reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
a no poza tym oczywiście dzidź nisko , szyjka gotowa do porodu tylko skurczy brak..A Skurczy jak nie było tak nie ma ...
Nie urodzę nigdy ...

kamii nie schizuj, wyzluzuj, to już tylko kwestia dni. Jak nie naturalny to CC, w końcu nie będziesz chodzić w ciąży wiecznie! ;-)

Fioletowa ufff odpoczywaj, tab sie nie przejmuj, ja tez sporo biorę, bo dzieki Tobie policzyłam i wyszło 14 tab hahaha
Dobrze postaram sie nie nastwiać;-) Bardzo chciałabym bym aktywna po cc tak jak Ty

Aniu wstąpiła we mnie nowa nadzieja, dziekuję :-) Fajną masz szefową, a mój to .... ech...

kamii nie schizuj, wyzluzuj, to już tylko kwestia dni. Jak nie naturalny to CC, w końcu nie będziesz chodzić w ciąży wiecznie! ;-)

No własnie :tak: A nawiązując do Twojego marudzenia, to masz rację, na poczatku ciazy wiecej tego było, bo dochodziła jeszcze panika, zamartwianie, wyszukiwanie problemów. Także trzymaj sie kochana! ja sie mojego Skarba równiez nie moge doczekać:-)

Królowo piszesz, że pamiętasz moje połówkowe:-D super, ja np pamiętam twoje staranka hahaha, Fajnie co? Własnie tutaj tak jest, ze pamiętamy o naszych testach, kiedy było połówkowe, pierwsze ruchy, jak na to reagowałysmy. Az mi sie łezka w oku zakręciła;)

a no poza tym oczywiście dzidź nisko , szyjka gotowa do porodu tylko skurczy brak..A Skurczy jak nie było tak nie ma ...
Nie urodzę nigdy ...

Zaglądam zaglądam...i ciągle cisza....ale trzymam kciuki za najbliższe dni...już iedługo:*:*

U mnie dzisiaj 23dc...wkoncu to policzyłam..cycki bola niemiłosiernie...brzuc mnie boli do dwóc dni już...wiec pewnie @ się zbliża....

Kamii, weszło, jakoś wyjść musi ;) cc może niekoniecznie, ale wywołają Ci najwyżej.

Kruszka, to niesamowite, ale jest jak piszesz.. Wiele razem już przeszłyśmy, Wy o ciąży dowiedziałyście się zaraz po moim mężu :))))

Aniu, dobrze, że jesteś w domu, cieszę się, że kryzys zażegnany!

Pachnąca, Ikasia dawno Was nie było, fajnie że wróciłyście &&&&&&&&&&&&& by @ nie przylazła.

Aneczek, a u Ciebie który dc?

Fioletowa dziewczyny w wątku marcowym pisały sporo o krwiakach. Pisały właśnie, że krwiaki się wchłaniają albo powoli "spływają" i że to jest ok, bo znaczy że po krwiaku zaraz śladu nie będzie :)

Plamienia już nie mam :))))) na całe szczęście, choć od początku było maleńkie, gdybym nie miała dramatyzowania we krwi to pewnie bym na to uwagi nie zwróciła :)

dzisiaj ruchów nie czułam (tylko rano) a teraz czekam i czekam i znów doczekać się nie mogę

Czesc dziewczyny!

Byłam dzisiaj na wizycie u nowej pani dr.Ogolnie bardzo miła i konkretna babka. U mnie niestety nie najlepiej wrecz bardzo zle mam jakies zapalenie i do tego torbiel na jajniku 6x4 cm. Narazie dostałam leki hormonalne( provera czy cos takiego) i mam brac 2x1 tabl. 16-25dc i 5.11 zglosic sie na wizyte. Jestem załamana, co jeszcze mam przejsc zeby wkoncu zajsc w upragniona ciaze?

p.s. od lekarza sie dowiedziałam ze duphaston i luteina nie hamuja owulacji

Już Wam dziewczyny opowiadam.
Właśnie nie miałam tam napisanych norm dla "nie ciężarnych".. tylko dla kobiet przed menopauzą i dla kobiet w ciąży na dany trymestr.. Dlatego się niecierpliwiłam co jest w końcu z tymi wynikami. Ale byłam u gina i powiedział, że ten pierwszy wynik jest podwyższony i z ciekawości zapytałam jaka jest norma, to powiedział, że ok 1000 a ja miałam ponad 1400.. Czyli problem tkwi w podwyższonej prolaktynie i mam nadzieję, że tylko w tym! Kazał mi brać bromocorn 1 tabletkę na noc i od nowego cyklu clo od 1 do 7dc po 2 tabletki. Zastanawiam się czy mi ten bromocorn pomoże, bo cały czas go brałam po 1/2 tabletki, ale może to za mało było.. Czytałam gdzieś na innym forum, że dziewczyna brała dixin czy jakoś coś w podobne na zbicie prolaktyny. A no i gin powiedział, że w przeciągu 2-3tyg powinna spaść i mamy powtórzyć badanie. Nawet nie wiecie jak się ciesze, że w końcu ktoś znalazł źródło moich problemów..
Po cichu liczę, że nareszcie się wszystko wyreguluje i jakimś cudem zaciążę. Ciekawe ile będę jeszcze musiała czekać..?

reklama
karla, brałaś wcześniej clo, że teraz masz brać po dwie tabletki przez 7 dni? ja brałam jedną, a wiem, że Dziewczyny stąd brały po dwie (i po trzy) jeśli stymulacja nie była wystarczająca po jednej.
Bromergon też brałam - pół tabletki. Pewnie to wiesz skoro już brałaś, ale bromergon lepiej brać na noc bo mogą być po nim zawroty głowy (mnie nic po nim nie było ale chyba fioletową ścięło kiedyś po bromergonie). Mam nadzieję, że teraz szybko pomoże Ci nowy koktajl lekowy :)
Ja nie wierzyłam, że mi się uda, a tu proszę :) leki działają cuda!

Ostatnia edycja:
Do góry