystkich swietych a w piatek juz bede po okresie i w tej przychodni co sie zapisalam na dzis tak samo masakra caly jeden cykl sie zmarnuje

Ewcik - ja starałam się od stycznia i bardzo szybko okazało się, że po odstawieniu tabletek mam pco i brak owu, bardzo długie cykle. Na wywołanie @ dostawałam dupka. I gdzieś w maju okazało się, że zrobiły mi się polipy na macicy - miałam histeroskopię na której się okazało, że mam przewelekłą chlamydiozę (zapalenie błony śluzowej macicy wywołane bakteriami chlamydia trachomatis). Po przeleczeniu dostałam zestaw leków - w pierwszej połowie cyklu estrofem (na wzrost endometrium) i clo (na stymulację owu). W drugiej połowie duphaston (na podtrzymanie lub wywołanie okresu). I tak w trzecim cyklu zaszłam w ciążę.
Ale powiem Ci że na mnie dawka 1x1 nie zadziałała w pierwszym cyklu. W drugimy cyklu brałam już 2x1 ale też reakcja była średnia (ale doszło do owu koniec końców), a w trzecim cyklu tak dobrze poszłam na powtórzoną dawkę 2x1 że mam bliźniaki :))

Gryzoń, Ania, Królowa - dzięki za wieści o usg prenatalnym. Królowa - ja na razie nie rozmawiałam o tym z lekarzem - sama sobie wymyśliłam, że warto zrobić takie usg i testy z krwi. Pewnie teraz jak pójdę do niego 8 listopada to się wszystkiego dowiem - pewnie już serduszka będzie widać i będzie więcej konkretów :)

Nicola - a który to dzień cyklu będzie? Wg mnie tak czy owak warto iść do niej - sprawdzi czy nie masz torbielek, jak wygląda endometrium itp. I może przepisze Ci jakieś leki albo podejmie decyzję co dalej.

pachnaca zadzwonilam don recepcji i zapisalam sie dopiero na nastepny poniezialek bo w czwartek jeszcze przyjmuje ale w czwartek jest swieto, zapytalam sie tez babki z recepcji czy mozna sie z pania doktor skonsultowac tel. i mi dala jej numer ale nie wiem czy wypada dzwonic i sie nazucac nie wiem co jej sie zapytac i powiedziec doradzcie mi

Emenems - trzymam kciuki za staranka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A tak a propos clo i śluzu - podobno wysusza i w związku z tym zmniejsza ilość śluzu. Być może u mnie nie było takiego efektu, bo brałam estrogeny w pierwszej fazie cyklu (właśnie na wzrost endo i śluz itp). Ale też myślę, że z jednej strony clo wysusza, a z drugiej powoduje owulację, której wystąpienie samo z siebie powoduje powstanie większej ilości śluzu (przemiany hormonalne pomagają wytwarzać ten śluz) więc może u kobiet, które co do zasady nie miały owu efekt mimo wszustko jest..?

Teraz to ja dopiero mam śluz w ciąży :-D

reklama
dzien cyklu nie wiem jak go liczyc bo @ przyszla w piatek wieczorem to w sobote wieczorem minie doba i to liczyc jako 1 dzien czy juz sam piatek liczyc jako 1 dzien ? a w poniedzialek jak do niej pojde to @ mi sie juz skonczy

Do góry