reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
heloł

kruszka gratki sesji zdjęciowej fajna pamiątka będzie :-D

kamii gratki 33 tc :D

heh maja standardowo - seks, spacery, sprzątanie, ale jak ma nie zadziałać to nie zadziała... trzeba czekać

a testujących to chyba ja, jutro - w sumie jeszcze wcześnie, ale idę na imprę i jakby byl choć cień, to będę piła soczki ;-)

Dzisiaj w pracy musiałam rozpiąć spodnie tak mnie w brzuchu cisnęły. W nogach i tyłku jest bez zmian ale na brzuchu mi się opina. Myślę, że u mnie za miesiąc już będzie widać brzuszysko bo sobie za bardzo folguję. Alec ciągle jestem głodna. O dziwo waga na razie wskazuje 1 kg na plusie, co nie powinno powodować ciasnoty spodni bo 2 kg w jedną czy drugą to u mnie norma. Chyba kupię spodnie z gumką bo nie mogę w rozpiętych sponiach chodzić ;)

królowa to normalne - tam gdzie dotąd miałaś płasko - czyli nad spojeniem łonowym ci się wybrzuszyło - macica się rozciąga i rozpycha
ja szybko założyłam ciążówki, bo właśnie z rozpiętym rozporkiem kijowo się chodzi, a tak spokój...

karla trzymam kciuki

współczucia przebojów z chomikiem

nasz młody dziś pozytywnie zaskoczył
zaczęło się od tego że wczoraj kupiłam wałek do ciasta i postanowiłam zrobić pierogów, zaangażowałam do tego małolata, dzielnie nakładał borówki i zlepiał i wycinał
ale mieliśmy umowę, że pomaga mi tylko jak potem pójdziemy się wykąpać [ostatnie ze 2 miechy robi nam jazdy że nie chce się kąpać], grzecznie poszedł do wanny, potem zasnął w łóżeczku po czytaniu bajek, a w nocy się obudził, ale najpierw bez ryczenia, ja kazałam mu przyjść [a nie tak jak zwykle Adam go przynosił] i o dziwo, okazało się że nasze dziecko jednak ma nóżki i potrafi przejść 5 metrów :-D
więc jestem zadowolona :-D

reklama
Królowa - to ten twój ortopeda to jakiś szaman :))) :-D:-D:-D ale jak zadziała to rispekt :-D
Mi tak kiedyś masażysta w Turcji zrobił - że aż chrupnęło (chociaż w ogóle nie bolało) i tak mnie to rozśmieszyło, że nie mogłam przestać się śmiać :)))

Kruszka - dzięki :) może i mój cykl będzie szczęśliwy - z emkiem już pogodzona i w weekend będziemy działać :) A Ty jak zawsze aktywnie spędzasz czas :)) gratuluję sesji zdjęciowej! Ja nigdy nic nie wygrałam :-D

Kamii - gratuluję kolejnego tygodnia!! :)

Maja - trzymam kciuki za szybki i sprawny poród :-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Aneczek - dobrze, że się odzywasz bo się zastanawiałam co tam słychać u CIebie :)

Alebur - a co u Ciebie?

Ciekawe co u Ani..?

Kath - a gdzie Ty jesteś?

Trzymam kciuki Fioletowa!! I Karla !!! Jak msz wyższą temperaturę ciągle to dobry znak :)

A ja wczoraj byłam u gina - 13 d.c. i jeden pęcherzyk dominujący 18mm :-) jupi! :-) szału nie ma - mógłby być większy, ale jest przyzwoicie :)
Endometrium 7mm więc bardzo dobrze.
No i teraz czekam na owu - gin powiedział, że powinna być (nie dał zastrzyku na pęknięcie - mówił że sam powinien pęknąć). I za tydzień idę na monitoring czy była owu.
W związku z tym że owu jeszcze nie było i pęcherzyk jeszcze nie jest bardzo duży kazał brać dupka dopiero od 20 d.c. (zamiast od 16 - żeby mi nie zablokował w razie czego owu). :-):-)
Wreszcie clo zaczęło działać!! :-)

No i jestem .... ufff
Byłam dzis w poradni diabetologicznej, no i mam juz paski i glukometr. Od jutra zaczynam mierzyc z zapisywaniem wyników oraz tego co jem i zobaczymy. Na poczatek "wizyty", która traktowali jak pobyt jednodniowy podłaczyli mnie do KTG i słuchałam tętna mojego najwiekszego szczęścia! Ze względu na problemy z dyskiem bylo mi cięzko wytrzymac na plecach, bo to strasznie boli, ale dałam radę. A połozna musiała mi szturchnac brzuch, bo mały za bardzo sie nie ruszał, spał prawdopodobnie i Pani nie do końca podobał sie zapis. A po tym jak mnie "szturchneła" i dała do reki taki przycisk, bym naciskała za każdym razem jak czuje małego, a on sie tak rozruszał, że jeszcze przez pół godziny mnie kopał:-)

Pachnaca ja aktywnie spędzam czas?, nieeeeee..... wydaje Ci się, za szybko sie teraz męczę:-D

Maja no własnie, próbuj seksiku:-D

Musze teraz odpocząc:tak:

Acha, a dzis jak wracałam do domu to wstapiłam do Lidla po chclebek i lososia (S mowił, ze promocja ma byc), ustawiłam sie do kasy i taki starszy pan kasjer, woła " Poprosze Panią bez kolejki tutaj do przodu. Bardzo to było miłe, bo ludzie z koszykami pelnymi a ja tylko dwa chlebki, nikt nic nie skomentował na szczęście:-)

Kruszka, takie Twoje prawo, ale aż dziwne że nikt się nie odezwał bo ludzie w kolejkach są jak krwiożercze piranie. Czy to poczta, czy apteka. Mój emek często zamawia leki przez internet i odbiera się je bez kolejki. Mówię Ci jakie tam się dnatejskie sceny dzieją! Co do snu, to Ty nie masz co żałować, niedługo się spełni a mój...No cóż, pozotaje mieć nadzieję. Dziś zaobserwowałam przeźroczysty ciągliwy śluz, boli mnie podbrzusze i mam jakby lekko podwyższoną temperaturę. Testy lh na razie negatywne.

Kruszka - a tak mi się wydaje, że ciagle coś robisz :)
Dbaj o siebie teraz w związku z cukrzycą - masz jakąś dietę szczególną? czy po prostu zero cukru i owoców? :)

Zazdroszczę Ci tego maleństwa w brzuszku :))

Mavika - będzie dobrze w tym cyklu jak widzisz śluz :) Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&
Starasz się dalej czy odpuszczasz? (coś pisałaś ze w sumie to nie jesteś pewna czy chcesz mieć dziecko). Jak czasem patrzę na "matki polki" u mnie w pracy to nie chciałabym taka się stać :-D:-D Czasem odnoszę wrażenie że ich świat zaczyna i kończy się na dzieciach :)

Ale jakoś tak - może błędnie - zakładam, że ze mną to będzie inaczej :-D

Zadzwoniłam do diagnostyki coś Pani kręciła, że mają jakąś awarie systemu informatycznego i dała mi kolejny nr telefonu i kod jakiś i mam zadzwonić gdzieś indziej jutro do 12.. no chyba umre zaraz z niepewności! :p

dziewuszki a przypomnialo mi sie jeszcze z tymi kregosłupami wiecie co mi pomoglo ,jak zamianilam krzeslo i fotel na ta wielka pilke do gimnastyki , nie cwiczylam bo ja z tych leniwych ale poprostu siedzialam na niej i powiem wam ze naprawde widzialam poprawe :)
Kruszka tulkam bo ja bym nie wytrzymala bez slodyczy 3godz a co dpiero tyle czasu!!!ale Ty dasz rade !!!:)
Mavika ale i tak poprzytulajcie si epomimo ze negatywne !!!:&&&&&&&&&&&&&&&&&
Fioletowa no to mega kciukasyt za juterko!!!
Karla równiez &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
qrcze ciekawe co u ANI??!!
co do sexiku to ja jakoś się boje :( qrcze ! no ! zawsze po mnie strasznie piecze w środku śmieje sie ze mam uczulenie na emka armie no i chyba si eboje ze nie poczuje czy to woda czy jakis sluz czy poprostu armia wyplywa sobie , wiec narazie poki co zostaje przy prasowaniu sprzataniu i od juterka ewentualnie zamienie winde na schody a co :) choc tu si eboje swojego cisnienia :/ ehhhh no nic niech Maly siedzi byle by nie tyl :) a moze obetne mu racje żywieniowe??!! o t o byl by dobry pomysl ale wiecie co to nei mozliwe!!! bo moj Wielkoludek domaga si ecodzinnego dokarmiania nocnego dzis juz o 3 w nocy jedlismy ! ale gdyby tak jakims cudem ograniczyc slodycze no to moze by powiedzial eeee nie ma juz czekolady??? no to wychodze moze po drugiej stronei bedzie wiecej slodyczy :)))) tylko jak wytrzymac bez slodyczy choc 4godziny??? hmm nierealne chyba w naszym przypadku :(

Kruszka, łosoś z lidla jest najlepszy!!! UWIELBIAM! I chleb pyszny i świeżuteńki, czasem jeszcze gorący. Kupuję ciemny, słonecznikowy :) Właśnie, jak jest z tymi rybami wędzonymi w ciąży? Można jeść czy nie?

Karla, to się biedaku naczekasz.. oby beta Ci wynagrodziła to czekanie i ten stres. Powodzenia!

fioletowa, trzymam kciuki! daj koniecznie znać!

mavika,pachnąca - owocnych staranek :)

Wróciłam wcześniej z pracy, brzuch dzisiaj mnie boli okropnie. Wzięłam nospę, średnio pomogła. Byłam tak strasznie głodna, że pochłonęłam prawie całą zawartość lodówki - ilościowo ze dwa obiady. Ledwo oddycham... Potem się dziwię, że nie mogę się dopiąć.
Położę się teraz, może prześpię się trochę. Wieczorem umówiłam się z siostrą, jadę do niej an ploty :)

pachnąca chcę tego dziecka. Trochę wyluzowałam po odstawieniu clo. Chyba kolejny lek prezentujący u mnie pełen asortyment efektów ubocznych...I te pryszcze.......

reklama
qrcze wlasnei z tymi rybami to roznie gadaja :( ale ja pamietam jak wlasnei sobie zrobilam takie pyszne kanapeczki z łososiem ,pomidorkiem,,ogorem,szczypiorem i zeby nei bylo za zdrowo to dorzucilam majonezu i wszamalam emek si ecieszyl ze rybke jem a na drugi dzien na sniadanko to samo i wymiotowalam a pozniej przeczytalam ze nie mozna jesc ryb wedzonych i przeryczalam chyba tydzien ze moglam malemu zaszkodzic! ehhh a ja z ryb tylko losoaia wedzonego moge zjesc bo innych nei lubie

Do góry