reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Agitatka - ja takie właśnie objawy ciąży mam :) Po dupku mi nie urosły piersi - raczej powiększały się od progesteron w drugiej fazie cyklu po owu. No i teraz w ciąży. I kłucie jajnikow miałam i takie dziwne skurcze prawie nie bolesne.
Ale nie wkręcaj sobie- w zasadzie możesz zrobić test, bo powinien już coś wykazać jakby co:)

A co do warg sromowych - ja tam nie widzę różnicy :)) Nie raz wkręcałam sobie że jestem w ciąży bo wydawało mi się, że są sine, więc raczej bym się tym nie sugerowała :))

reklama
Mavika-czemu kraczą?? dziewczynki są fajniutkie :) oczywiście chłopcy tak samo :) Ja tam nie miałam jakiś specjalnych wymagań .. Dziecko to dziecko tyle ,ze jedno na niebiesko i w spodenkach ,a drugie w różu i sukieneczkach :) ...No nie ukrywam ,ze chciałam teraz chłopca ,ale wiadomo raczej każdy chciałby parkę ... Ważne żeby zdrowe było :))

Nie mówię że nie chę dziewczynki. Jakoś tak się nastawiałam na chłopca zawsze i moja kuzynka też będzie miała, ale takie żeńskie cukiereczki też do schrupania :)

Kasieńka - Co do bliźniaków - też mi takie myśli po głowie chodzą, choć powiem że technicznie rzecz biorąc wolałabym jedno :) Ale rzecz jasna kochać będę oboje :) w razie czego ;)) Zastanawiam się czy to będzie od razu widać na usg..?
U mnie było widac od razu, bo miały oddzielne łożyska. Jakby były jednojajowe to ok 6 tc mysle, że moga równiez stwierdzić czy biją dwa serdusia czy jedno. Tak mi sie wydaje:happy2:

Nie mówię że nie chę dziewczynki. Jakoś tak się nastawiałam na chłopca zawsze i moja kuzynka też będzie miała, ale takie żeńskie cukiereczki też do schrupania :)

Mavika ja czułam od początku, ze będę miała synka. Usg tylko to potwierdziło :) A jak się postaramy o drugie to tez może byc chłopcem. Moge miec samych chlopaków:-)

Zapomniałabym:-) Byłam na tej konsultacji i gin powiedział, że przy ułożeniu miednicowym nie będzie nawet dyskutował tylko od razu kieruje na CC. Mam sie zglosic w terminie porodu. Ale najlepiej by bylo jakby samo sie zaczęło, bo wtedy lepiej jak macica jest na skurczu,a i podobno dziecko lepiej się adaptuje jak poród sam się rozpoczyna. Jakos tak mówił. Tez jestem za tym by sie samo zaczęło, niz tak sie iśc pod nóż "z buta".

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zrobiłam test, ciekawość wzięła górę nad rozsądkiem...Wynik negatywny :-( Może to jeszcze za wcześnie jakby co, w pierwszej ciąży dopiero wyszedł mi tydzień po spodziewanej miesiączce. Cóż...okaże się

Nadzieja umiera ostatnia....

Zrobiłam test, ciekawość wzięła górę nad rozsądkiem...Wynik negatywny :-( Może to jeszcze za wcześnie jakby co, w pierwszej ciąży dopiero wyszedł mi tydzień po spodziewanej miesiączce. Cóż...okaże się

Nadzieja umiera ostatnia....

Agitatka no ale jak to tak... test z popołudniowego moczu? Kochana z porannego zrób, bo w takim jest najwyższe stężenie hcg
Powodzenia &&&&&&&&

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Podoba mi się ostatnie zdanie:tak:

Kamii nie ma Cię coś hihihihi

Zapomniałabym
biggrin.gif
Byłam na tej konsultacji i gin powiedział, że przy ułożeniu miednicowym nie będzie nawet dyskutował tylko od razu kieruje na CC. Mam sie zglosic w terminie porodu. Ale najlepiej by bylo jakby samo sie zaczęło, bo wtedy lepiej jak macica jest na skurczu,a i podobno dziecko lepiej się adaptuje jak poród sam się rozpoczyna. Jakos tak mówił. Tez jestem za tym by sie samo zaczęło, niz tak sie iśc pod nóż "z buta".
mi jeszcze mówili ,ze lepiej rokuje dla kolejnych ciąż jak kroją jak już są skurcze ...
Agitatka- dopóki nie ma @ to jest nadzieja , więc &&&&&&&&&&

agitatka = powtórz moze test rano a potem za kilka dni :)) powodzenia

my dzisiaj po strasznym dniu, jakoś nie w humorze jestem.... odebrałam suknie ślubną... szczęka mi nie opada, czuję sie troche jak wieloryb w niej, niby spodziewałam się i starałam nastawic że będzie większa niź w maju ale i tak dopadło mnie przynębienie.... jak tak sobie wyobrażam jakbym wyglądała w sukni 36 a nie 40 to mi sie płakac chce, bo tylko raz w życiu sie taka suknię ma
a jeszcze wszyscy tylko sie dopytywali od kuku tyg - a gdzie ty ten brzuch w suknie zmieścisz, jak to bedzie wyglądało... bla bla
i wogóle wszystko mnie swędzi, drażni, drapie, ciągnie..... beznadzieja

reklama
Ja tak tylko na chwilkę ..NA 14 idę do lekarza bo całą noc wymiotowałam ..zemdlałam dziś dwa razy (ponoć ciągle miałam otwarte oczy ,a byłam nieprzytomna) napuchłam i wyglądam jak balon w dodatku głowa tak boli,ze nie wiem czy do tej 14 dotrwam ,a lekarz zaczyna dopiero o 14..:( ... W dodatku ciśnienie skacze jak oszalałe raz 160/100 a raz 110/80 ;(
Normalnie mówiłam ,ze mam dość ..ale się myliłam teraz to ja dopiero mam dość ..Jak wszystko będzie ok to wejdę i napiszę co i jak ,a jak nie to spiszę numer z zamkniętego którejś z was i napiszę sms-a...

Do góry