reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
heloł laski

net mi wczoraj umarł, ale już wrócił :-D

gryzoń my też mamy celibat :/
dobrze że szybko was wypuścili

królowa, nie wiem, ale chyba krwiak, bo przecież jakby krew była luzem to by wyleciała chyba...

reklama
Dorotko ja mierzyłam tempkę tak:
termometr rtęciowy koniecznie bo te elektryczne są do dupy. Codziennie około tej samej godziny czyli 7 (w weekendy nastawiałam budzik) termometr w pipkę na 10 minut, nastawiałam sobie drzemkę w telefonie i spałam z nim. Przed owulacja zawsze miałam temp poniżej 37 st. w dniu owulacji podskakiwała powyżej czyli 37,1 - 37,3 i tak się trzymała do dnia okresu kiedy to spadała znów poniżej 37 i wiedziałam że @ przyjdzie w kilka godzin. W trafionym cyklu tem nie mierzyłam bo odpuściłam ale jak zrobiłam test to mierzyłam sobie temp dla sprawdzenia co kilka dni juz pod pachą w ciągu dnia i cały czas mam 37,1 - 37,3 :)))

Powiem Ci jakie badania kazali mi zrobic lekarze jak się długo nie udawało:
- FSH 3 d c
- LH 1-3 dc
- Testosteron 1-3 dc
- TSH, FT3, FT4, anty TPO, anty TG - niezależnie od dnia cyklu
- cytologia
- badanie w kierunki chlamydii
- stopień czystości pochwy
- posiew z kanału szyjki macicy
- morfologia
- mocz
- glukoza
- toxoplazmoza IgM oraz IgG
- cytomegalia IgM oraz IgG
- grupa krwi

oraz mąż badanie ogólne nasienia testem MAR, posiew nasienia, chlamydia

To wszystko zrobiliśmy, większość prywatnie, większość robią tylko w klinikach niepłodności, kosztowało nas to ok 1200 zł :szok:

ale okazało się że badania w normie. Wiec zaczeto obserować mój cykl - usg, i okazało się że moje pęcherzyki rosną i nie pękają tylko zamieniają się w wielkie torbiele które pękają dopiero na @. Podawano mi pregnyl na pękanie i nawet próbowałam raz clo żeby więcej pęcherzyków urosło ale to nic nie pomogło. Potem wyszedł fatalny posiew i leczyłam go 4 miesiące różnymi antybiotykami, mój mąż to samo. I daliśmy sobie spokój styczeń -marzec bo miałam mieć HSG - i tydzień przed badaniem wyszły mi 2 kreski.......

Tak więc widzisz tyle badań a i tak nic nie pomogło, dopiero jak odpuściłam.
Bardzo ważne to aby w posiewie zdabali bakterie tlenowe, beztlenowe i grzyby bo czasem coś pomijają.

hej Kobitki :) jestem już po wizycie zła jak nigdy :angry:
lekarz mówi mi,że w zasadzie powinnam zrobić badanie na paciorkowce gbs
Ja na to mówię ,że oczywiście wykonam ..A on do mnie "no wie pani tu w zasadzie jest rozwarcie na 4cm i na dniach moze Pani urodzić,a wyniki będą po 8.10 więc nie wiem czy jest sens wydawać to 40zł"
no k**** jestem zła jak nigdy ! Czemu wcześniej nic mi nie mówił o tym badaniu? a jak zarażę małą jakimś paskudztwem?!
Nie wiem teraz czy mam robić to badanie ? bo z drugiej strony faktycznie po co mam to robić i wydawać pieniądze jak po porodzie ten wynik już mi do szczęścia potrzebny nie będzie :wściekła/y:..Takie historie to chyba tylko u nas w kraju się zdarzają !:no:

ale mnie skurcze męczą :zawstydzona/y: lekarz mówi ,ze mam liczyć juz bo tam faktycznie jest już wszystko gotowe ,ale chyba jeszcze za wcześnie na licznie bo to tak co pół godz mi łapie nie częściej ..
A ja dwa dni nie zaglądałam do dziewczyn na Październik ,a dziś wchodzę i się okazuje,ze juz 21 dzieciaczków nam się urodziło :-D
ale chłopcy dalej w większości przeważają :tak: emek mówi ,ze mam już rodzić żeby poprawić wynik kobitek:) heh :tak:

Kamii - super, juz tak bliziutko rozwiazania;) Moge sie zalozyc ze w tym tygodniu urodzisz:-D No to czekamy na Natulke;)));-)

Gryzoń - dobrze, ze wszystko ok. U mnie sexiku nie bylo od poczecia bo malz sie boi ze cos sie stanie;D Nawet kurka na wczorajsza rocznice... Ale w czwartek bedzie wiadomo co i jak to moze sie przelamie;D:-D

U mnie dzien jak co dzien. Walcze z mdlosciami;] Wcinam caly czas chrupki kukurydziane bo tylko to pomaga;] Wczoraj bylismy w kinie na "Jestes bogiem" - polecam, fajny film.;-)
A tu mam dla was cos z humorem - duzo czytania, ale warto !!! Ja sie niezle usmialam:-D
ELDDIS TYPHOON GTX !!! ZAREJESTROWANA !!! (2637281809) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Hej Dziewczyny!
Orientujecie się może czy progesteron bada się na czczo? U mnie dziś 21dc i tak myślę czy po pracy nie skoczyć na badanie, bo mam akurat laboratorium po drodze.

Aneczek nie trzeba na czczo, ale niech jeszcze Królowa potweirdzi, bo to znawczyni od progesteronu ;-) :-D

Kamii spokojnie, lekarz dupa, że nie zlecił tego badania, ja miałam pobranie w zeszlym tygodniu, by zdazyc z wynikiem. Ale nic sie nie matw, w trakcie porodu dostaniesz antybiotyk, zawsze tak robią jak któras panna nie ma wyniku, bo np. nie zdążyła odebrać. I leć juz rodzić, bo sie odczekac nie mogę:-)

Dorotko spokojnie, w 5tc nie wiele by dojrzał i w zasadzie co mógłby stwierdzić? Ja miałam w 7 tc usg i widac było, że sie nie rozwija. Na tym etapie nic nie mozna zrobić, ewentualnie progesteron na podtrzymanie, ale trzeba miec co podtrzymać. Nasz pierwszy maluch nie miał bijącego serduszka:-( Gin mi powiedziął, że tak sie konczy 40 % pierwszych ciąż...

Tyle chlopaków sie rodzi, wojna idzie czy co ? tfu tfu tfu:-D

reklama
Aneczek, nie trzeba na czczo :) Kruszka ma rację, od progesteronu czuję się ekspertem, badałam go z 5 razy na początku ciąży. Z tego co pamiętam, z hormonów to tylko insulina ma być na czczo :)

dorotka skąd jesteś? Jeśli z Wawy to mogłabym Ci polecić moją gin-endo. Podejście lekarza, że zaprasza w ciąży jest moim zdaniem słabe, jakby moja gin miała takie to pewnie do tej pory nie miałabym się u niej z czym zjawić :/

Kamii &&&&&&&&&& wygląda na to, że to już tuż tuż...

fioletowa, wiele dziewczyn na marcówkach pisało na początku ciąży, że mają krwiaka. Pisały też, że się wchłania i chyba faktycznie się wszystki wchłonęły bo teraz już o tym nie piszą :) Tobie też się wchłonie :)

Kruszka, widzę, że Ty też już jesteś na ostatniej prostej, zaraz kończysz 35 tc!!! Kiedy Twój mąż wraca?

Do góry