reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Kamii ja myślę że teraz już napiszesz że jesteś w domu z Natalką!

gryzoń, co z tego że 40? Czy każda panna młoda ma mieć talię osy? Co to wybieg? Jesteś w ciąży i logiczne że masz brzuch a poza tym pewnie jesteś szczuplutka. Nie kumam ludzi, na prawdę :no:

Czekamy na wieści z wizyt dziewczyny!

ankka no, ja nie mogę przetrwać dnia bez takiego koktajlu. Bardzo polecam!

reklama
jestem po
najlepsza wizyta od 3 tygodni
serduszko dalej bije, trochę krwi zeszło, sytuacja opanowana - trybu życia nie zmieniać
a teraz najbardziej znamienne: zwolnienie na miesiąc i lista badań na wizytę - to mi mówi więcej niż sama ginka by powiedziała
wiem że poprzednio mi wszystkiego nie powiedziała, ale samo zachowanie [brak badań zlecanych i częste usg] mówiły mi że dobrze nie jest, a dziś powiedziała że bardzo się obawiała, skoro skierowań na badania nie dała
jak nic się nie będzie działo [oby!] to mam przyjść za 4 tyg

więc jestem zadowolona z wizyty

Fioletowa, co to znaczy "serduszko dalej bije"?:wściekła/y: Ma bić jeszcze kilkadziesiąt lat! Poza tym bardzo sie cieszę, ze sytuacja opanowana. Leż i odpoczywaj, byś zawsze przynosiła tylko dobre wieści:-)

A co u reszty? Jeszcze trzeba poczekać:tak:

Kamii &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

wiesz ona mi dziś powiedziała że ona się bała że nie będzie biło, bo mówi czasem jest tak że kosmówka się odkleja bo jest słaby zarodek i wprawdzie odklejanie się można zatrzymać, skurcze można zatrzymać, ale jak serduszko stanie to nic się z tym nie zrobi
ja się zdziwiłam że ona tak do mnie radośnie "zarodek jest, serduszko jest" tak sobie pomyślałam że przecież tydzień temu już było, a potem mi powiedziała że się obawiała że zarodek jest słaby
ja wierzę w to że jesteśmy silne [silni] i damy radę, byle jeszcze ze 30 tygodni wytrzymać ;-)

Fioletowa - super że u Ciebie sytuacja opanowana :)))))) Cudownie :)))))))

No i ja po wizycie jestem :)) Ciąża potwierdzona :)))) I to mnoga :)) Na usg widoczne dwa pęcherzyki, ale lekarz powiedział, że nie wykluczone, że któryś z nich się podzieli i mogą być trojaczki. Tu już nie wiem co myśleć bo już bliźniaki to dla mnie szok, chociaż w zasadzie czułam to jakoś :))

Absolutnie kazał się oszczędzać - dał zwolnienie na 3 tygodnie i kazał przyjść wtedy na kolejną wizytę - wtedy powinno być widać serduszka i konkretnie ile tych moich dzieciątek jest :) Żadne długie podróże nie wchodzą w grę - mam dużo spać, odpoczywać i oszczędzać się.

Dał też zestaw leków jak po in vitro - sprzyjające implantacji - Clexane (zastrzyki w brzuch - heparyna, antyzakrzepowa rozrzedzająca krew), Duphaston dalej 2x1, luteina dopochwowa 2x1, kwas foliowy :))

Niby robiłam badanie progesterony i wyszło mi 28 czyli powyżej normy, ale powiedział, że ile by nie było tego progesteronu, to on mi zaleca brać, bo nie ma co ryzykować, tym bardziej że ciąża mnoga jest ciążą wysokiego ryzyka..

Więc jestem w szkoku, ale szczęśliwa :))) Mam zdjęcie z usg i ciągle się w nie gapię :))) Abstrakcja!

wow gratulacje
trzymam kciuki żeby bliźniaki się utrzymały :-D
no i hehe zapraszam na czerwcówki ;-)

clexane ci współczuję, ja się cieszę że dostałam na rozrzedzenie "tylko" aspirynę, bo przynajmniej nie muszę kłuć się w brzuch, ale to też bym zniosła....
ja kolejną wizytę mam za 4 tygodnie, więc będziemy się niecierpliwić razem...

Pachnąca moje serdeczne gratulacje!!! Trzymam za Was kciuki:-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& by Wam sie udało:tak:

Fioletowa kurcze, dobrze że Twoja ginka nic Ci nie mówiła, bo przeciez bys zyła w strachu przez te kilka tygodni. Teraz juz musi byc dobrze. tak jak mówisz jesteście silne. Rozumiem, że myslisz, iz ta mała istotka to córeczka?

reklama
Do góry