reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Hej Kobitki ..U mnie no jak widać nic ..
Błonka-Zosieńka przecudna :) ja zaszłam teraz w ciąże po roku i 2 msc od cc ,ale powiem szczerze nie polecam tak szybko bo te wszystkie akcje które miały miejsce w tej ciąży to ponoć przez to cięcie ,że to za szybko było i ponoć dlatego te krwiaki w bliźnie i inne..no ale nie żałuje oczywiście :)
Moja córka co chwile mówi,ze się będzie bawić z siostrą i podchodzi co chwile do brzuszka i mówi "dzidzia no wyjdź bawić " :-D
Ikasia- Trzymam Kciuki za kolejny cykl &&&&&&&&&&&&&
A jak reszta?? coś się obijacie kobitki :)

reklama
Witam w najbardziej znienawidzony dzień tygodnia :-)
Kamii, a może Twoje dzieci chcą mieć w ten sam dzień urodziny po prostu ;-)

Błonka, pamiętamy Kochana. Śliczna Wasza Zosia :-) Jak to szybko minęło. Jeszcze niedawno jak Kamii czekałaś na poród, a to już 2 m-ce jak Zosia jest na świecie.

Mavika, dbaj o siebie koniecznie i jak możesz, to sama nigdzie nie wychodź.

Pachnąca, jak u Was?

Ja postanowiłam mierzyć temperaturę, ale to chyba nie był dobry pomysł, hehe. Codziennie mam jakieś zaburzenia. W sobotę co chwilę się budziłam, dzisiaj o 5:20 wstawałam do toalety, a temp. mierzę o 6, więc to już niedobrze, a temperaturę mam już 36,7 więc chyba wysoka jak na tą fazę cyklu. Chociaż ja się nie znam.

Aniu-Matko wypluj te słowa !!! :-D JA tu do pierwszego nie wytrzymam ..poza tym na dwa latka córy muszę być juz zgrabna :-D:-D:-D chociaż to 75kg niech wróci bo z tą 90-siątka trudno żyć :sorry:(gorzej jak nie wróci ,ale z Naduchą też miałam ponad 90 a 2 tyg po porodzie 75 ..)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurcze młoda znów ma jakiś dzień leniuchowania i nie rusza sie od wczoraj ..A ja sobie wkręcam ,ze moje starzejące się łożysko nie spełnia swoich funkcji i coś tam sie dzieje :( ... ale dziś naprawdę najadłam sie już słodkiego ,kakao wypiłam a tu dalej ni c :(

Widzę wszystkie Kobitki znów sobie forum odpuściły tylko ja tu siedzę i liczę godziny :-D za godzinkę położę młodą spać i zrobię obiadek to czas zleci szybciej ..
Nie wiem normalnie zaczepiam to moje dziecię pukam , mówię i nic..chyba się przejdę do lekarza bo jak mam się tak stresować to to się mija z cel;em ..

hej

Błonka fajnie że jesteś i chyba Zosia aż TAK nie daje popalić skoro myślisz już o drugim ;-)

Takhisis ja jestem w stanie ci powiedzieć tylko tyle że prolaktynę masz w normie, nie miałaś robionej z obciążeniem, tylko jedno badanie na czczo?
co do reszty nie miałam nie-przyjemności przez to przechodzić, ale endo to chyba nie jest głupi pomysł - wiesz przez hormony to się potem mogą cuda wianki dziać z dzieckiem, lepiej to wyprostować przed ciążą moim zdaniem

kamii no sio, a jak się niepokoisz to tym bardziej od razu do szpitala, jak ich ponękasz, to może cię szysbciej wezma ;-)

narzekacie na brak czasu, a ja na nadmiar
leżę i w czwartek wizyta - jedyne co mi się podoba w sytuacji to to, że mam często usg... a tak siedzę i spamuję na czerwcówkach i nie mam co robić generalnie

aaa i chyba przestałam plamić :-D

Witam się :-)
Fioletowa cieszę się, że plamienia ustały :-)
Błonka Zosia cudna :-)
Kamii idź lepiej sprawdzić, ale słyszałam opinie, że dziecko przed narodzinami jest spokojniejsze, to może zbiera siły na wyjście? ;-)
Gryzoń ja podczytuję grudniówki, ale przeważnie nie chce mi się pisać. A fajnie tak być na bieżąco co się u innych dzieje na tym samym etapie ciąży
Takhisis o wynikach się nie wypowiem, bo się nie znam. Ale też uważam, że najpierw powinnaś odwiedzić endokrynologa, bo może zleci jakieś dodatkowe badania i jak już będziesz brać dupka to wyniki będą zafałszowane. A poza tym dupek po poprzedniej ciąży może być przeterminowany albo trochę zwietrzały

Błonko ja o Tobie myslę często bo przecież po Twoim porodzie zaszłam w ciążę! :)

Kamii, może się inaczej ułożyło Twoje Słońce. Kuzynce sie przez kilkanaście godzin nie ruszało kiedyś już miała jechać na pogotowie ale było ok wszystko. Ile godzin już u Ciebie?

Dziś już lepiej. Trochę mi się kręciło od rana w głowie, ale nie tak bardzo jak wczoraj. Moja mama na mnie krzyczy że za mało jem, bo jak u niej byłam to zjadłam o 15 trochę zupy i gołąbka i do 20 nic nie chciałam tylko dla świętego spokoju kilka winogron. Ale po 1. moja gin powiedziała że mam się nie obżerać i że A. ma mnie bić po łapach jakbym miała takie zapędy, po 2. za szybko waga mi idzie w górę, po 3. nie jem na siłę jak mi niedobrze, po 4. jem 3-4 posiłki dziennie i uważam że mi to całkowicie wystarczy.

Czeeeeeeść dziewczyny, wstałam w końcu...:tak:
To była najcięższa noc od poczatku ciazy, ani ja ani mąż nie pospaliśmy w nocy:no: Dopiero ok 8.00 nad ranem usnełam w miarę spokojnym snem. A mój rano mi mówił "jaka Ty dzielna jesteś, tak to wszytsko znosisz":szok: Chyba rzeczywiście nie spał, jak sie tak wiercilam i stękałam, biedny mój Ukochany

Ania a jak u ciebie, spokojnie? Mała przestała sie pchać na świat za wczesnie?
Mavika proponuję jeść częściej a mniej, jeśli masz problemy z jedzeniem. No i zobaczysz na wizycie jak Twoja HGB, bo może Ci jakos spadła. Mnie na poczatku tez nie było łatwo, mialam zawroty ale delikatne, no i szybko sie męczyłam.
Błonka super, ze wszytsko tak ogarniasz i nie narzekasz. Masz piekna córkę:-)Wczoraj bylismy u szwagra i doszlismy do wniosku z S, że chyba maja jakies problemy, bo są najbardziej nażekajacymi rodzicami jakich znam:szok: Jestem w szoku, szwagier to zawsze jęczał, ale szwagierka? Powiedziała, że tak po cichu to nam współczuje tego co będziemy teraz przechodzić:szok: Dobrze, że mnie plecy rozbolały i sie zmyliśmy do domu, ech... Błonka, Kamii dlatego jak tak nie chcę CC, bo my mielismy sie starac o dziecko kilka miesięcy po porodzie i teraz d...a z tych planów. Biednemu zawsze wiatr w oczy:wściekła/y:
Fioletowa to, ze ustaly plamienia to super, ale powinnaś sie chyba dalej oszczędzać:tak: Wiec leż sobie leż, poczytaj, pogap w tv:-)
Takhisis ja Ci nie pomogę, bo hormony podobno miałam ok, ale wybierz się do endo, to (przewaznie) sa fachowcy:tak:
Kamii ja bym poszła na IP, lepiej dmuchac na zimne. Zreszta prawda jest dzieci sa mniej ruchliwe przed porodem, nawet samam tak kiedys pisałaś, czyż nie? Więc leć do lekarza, może Cię zostawia od razu :tak:

reklama
Cześć Dziewczynki :)
Dziękuję za wszystkie miłe słowa :))

Dzisiaj rano pobiegłam na betkę i popołudniem odbieram wynik. W weekend nie pisałam, bo w piątek upuściłam laptopa i potłukłam ekran, więc byłam odłączona totalnie od neta.

W czwartek idę do gina - martwię się że to trochę za wcześnie i nic nie będzie widać, ale następny termin był na za miesiąc a to byłoby zdecydowanie za późno.
No i też muszę się od niego dowiedzieć czy wszystko ok i czy powinnam się oszczędzać - bo w przyszłym tygodniu szykuje mi się w pracy wyjazd po całej Polsce, więc 8 godzin dziennie za kierownicą może nie być dobre dla ciąży.

Wystraszyłam się też trochę, bo w dzień, kiedy miałam dostać @ miałam takie mikro plamienie (w zasadzie jeden raz zobaczyłam lekko podbarwiony śluz na czerwono) i oczywiście zestresowałam się bardzo.
Teraz już nie plamię - brzuch mnie pobolewa albo kłują jajniki albo tak dziwnie jakbym miała zakwasy albo rozciągnięte mięśnie.

Ciekawe co z tą betką dzisiaj. Za twoim przykładem Królowa - zrobiłam też progesteron.

Od którego tygodnia widać zarodek na usg?

Takhisis - wg mnieendokrynolog też najlepszym pomysłem. Ale dupka bierze się 2x1 standardowo od 15-18 dnia cyklu (zależy jak długie masz cykle).

Aneczka - tempkę warto mierzyć - dupek nie podnosi podstawowej temperatury ciała, więc jest to wiarygodne. A nie chodzi też o to jaką masz tą temperaturę (trudno powiedzieć czy 36,7 to wysoko) tylko jak Ci skoczy po owu (o 2-5 kresek to norma).
Ja polecam mierzenie - przynejmniej będziesz wiedziała, że była owu :) i będziesz wiedziała czy dostaniesz okres (przed okresem tempka spada).

Kamii - trzymam za Ciebie kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Fioletowa - tak myślę, że czerwcówką jestem :)))

Kruszka - a dlaczego taką cieżką noc miałaś? skurcze Cię łapały? Może się będziesz rozpakowywać niebawem?

A odnośnie mdłości - na razie mi ich brakuje :D bo jakoś nie dociera do mnie jeszcze, że jestem w ciąży :) takie to surrealistyczne dla mnie póki co :)

Do góry