reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
hej laski

cały dzień wczoraj mnie nie było, strasznei się stresuję
wczoraj zaczęło się plamienie i tak jak kamii pisze mam nadzieję że to ten krwiak
wczoraj rano pare plamek, potem spokój a dziś lutka mi wypłynęła buro beżowa
na 12 idę do ginki, bo nie wytrzymam do poniedziałku

Fioletowa o jakie obciążenie Ci chodzi??
BTak jak mówiłam wcześniej, ide na badanie prolaktyny i mam ją badać aż 3 razy:szok: raz, potem wziąć jakąś tabletkę i znowu po godzinie i dwóch po łyknięci tej tabletki.. metoclopramidum to chyba jest, ale pewności nie mam..

no to jest właśnie badanie z obciążeniem
pierwsze na czczo, drugie powinno być maks 5 razy wyższe niż pierwsze, trzecie nie wiem... u mnie drugie wyszło 20 razy wyższe [ponad 200] , koleżanka miała ponad 3 tys
Gryzoń, musiałam coś pomieszać :-) Ale któraś z Was pisała, że też ma kręgozmyk i ubzdurałam sobie, że to właśnie Ty. Przepraszam, mój błąd :-)

ja mam kręgozmyk i wg mojego ortopedy to jest wskazanie do cc [dysk może w trakcie partych wypaść]

aaaaaaaaaaa i najważniejsze!!!!!
wczoraj chyba coś poczułam, takie bardzo delikatne głaskanie i łaskotanie od środka, myślę, że to już to było, zwłaszcza że wzmożyło się chwilę po jedzeniu. Chcę więcej!

tak to jest to :-)

reklama
WItajcie Dziewczynki :)))

Ja tylko na chwilę - powiedzieć co u mnie, bo widziałam, że Aneczka się dopytuje :)) Dzięki :))

Zaglądam tutaj do Was bardzo rzadko, bo tak sobie postanowiłam, żeby odpuścić i nie nakręcać się, a jak byłabym częściej to ciągle bym o tym pisała, mówiła i żyła :)
Ale myślę co u Was - czy któraś zaciążyła, czy któraś urodziła? :)) Przejrzałam na szybko, ale nie zauważyłam jakichś dużych zmian - ale ciężko się przedrzeć przez te wszystkie wiadomości jak mnie nie było.

edit: Fioletowa - właśnie doczytałam że jesteś w ciąży!!! Gratuluję!!!! :))))))

U mnie 30 d.c. i czekam na @. Sama nie wiem czy dostanę - raczej się nie łudzę, że zaciążyłam. Owu była raczej w 18 d.c. więc do końca tygodnia daję sobie czas na dostanie okresu.
Brzuch mnie boli i plecy i jajniki kłują. No i piersi jak diabli, ale wiem że to nic nie znaczy bo w ostatnim cyklu też bolały i nic...
Czekam, chociaż przyznam, że zaczynam się niecierpliwić. Ale testu przed poniedziałkiem nie robię - szkoda kasy na testy przed terminem.

Ściskam Was baaardzo mocno i trzymam mnóstwo kciuków &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Za te co się starają, za te co noszą dzieciątko w sobie i za te co są na mecie prawie :))) :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Oczywiście będę zaglądać - ale nie chcę zwariować, więc póki co niezbyt często :)) Ale zamelduję czy @ przyszła :)

Miłego dnia!!!

Ostatnia edycja:
Witam się :-) Jesteśmy już w domku :-) Później was nadrobię, bo za chwilę szefowa mnie odwiedzi
A tak to ktg super, szyjka trzyma i się nie skraca, główka chyba się cofnęła, bo jej już nie czuję i gin też nic nie wspominał przy badaniu.
Od wczoraj wieczora przy słuchaniu tętna wychodziły jakieś wypadnięcia co kilka uderzeń, ale to podobno nic groźnego. Zaraz mi szefowa dzwoniła, że szukała z dziewczynami i nie ma się czym martwić i to samo usłyszałam na obchodzie. Potem jeszcze mój lekarz specjalnie do mnie przyszedł i mi to szczegółowo tłumaczył. To się dosyć często zdarza po 29 tc i mija przy porodzie. Na razie mam odstawić fenoterol, bo on może mieć na to wpływ, a skurczy żadnych nie ma i za dwa tygodnie do kontroli

Dziewczyny! już mam wyniki tej prolaktyny. Na czczo wyszło mi 1402,00mlU/l, 1h po MTC 3698,00mlU/l, i 2h po MTC 2358,00mlU/l. Nie wiem jak zinterpretować te wyniki?? Ide wieczorem do gina, ciekawe co powie...

ankka02 Dobrze, że już wszystko u Ciebie wporządku :) Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!&&&&&&&&&&

pachnąca Przed terminem @ naprawdę idzie zwariować :D Oby ta wstrętna @ do Ciebie nie przyszła!!!

Fioletowa- Koniecznie po lekarzu napisz nam co i jak ..
Jestem przykładem ,że nawet krwawienie silniejsze niż miesiączkowe nie koniecznie oznacza najgorszego :)
Pachnąca-&&&&&&&&&&&&&&& żeby @ nie przylazła :)
Aniu-Super ,że już jesteś w domu i super ,że odstawiasz ten obrzydliwy fenoterol jak mi lekarz pozwolił to skakałam z radości ,ale jeszcze się martwiłam ze to dopiero 34 a już mi go odstawiają i bałam się że urodzę ,a tu proszę ...
No Królowa-doczekałaś się :)) dzidzia dała znać ,ze jest :)

Hej Dziewczyny :-)
Ankka, no to ufff, że się wszystko unormowało :-) Oby już więcej nie było żadnych niepokojących sytuacji. Mocno mocno trzymam kciuki.

Pachnąca, fajnie, że się odezwałaś :-) Niczego nie życzę, nic nie mówię, nic nie trzymam, bo wiesz o co chodzi. Tfu tfu tfu ;-)

Kamii, ja to myślę, że Ty urodzisz w przyszłym roku :-D Ja zdążę zajść, donosić i urodzić. Tylko mnie nie bij, to taki żart ;-)

Fioletowa, no widzisz, gdzieś mi ten kręgozmyk chodził po głowie, ale pomyliłam Was. Ja to się nawet ostatnio zastanawiałam czy moje przedłużające się starania nie są przez mój pokiereszowany kręgosłup :baffled: Trzymam kciuki za wizytę i pomyślne wieści. A plamienia często nie są groźne.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewuszki :)
Ania dobrze, że się odezwałas, bo dzis mialam juz zakłócać Ci spokój smsami, jesli bys sie nie odezwała ;-) Najwazniejesze, ze jestes juz w domu:-), a czy nadal z nakazem leżenia? Ty i Gryzoń juz po 30 tc, a mi własnie o tego czasu tak pedzi suwaczek:-D
Królowa akysz te plamienia;-) I serdecznie gratuluję pierwszych ruchów, cudnie prawda? Własnie po jedzonku dziecko może byc bardziej aktywne. To piekne uczucie:-) No ja juz prawie na końcówce, jutro kończe 36 tc i dziś to do mnie dotarło. Dotarło to, że zaczynam ostatni miesiąc, ech... juz się nie moge doczekac, az przytule mojego Skarba:-)

Pachnąca, więc liczymy na pozytywne wieści, bo kamii zaraz sie rozpakuje i ktoś musi wskoczyc na jej miejsce:-)

Kamii no za mało ma tych wód, by sie obrócic, aczkolwiek nadzieja umiera ostatnia, więc jeszcze po cichu liczę, że sie zdecyduje obrócić. Choc może on chce, ale nie daje rady. Nie chce CC, nie chce by mnie oddzielali od dziecka:-( Kurcze no... jeszcze bede tam rozmawiac z położnymi, szczególnie z laktacyjną (bardzo się lubimy), więc po cichu liczę, ze mi pomoże karmic od razu albo cos wymysli:tak:

Fioletowa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Twoja wizytę. Musze lecieć do urzędu, ale jak wróce to mam nadzieje, że juz będą dobre wieści od Ciebie:tak:

Dziewczyny! już mam wyniki tej prolaktyny. Na czczo wyszło mi 1402,00mlU/l, 1h po MTC 3698,00mlU/l, i 2h po MTC 2358,00mlU/l. Nie wiem jak zinterpretować te wyniki?? Ide wieczorem do gina, ciekawe co powie...

nie wiem jakie tam normy macie w tym laboratorium, ja miałam na czco 11, a po obciążeniu ponad 200
u mnie norma była 9-20 no a po tabsie max x5 to co na czczo
widzę że skoczyło ci niespełna 3 razy, ale i tak, jeśli normy macie takie jak u mnie były to masz wsytrzeloną w kosmos, chyba że macie jakoś inne normy...
napisz co powie lekarz, bo aż jestem ciekawa

Nie chce CC, nie chce by mnie oddzielali od dziecka:-( Kurcze no... jeszcze bede tam rozmawiac z położnymi, szczególnie z laktacyjną (bardzo się lubimy), więc po cichu liczę, ze mi pomoże karmic od razu albo cos wymysli:tak:

Fioletowa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Twoja wizytę. Musze lecieć do urzędu, ale jak wróce to mam nadzieje, że juz będą dobre wieści od Ciebie:tak:

kruszka nie nastawiaj się negatywnie, nastaw się tak jak ja szłam do porodu - jak będzie tak będzie, po to są lekarze żeby było najlepiej
ja karmiłam następnego dnia po cc, problemy były, ale one się pojawiają prawie zawsze, trzeciego dnia jest nawał zazwyczaj, więc też go miałam, nie dopuszczałam do siebie myśli że mogę nie karmić albo co, byłam nastawiona na to że będzie dobrze i było, byłam dość sprawna, karmiłam, sama ogarniałam młodego

no dobra a u mnie co następuje
kosmówka się odkleja, na tym etapie da się zatrzymać, mam się relaksować, bo to może być od emocji
a z bardziej medycznych zaleceń - aspargin, nospa, scopolan 3x1 lutka 2x2 aspiryna 1 folik 1 = czyli wskoczyłam na poziom 15 tabletek na dobę
za tydzień kontrola

królowa dramatu chyba musimy się na nicki zamienić

Fioletowa będzie dobrze!
Królowo gratuluję ruchów :-D
Kruszka moja mama się dzień przed porodem ustawiła głową w dół, a moja ciocia w dniu narodzin. Więc wszystko się może zdarzyć
Kamii a ja się strasznie boję tego odstawienia fenoterolu :zawstydzona/y: Aż się boję prania i prasowania ciuszków, mam leżeć, ale nie cały czas
Przyszedł mi dzisiaj fotelik, a szefowa jak na nią długo posiedziała. Jak to fajnie było z nią pogadać :-)

reklama
Do góry