reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Pachnąca to usg się robi na specjalnym sprzęcie, dokładniejszym niż standardowe usg. Ale możliwe, że Twój lekarz taki ma, tylko jeszcze na dodatek sam lekarz musi mieć odpowiednie certyfikaty, żeby to usg przeprowadzać. No i nie wiem jak u was, ale u nas za bliźniaki się płaci dodatkowo ;-)

Dzięki Ania :)

Mój lekarz na pewno ma sprzęt i certyfikaty - w tym samym gabinecie przyjmuje w ramach kliniki badań prenatalnych, więc myślę, że usg musi mieć to samo. Zastanawiam się tylko czy w ramach wizyty zwyczajnej mi zrobi to usg czy trzeba będzie płacić dodatkowo (a patrzyłam że taka zabawa tak całkiem z ulicy kosztuje 200 zł - nie było nic o liczeniu dzieci :-D).

Trochę mnie to przeraża - wystarczy, że za testy z krwi trzeba będzie płacić 180 zł, bo według NFZ nie łapię się na refinansowanie.

Chociaż liczę na to, że będzie łaskawy :) kiedyś w ogóle za usg mi nie policzył mimo, że robił :)

Edit: doczytałam w necie, że takie usg genetyczne może trwać do godziny, więc mało prawdopodobne, że da radę je zrobić podczas normalnej wizyty..:/

Ostatnia edycja:
pachnąca - u mnie to usg trwało 5 minut, doktor po prostu mierzy przeziernośc karkową obwody główki brzuszka kośc nosową udową i to trwa chwilkę jak jest dobrym lekarzem u ma dobry sprzęt. Potem komputer wylicza jakie jest ryzyko różnych wad na podstawie tych pomiarów. JA to wogóle płace za każde usg 200 zł i to kosztowało tyle samo...

Witam nowe kobietki : nicola, agusiek :)))

Witam,
pilnie potrzebuję informacji, rok temu poroniłam w 7 tc, od tego czasu bezskutecznie staramy się o dzidziusia. Lekarz przepisał mi Clostilbegyt, brałam go od 3-go dnia cyklu przez 5 dni. Od 14 dnia odczuwam pobolewanie w podbrzuszu takie jak przed okresem, mija tydzień i ból nie ustępuję. Dziewczyny czy miałyście podobne stosując ten lek?? Czy powinnam się zgłosić z tym do lekarza??

Pozdrawiam serdecznie i proszę o odpowiedź.

Kochana przy clo powinien byc koniecznie monitoring. Nie chce Cię straszyć ale może się zdażyć że po clo które stymuluje owulacje jajeczko nie pęka tylko rośnie dalej i zamienia się w torbiel która najczęściej sama schodzi razem z @. Ale właśnie dlatego robi się zawsze monitoring zeby uniknąć takiego przestymulowania albo w odpowiednim momencie podac zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Mam nadzieję że u Ciebie to objawy skutecznej owulacji i staranek ale jeżeli się nie uda to na prawde zastanó się nad zmianą lekarza.
W ogóle mało lekarzy uświadamia swoje pacjentki że leczenie hormonami płciowymi to nie jest zabawa, nie można tu działac po omacku metodą prób i błędów tylko wszystko musi być pod ścisłą kontrolą bo to nie jest naturalne dla naszego organizmu żeby tak ingerowac z zewnątrz w hormony. A niestety co raz częściej czytam właśńie że lekarz dał clo i kazał się zgłosić za 3 miesiące...

ktoś się o wiesiołek pytał - tak jak błonka uzywałam oeparol olej z wiesiołka kapsułki - u mnie rezultat był świetny... odstawiliśmy wszelkie żele nawilżające których zawsze musiałam używać.

Gryzoń nie tyle lekarz musi być dobry, co dzidzia dobrze ułożona, żeby to usg tak krótko trwało. Ale też niektórzy robią je byle jak, zapisują po 5 pacjentek na daną godzinę i potem lecą taśmowo :wściekła/y: W pierwszej ciąży byłam na dwóch prenatalnych to oba trwały mniej więcej 15-16 minut. Teraz pierwsze też tyle trwało, bo lekarz wszystko po kilka razy mierzył, za to drugie całe 5,5 minuty i wszystko totalnie po łebkach :wściekła/y: Bo trafiłam na innego lekarza, który miał w nosie naszą przeszłość itd., byle jak najwięcej pacjentek przyjąć i kasy natrzepać. Oprócz nas w poczekalni na tą samą godzinę czekały jeszcze 3 pary...
A z tą stymulacją to też nawet nie wszyscy lekarze są za. Mój wiecznie nie chciał dać mi clo, jak mi zmieniał lutkę na dupka to mu powiedziałam że przyjdę za 3 miesiące i chcę to clo, no ale po 2 miesiącach przyszłam potwierdzić ciążę :-D Niektórzy analizują wyniki i wolą poczekać, niż stymulacją zaszkodzić i na szczęście mój miał rację :tak:

pachnąca wpadłam Ci dzieciątek pogratulować-wspaniałe wieści :-)możesz przypomnieć swoje staranka?

ja od nowego cyklu zaczynam CLO x2 brać, trochę się stresuję, czy efekt będzie, bo po CLO x1 nie było...

reklama
Do góry