reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
wielkie dzięki za miłe powitanie:-)
Loczkis przykro mi z powodu straty:-( a tym dupkiem się nie martw, ja mam trzy Siostry, które zażywały ten specyfik (oczywiście w różnych sytuacjach) i mają się dobrze, dwie niedawno zostały mamusiami, a trzecia jest w piątym miesiącu ciąży:-D reasumując raczej Ci nie zaszkodzi;-)
Aneczek1, Ankka02 witam serdecznie:-):-)
Gryznoń cudowne zaskoczenie Cię spotkało;-);-) mój M w badaniu nasienia ma sporo plemników, ale dużo jest o nieprawidłowej budowie, choć ginek mówi, że ten jeden najważniejszy to może się dostać:-p
a Pachnąca to bliźniaki będziesz mieć po leczeniu clo??? coś czytałam w ulotce o takiej możliwości:-p w sumie mi to wszystko jedno ile byle było zdrowe:-D dobranoc, zajrzę jutro:-D

reklama
Pachnąca - aaaaaa mówiłam że betka bliźniakowa i wykrakałam;) Gratulacje :-)

Witam nowe kobietki ;) To szczesliwe forum:tak: Ja zaszlam w ciaze w pierwszym miesiacu po odstawieniu CLO:-)

A Kamii to chyba w koncu rodzi:-D

Ja po wizycie;) Dzidzius ma 2,36cm i serduszko 170 uderzen na min;)) Z USG wychodzi 9w3d;):-D
Karta ciazy zalozona - dzis potwornie niskie cisnienie mialam 91/46 - nigdy chyba nie mialam tak niskiego:no: Wiec nic dziwnego, ze caly dzien mnie glowa bolala:-(
Termin porodu 22 maj;)

A to moj dzidzius zwiniety w fasolke - ale ruszal sie bo doktorkowi tetno uciekalo hehe;)))

Zobacz załącznik 508496

dzieki dziewczyny za mile przyjecie :-D zobaczymy jak moja przygoda z Duphastonem sie zakonczy ;-)
ankka a mi wlasnie ginekolog przepisala dupka na skrocenie cyklu, i mam nadzieje, ze mi pomoze :tak:
gratuluje wszystkim ciezarowkom, i mam nadzieje, ze reszta szybko zaciazy :-D:-D:-D:-D

Kasienka, gratulacje!!!! Dzisiaj dzień dobrych wiadomości :)

Ja w poniedziałek z samego rana będę podglądała swoje dziecię, jak zwykle trochę się stresuję, ale już mniej bo dzisiaj moje dziecię mocno dokazywało - w pracy nie mogłam się skupić przez łaskotanie, a potem w kinie, teraz też. Jakiś aktywny dzień ma :) Ale cieszy mnie to niezmiernie bo 2 dni było ciszy i oczywiście się zaczęłam martwić...

gryzoń, cieszę się, że już lepiej :) będziesz piękną panną młodą. Wrzuć później jakieś foty na grupę bo chciałabym Cię zobaczyć w tej sukni :)

Witam nowe Dziewczyny, w kupie zawsze raźniej :) Ja brałam clo, bromergon, duphaston i metformax więc w razie czego służę pomocą :)

W drodze z kina wpadłam do mamy i znowu do głowy przyszła mi myśl, która na początku mojej ciąży sprawiła, że przez dwa dni nie mogłam do siebie dojść - że teraz jest tak cudownie, w końcu jestem w ciąży, mam kochanego męża, kochaną mamusię, itd. i że kiedyś to mogę stracić, że tak nie będzie zawsze i znów poryczałam się w drodze powrotnej. Mężowi się nie przyznałam oczywiście, nakłamałam, że to przez ten film, który widzieliśmy wcześniej. Stwierdził, że zwłaszcza teraz nie powinnam wybierać smutnych filmów bo na mnie źle działają... :/ uffff.... od razu mi lepiej jak Wam pomarudziłam...

A Kamii to chyba faktycznie rodzi...

Locziks ale ja brałam mniej więcej tak samo, od 17 dnia cyklu przez 10 dni i @ była ok. 14 dni po odstawieniu. Z tym że każdy reaguje inaczej, u niektórych przyłazi nawet w ostatnim dniu brania dupka. W każdym bądź razie może i cykle długie, ale ciąża jest i to najważniejsze :-) Powodzenia
Królowo a kysz takie myśli!

woow królowa to juz 18 tydzień u Ciebie - kiedy to zleciało, a dopiero co pisałaś ze sie udało!!! widac juz Twój brzunio???

oo Aniu a Wy jak ię czujecie
Nie martw sie ja tez mam czesto takie mysli... wogóle to wczoraj jak jechałam z mama juz do domu z suknia z bagażami ze wszystkim to rozbił sie na trasie toruńskiej tir - jechałymy za nim - bezpośrednio..... jakies miałam chwilę wczesniej przeczucie i poprosiłam mame aby zwolniła i za kilka sekund ten samochód się rozbił, okazało się że koleś miał atak padaczki..... wiecie jak mało brakowalo do karambolu.... sekunda nieuwagi i kilka aut by się tam zmiaźdźyło w tym moje...... ja juz widziałam jaki się o niego roztrzaskujemy....
takie kruche to nasze życie

mój mąż ma właśnie kawalerski..... ciekawe co porabia hmmm martwię sie o niego bo jest troche chory, a jutro idzie jeszcze do pracy wieczorm na 3 godziny a potem ma do mnie dojechać...

dzisiaj widziałam sale weselną ależ pięknie :)))
już się dzisiaj lepiej w sukni czułam... ale moje ciało nadal jest nadwrażliwe, wszytko mnie uwiera i swędzi, wiecie że nawet po kapieli nie mge przez 30 minut piżamki założyć bo mnie wkurza :)))

najchętniej na golasa bym leżała w wannie z oliwką :))

Czy Kami zostawiła komus kontakt o siebie?

OO Aniu a Wy jak się czujecie, bo jesteśmy na podobnm etapie ciązy - czy Ty też ja tak xle znosisz?

Gryzoń no to super, że masz trochę lepsze samopoczucie, oby do jutra było jak najlepsze. Ręka Pańska nad wami czuwa, skoro wczoraj miałaś to przeczucie żeby zwolnić.
A co do mnie to powiem tak: w pierwszej ciąży dziwiłam się, czemu to się ciąża nazywa :-p Czułam się rewelacyjnie, niby też brałam lek pochodny fenoterolu, ale ciągle latałam i pracowałam do ostatniego dnia. A teraz? Te dwa miesiące leżenia mnie wykończyły, jestem tak słaba, że wczoraj poskładałam wyprasowane pieluchy i musiałam się kłaść :zawstydzona/y: Wypuściłam psa na dwór, to czekając aż wróci zakręciło mi się w głowie... Do tego lęk o jutro, byleby jak najdłużej donosić. Nie wspomnę już o mamie, z którą jest bardzo źle, a ja nie mam siły jej pomóc, ani dłużej z nią posiedzieć :-( Ale ciągle wierzę, że po tym fatalnym czasie będzie lepiej.

reklama
Do góry