reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
u nas ok, ja sie czuje coraz lepiej, rana sie ladnie goi, a Zosia spi duzo ale w nocy jej sie wlaczaja fazy czuwania... jakby w dzien nie mogly hehe :-D
Nam lekarze mowili ze Zosia bedzie duza, pierwsza prognoza byla na 3,700 a potem peni doktor mowila ze bedzie wieksza jednak kolo 4 kg no i sie sprawdzilo, a kazdy mowil ze to nie prawda ze tylko prognozy i ze moze byc nawet kolo 3 bo sprzet sie myli... a jednak sie nie mylił.
Zobacz załącznik 493167

Błonka prześliczna duża dziewczynka... super , że dochodzisz do siebie i wszystko ładnie się goi.

ania &&&&&&&&&& za ciebie i maluszka w brzuszku!!
błonka słodka ta Zosieńka tak ładnie sobie śpi;-)
maja moj mały siedział 2 tyg po terminie nadal w brzuchu az go siłą mosieli wyciągac;-)Ciekawe jak bedzie tym razem bo lekarzowi cos sie szyjka nie podoba i mamy zakaz sexu bo moze być przedwczesny poród

my mamy zakaz od samego początku ;) ale jakoś libido mi chyba spadło bo wcale mi się nie chce :)

pachnąca - to chyba coś w powietrzu, bo my wczoraj tez mieliśmy zgrzyty, heh powiedziałam mojemu że jest niepoważny [generalnie nie kłóciliśmy się, ale gdyby nie to że młody był przy tym, to nie wytrzymałabym] i potem mały do mnie z tekstem "Adam jest niepoważny"
:-D

zdecydowanie coś w powietrzu było , ja też pocięłam się ze swoim m i to dość poważnie.

pachnąca - poza tym,że boli mnie miednica i okolice to jest ok :)
Ja z moim niestety kłócę się non stop ,a on na koniec kłótni mówi "nie mam zamiaru się kłócić bo zaraz mnie pobijesz przez te hormony":p a w tedy to mam ochotę go normalnie udusić :)
Królowa- Gratuluję 10 tyg :) Ja się jutro będę chwalić bo znów nowy tydzień mi wskoczy :p
Gdzie nasza kruszka?:confused: i czy ktoś wie co u Ani ?

pachnąca dobrze , że m chociaż odpuszcza, gorzej byś się czuła jakby stawiał mimo wszystko na swoim ;)

reklama
Cześć Dziewczyny!
Ja się tylko melduję, że żyję :-) Przez kilka dni byłam na wyjeździe gdzie opiekowałam się moim małym chrześniakiem i nie miałam jak do Was napisać, ale już jestem. Właściwie tylko na chwilę wpadłam, bo lecę na małe babskie spotkanie. Będę wieczorem, to wszystko nadrobię. Obiecuję. Pozdrowionka :-)

Matko Jak mi się marzy gdzieś wyjść na takie babskie spotkanie :-(
Ale Dzielnie siedzę w domu ,a za oknem tak ładnie :(
O albo jakieś kino ..Eh pomarzyć można ...
Mój emek powiedział ,ze mnie weźmie do kina - za miesiąc na moje urodziny :szok:

Hej Mavika :-) Hahahaha A wiesz jaki ja miałam sen ostatnio? Śniło mi się, że urodziłam 16 sierpnia i moje maleństwo spało w nosidelku, takie małe, sliczne, słodkie i jak sie obudziłam i spojrzałam, że mam jeszcze brzuch a na Skarba mam czekac jeszcze jakies 3 miesiace, to zrobiło mi sie tak smutno... Na szczęście mi przeszło bo to głupoty tak mysleć na tym etapie:-D

Fioletowa &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pachnaca a wiesz, że Królowa tez sie pokłóciła z mężem w szczęsliwym cyklu?:-) I użałała nam się, że zmarnowała jeden dzień starań, hahaha... Królowa pamietasz?

Królowa współczuję, że Cie maz opuszcza na tak długo.... A co do brzuszka na przykład, to moja koleznka jest na poczatku 5 miesiaca i gdybym nie wiedziala, że jest w ciazy to bym nie zauwazyła. ma taki przuszek jakby więcej zjadła:tak: A kopniaczki czuje od 16 tc, choc to pierwsza ciaża:-)

Kamii
no tak jutro koniec kolejnego szczęsliwego tygodnia:-) A ja jestem jestem, dzieki. Tylko caly dzień byłam poza domem. Pojechałam rano z kolezanką na Akademie Mama pyta. Tam byłyśmy do 15, później do ksiegarni, później do Janek do Ikei, Jyska i Smyka i dopiero co wróciłam... ledwo żyje:-) Nawet nie wiem, kiedy nam ten dzień tak zleciał.
No i muszę sie pochwalić!!! Na koniec tych wykładów na Akademii były losowane upominki i wygrałam sesje zdjęciową z brzuszkiem lub maluszkiem !!!!:-D Ale super!!! A ostatnio suszyłam meżowi głowę, że jeszcze ze dwa tygodnie i ma sie szykowac do robienia mi zdjęć, ale tez takich ze statywem, by on tez mógł być. I jak do niego zadzwoniłam to mówi, no i sprawa z głowy:tak: A oni tam losowali rózne nagrody, ksiazki, laktatory, no i w końcu mówią, że taraz sesja zdjęciowa, a ja mówie do koleżanki "oo do tego to mogli by mnie wylosować" i cyk wywołuja mnie :tak:Aaaale sie cieszę:happy:

P.S. Nie wiadomo co u Ani???

No właśnie co u Ani ? Ja Sobie spisałam numer chyba Kruszki ,ale nie jestem pewna muszę spojrzeć więc jak urodzę to ktoś dostanie sms-a :-D
Albo emek napisze wam z mojego kąta ,ale wątpliwe bo jak mu o tym powiedziałam to on na to ,ze on nie umie przekazywać takich informacji i nie odnajduje się na kobiecym forum :-D

dziewuszki ja tylko na chcwile bo padam , bylam dzi sna wizytce a pozneij sasiadk abyla z maluchem u nas i musialam ogarnac chatke ! o rany przez 1,5h jeden dwulatek poprzestawial mi polowe rzezcy w salonie!!!!
chcialam zebyscie si enei martwily i daly jakis przepis na szybki porod bo u nas si enei zapowiada w najblizszym czasie!!!! gin powiedzial ze jeszcze dlugo nei Mały siedzi wysoko i nie spieszy mu si enigdziie :(((( ehhhhhhh
kto teraz testuje??

Kruszka, pachnąca tak właśnie było jak Kruszka pisze! Zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny więc byliśmy oboje dobry humor, wieczorem kolacja, film, duuuuużo za dużo wina (w moim przypadku) i staranka. Oj, co to była za noc ;) nic dziwnego, że tyle dzieci rodzi się po alkoholu ;) Dzień później mieliśmy poprawiać, ale się pokłóciliśmy. Zapewne o jakąś pierdołę, ale wystarczyło by mi humor padł, a razem z nim ochota... Dzień później mój mąż miał podróż służbową wieć dalej nie było nic... I tak jestem w ciąży za sprawą złotego strzału ;) Więc można. Zresztą, jeden raz zazwyczaj wystarcza :) Oby był to dobry znak!

Dzisiaj w pracy musiałam rozpiąć spodnie tak mnie w brzuchu cisnęły. W nogach i tyłku jest bez zmian ale na brzuchu mi się opina. Myślę, że u mnie za miesiąc już będzie widać brzuszysko bo sobie za bardzo folguję. Alec ciągle jestem głodna. O dziwo waga na razie wskazuje 1 kg na plusie, co nie powinno powodować ciasnoty spodni bo 2 kg w jedną czy drugą to u mnie norma. Chyba kupię spodnie z gumką bo nie mogę w rozpiętych sponiach chodzić ;)

Kamii, Ty faktycznie już 33 tydzień :) Natalka grzecznie czeka na swoją kolej...

A maja już 38 tc! Ciekawe czy przebijesz błonkę ;)

Byłam wczoraj na becie i wiecie co? Ten facet co zabiera próbki wyszedł chwilę przede mną! Taka byłam złaaa.. Dopiero dziś wyślą krew na badania a wynik w poniedziałek!:szok::szok::szok:
Na szczęście była dość przyjemna pielęgniarka która dała mi nr tel do diagnostyki w Warszawie i mam dziś o 17 zadzwonić tam. Mam nadzieje że uda mi się wyciągnąć jakieś info..
Co do objawów to trochę mniej mnie boli brzuch, czuje tylko takie ciągnięcie od jajnika, doszedł ból piersi po bokach czego nigdy nie doświadczyłam (zawsze bolały mnie sutki na okres). Dziś jest mój 30dc i 15 dzień po owu.. A i wiem że to żaden argument potwierdzający ciążę ale od 15 dni utrzymuje mi się podwyższona temperatura, więc może może coś tam siedzi jednak:-) Mogłabym zrobić test ale wole jednak poczekać na betkę i mieć 100% pewności..

Wyjątkowo dobrze mi się dzisiaj spało :)

reklama
Hej Kobitki no właśnie u mnie dziś 33 tydzień !!!
Musiałam tradycyjnie to obwieścić :-D
Jak tam u Was ?
Maja moja Nadia to wyskoczyła jak sie tego najmniej spodziewałam (dokładniej przy kolacji :-))to był moment bach i wody poszły :p
Jestem zła na mojego chomika całą noc hałasował ,a i Nadia też za grzeczna w nocy nie była.. no nic dziś idzie do babci na noc (hurraa)wyśpię się :-p jeszcze dam Babci chomika :-D Chociaż nie bo Ona sie boi wszystkiego co "przypomina szczury " no trudno chomik zostanie :) ...
Ostatnio ciągle słyszę ,ze Kobiety są po terminie i nic się nie dzieje - tzn moja kuzynka jest w 41 i 3dc i nic 0 akcji a ja z Nadią 39 tydzień i po ptakach ..Ciekawe od czego to zależy ,ze jednym dzieciom się spieszy a drugim wręcz przeciwnie ...

Do góry