reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
No za mnie już kciuków trzymać nie trzeba,...przynajmniej nie za ten cykl...w sumie to jak zobaczylam ze dzisiaj dostalam to az policzylam ktory to dzien,...w sumie 26dc...więc w zasadzie w normnie....i kurcze zastanawiam się, czy odpuszczać jeszcze ten cykl...czzy iść już do ginki i zaczynać na nowo zabawę z CLO....no bo to byl pierwszy cykl bez niczego i cykl gdzie M mial operacje....więc może jeszcze tam nie wszystko doszło....nie wiem.....

Ja na majówki też tylko zaglądam, bo nie idzie nadrobić i posty tych rzadziej piszących są omijane.

gryzoń, gratuluję 32 tygodnia!

U mnie coraz gorzej. Od kilku dni łapią mnie jakieś duszności i zadyszki a rano 3 razy prawie zemdlałam. Jutro idę na pobieranie krwi na część badań, we wtorek lub środę na resztę. Nie wiem jak wytrzymam, bo robiło mi się tak przed śniadaniem właśnie...Dziś w Tesco weszłam na dział z ciuszkami dla niemowląt żeby kupić coś na prezent na studniówkę kuzynki i przysięgłam że jak kiedyś tam wparuję to wykupię wszystko!:tak:

mavika uroki ciąży :) Ciuszki dla maluszków są cudownee :D aż chciałoby się je zjeść :D

Błonka rety to już 2 miesiące! Jak ten czas leci.. Duużo zdówka dla Was!!!! &&&&&&&

Kasienkadg to trochę mnie uspokoilaś, mam nadzieję, że mi się też uda szybką ją zbić i szczęśliwie zaciążyć :p

Kamii150 Pewnie mała wie, że nie możecie się jej doczekać na świecie i spryciula robi Wam psikusa :D Trzymam kciuki za szybki i szczęśliwy poród!!&&&&&&&&&&&7

Błonka co to za głupoty wypisujesz, z tym pamietaniem;-) Nam tu Ciebie brakuje :*

Kamii
przecież to jeszcze chwilka:-D

Ja sie cały weekend ciesze mężuniem :) Mam nadzieje, ze juz moGo nigdzie nie wyślą:no:

bo u nas troche bylo problemow, mloda czasu duzo zajmuje :p nie to ze nie spi :p ale pranie, prasowanie, dom obrobic.. no i do tego babcia byla w szpitalu i musialam jezdzic psa wyprowadzac, cos mu do jedzenia ugotowac bo my puszek nie dajemy.. chemia... wole skrzydelek z kurczaka nagotowac albo wolowiny... emek po 12 h pracuje i jakos tak sama wszystko zaczynam ogarniac, szczepienia juz mielismy pierwsze, troche nam goraczkowala baba :p ale szybko zapomniala :)
ja jutro do ginka lece, pierwszy raz od cesarki... zobaczymy co mi powie :) ale pierwsze bara bara bylo... szkoda ze z gumką, no ale po cc nie wolno podobno do roku czasu zajsc :p szansa marna ale te 2 % szansy zawsze jest hehe
a to ja, Zosia :) Zobacz załącznik 507193

Witam,
Dziewczyny...może tutaj któraś z Was coś podpowie,bo na założony temat zero odzewu:(

Jakiś czas temu dostałam od ginekologa skierowanie na badania w związku z tym,że od 2 lat trzy dni przed okresem mam plamienia. Z wynikami byłam i dowiedziałam się,że powinnam brać Duphaston, ale mi go nie przepisze,bo z takimi wynikami mam iść najpierw do endokrynologa.....
Moje wyniki:
stosunek LH do FSH 0,63
progesteron w 21 dc 12,8
prolaktyna 17,9

Niby stosunek LH i FSH za niski (powinien być 1), a progesteron mógłby być wyższy. O prolaktynie komentarza nie było.

Dodam,że staramy się o dziecko,a pierwsza ciąża "pokazał się" dopiero po suplementacji Duphastonem(dwa cykle).

Dziewczyny...pewnie jesteście po wielu badaniach i każda ma inne wyniki...czy moje są naprawdę takie złe?

Druga kwestia...wkurzyłam się tym,że kazała mi brać Duphaston,ale nie dała recepty,bo endokry. ma przepisać. A to znowu cały miesiąc czekania na wizytę...znalazłam w domu 20 tabletek D. z pierwszej ciąży i chyba zacznę już teraz łykać...z tym,że nie pamiętam dawkowania...Możecie podpowiedzieć jak Wam kazał lekarz przyjmować progesteron? Dodam,że cykle mam 26,27 dni.

Będę wdzięczna za sugestie.

reklama
Błonka - oczywiście że pamitamy!!! fajnie że czasem zaglądasz. Podziwiam Cię że tyle obowiązków ogarniasz :))

Kami - cos Cię dzisiaj nie ma :)))) czyżby...

Kruszka - ciesz się ciesz :)))

Mavika - koniecznie zbadaj krew, może morfologia Ci spada, ja tak nie miałam za to teraz mam - często mi duszno i słabo... a z ciuszkami to się zgadzam, jak wchodziłam do mothercare to myślałam że oszaleję ale suma sumarum nic tam nie kupiłam bo kupwałam wszystko uzywane albo 50 % tńsze :))) wczoraj nakupiłam za 200 ale mase rzeczy w tym trzy śiczne sukieunie, sweterki malutkie, dresiki, spodenki, spodnie dresowe, pajacyki i mase innych :))) mam ochote przebierac miśki :))

Do góry