reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Z tą niedomogą, to nie mam pewności, bo gin żadnych badań nie zlecił. Ponoć niedomogę można najpewniej stwierdzić badając poziom progesteronu w drugiej fazie cyklu i to nie jednorazowo, a kilka razy nawet w jednym cyklu. Gin tylko na podstawie objawu w postaci plamienia w drugiej fazie stwierdził u mnie niedomogę... Jeden cykl po prostu chcę sprawdzić bez wspomagaczy. Kiedyś znalazłam taką opinię, że luteina ma pomóc organizmowi się przestawić na prawidłowe wytwarzanie progesteronu. Tak jakby nauczyć ciałko żółte :-) Fajna teoria, więc ją przetestuję ;-)

Królowa - dzięki za kciuki :))
A jak Ty się czujesz? zaraz jakoś masz usg genetyczne, nie? :)) i ja za Ciebie kciuki trzymam, chociaż mam pewność że wszystko będzie ok &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Twój emek już wrócił?

Aneczek - to może zbadaj progesteron w tym cyklu bez lutki? Bo lutka wpływa na wyniki laboratoryjne w przeciwieństwie do dupka.
Swoją drogą - ciekawe z tym działaniem lutki i uczeniem wytwarzania progesteronu :)))

Lecę Dziewczyny ogarnąć mieszkanie. Mam ostatni dzień urlopu i może okna umyję..... Hmmmm, tylko czy mi się chce ;-) Do zobaczenia. Miłego dzionka życzę Kochane.

No i zadzwonili do mnie, że w systemie była pomyłka i tej wizyty we czwartek nie będzie:-( Moga mnie zapisac na następny czwartek. Na razie sie wstrzymałam, bo ginka mówiła, że to może juz nie być takie super. Zadzwonie do niej i się dopytam. ale chyba i tak bym chciała sie wybrać. Zwłaszcza, że robiłby to lekarz, który robił mi w szpitalu połówkowe, a on jest super. Wszytsko na mówił, był taki miły. No i jak robił opis, to powiedział, ze zapomniał zmierzyć jedego miejsca i bym sie połozyła i on zrobi to jeszcze raz. Któremu by sie chciało. Zresztą moja ginka uparła się, ze półówkowe to mam u niego robić, nawet skierowanie wypisała mi na tyle wcześnie bym sobie zarezerwowała termin.

Na marginesie: Fioletowa ja Ci nie napisałam, że masz super wyroby. A masz super wyroby, Twoja siostra również. EXTRA:tak:

Majeczki nie ma, wiec może akcja sie rozkręciła, oby oby &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pachnąca czy Ty pierwsza teraz testujesz?

Kruszka - pewnie że idź na to usg - w końcu niepowtarzalna okazja ;)) Szczególnie jeśli u takiego specjalisty :))

Ja testuję w okolicach 12 -13 września ale przede mną na pewno testuje Aneczka :)) Tzn spodziewa się @ ale chyba nie testuje wprost.
Ja 14.09 jadę na zakrapianą imprezę i muszę wiedzieć czy mogę jakiś alkohol, więc testować będę jeśli @ się nie pojawi.

dzięki dziewczyny, cieszę się że się podobają, teraz żeby jeszcze powędrowały za ocean :-D

u mnie teraz początek cyklu, no może bliżej środka, na razie więc nie świruję i spokojnie czekam na rozwój sytuacji
ech ja bym też mojego wysłała na badanie, ale on i tak lata po lekarzach [bo mu właśnie zdiagnozowali astmę] więc nawet nie chcę sugerować jakichś kolejnych badań

reklama
Kruszka, wpisz sobie w google usg4d 33 tydzień i odpal filmik z youtube. Jak dla mnie wygląda zaj****** :)

Ja, jeśli moja gin mi dziś nie powie że w ogóle nie ma szans że jestem w ciąży, też testuję. Koło 10go. A ja wczoraj przd snem sobie pomyslalam tak: Jeśli zaszłam w ciążę to niech mi się przyśni. I mi się przyśnił opzytywny test :)

A dziś mamy drugą rocznicę ślubu. Szkoda że pewnie znów porażka bo byłby to najwspanialszy prezent!

Ostatnia edycja:
Do góry