reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Kamii a w pierwszej ciąży miałaś tego paciorkowca badanego? Bo jak miałaś GBS + to się przyjmuje, że jest się nosicielem i przy każdym porodzie powinni podawać antybiotyk w kroplówce. Przynajmniej tak twierdzi mój gin, już mam w karcie ciąży wpisane GBS + i badania nie muszę robić. Chociaż w szpitalu robili mi wymaz i nie wyszedł, bo między pierwszą ciążą a drugą brałam na to antybiotyk (ginekolodzy twierdzą, że się tego nie leczy, moja lekarka rodzinna dała mi antybiotyk i cholerstwo poszło), no ale przy porodzie lepiej jednak tą kroplówkę dostać niż dziecko zarazić.
Myśa witaj! Jak dawno Cię nie było! Trzymamy wszystkie za Ciebie kciuki, oby lekarz był dobry i się szybko wreszcie udało. Powodzenia i miłego urlopu
Gryzoń ufffff. Jak to dobrze, że nic się nie dzieje :-)

Jadę za chwilę wózki oglądać. Dostałam wczoraj Jokera z Allegro i musiałam dzisiaj szybki zakup zrobić za min. 30 zł żeby dostać 500 pkt, no i tak mi zeszło, że wydałam prawie 200 zł, ale już mam zapas pieluch i chusteczek może na parę tygodni. Oby tylko dziecię nie było na produkty Pampersa uczulone. Śpiworek chyba będę miała pożyczony jakiś niemiecki, to już teraz serio wszystko by było na wyjście ze szpitala. Czekam niecierpliwie na fotelik, ciekawe kiedy przyjdzie...

Kruszka-trochę mnie pocieszyłaś z tym,że dają ten antybiotyk bo się strasznie tym martwię .
Aniu - nie miałam robionego z Nadią tego badania bo od 37tc było wiadome ,ze będzie cc .
Jak Czytam o tych sepsach i innych przez te paciorkowce to mi się słabo robi :(
A ja latam po sklepach i w końcu po dłuuugim czekaniu w rossmanie pojawiły się wkładki laktacyjne z baby dream :)
w końcu bo już myślałam,ze ich nie dostanę ,a nie dość że kosztują ok.5zł to w dodatku są lepsze niż te firmówki za Bóg wie ile ... :)

Wreszcie w domku :-) Jednak nie zrobiłam tego progesteronu. Trochę poczytałam w necie i podobno takie jednorazowe badanie nic nie daje. Właściwie nie jest też powiedziane, że jak wyjdzie poniżej normy, to oznacza niedomogę, bo progesteron jest wydzielany pulsacyjnie i można akurat trafić na ten czas kiedy spada. No to nadal, że tak powiem, jestem w d...e, bo nie wiem skąd w poprzednich cyklach te plamienia <bezradny>

Gryzoń, dobrze, że się wszystko dobrze skończyło i oby już tak do końca ciąży.

Dzięki Królowa za pomoc. Mimo, że nie robiłam badania, to wiem do kogo w razie czego zwrócić się o poradę, bo pamiętam, że byłaś specjalistką w różnych badaniach, hihi ;-)

Kamii, szkoda, że Wasz chomiczek umarł :-( No ale skoro macie już bliźniaka, to szybko zapomnisz :-)

A u mnie w zasadzie bez zmian. Jak już pisałam dziś 21 dc. Luteiny w tym cyklu eksperymentalnie nie biorę i czekam na pojawienie się plamień. Starania baaaaaardzo marne, bo tylko w 17 i 19dc, więc raczej nic z tego. Ostatni cykl co prawda miał 31 dni, ale objawy owulacji miałam chyba koło 14-15dc. Poza tym takie mam jakieś przeczucie, że to jeszcze nie teraz.
Aha!!! Najważniejszego Wam nie napisałam. Zostanę drugi raz ciocią. Moja bratowa jest w 16tc :-)

No właśnie nie mam za bardzo możliwości, bo brat się wyprowadził dość daleko i mamy kontakt telefoniczny. Jedynie w święta się widujemy, ale bratowa wie, że chcę mieć maluszka, więc wysyła mi telepatycznie energię ciążową :-)

Fioletowa moja kuzynka też rodzi w styczniu i tez mnie chyba zaraziła :)

Ankka tez bym już chciała być na etapie oglądania wózków... Na razie nawet jak przeglądam w internecie to żeby nie zapeszyc wmawiam sobie że może kuzynce doradze mimo że ma już wybrany w sumie. Nawet na ubrania ciazowe boję się patrzeć :)

Kurcze ja tez mam ochote juz poprzegladac te wszystkie bobaskowe rzeczy... Ale tez sie boje, zeby nie zapeszyc. I ostatnio ogladalam troche spodnie ciazowe bo jak tak dalej pojdzie to bede musiala niedlugo kupic jakies... Teraz chodze w zasadzie tylko w legginsach;)

reklama
Dziewczyny uspokojcie panikare. Właśnie zaaplikowalam sobie luteine i wyczulam strasznie rozpulchniona szyjke macicy. Wcześniej chyba była mniejsza i jakby wyżej. Czy to normalne?

Do góry