reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Królowa widok naszych maluszków BEZCENNY :-D Cieszę się, że wizyta sie powiodła no i, ze to nic takiego sie nie dzieje:tak:
Ikasia tak jak dziewczyny mówią, spokojnie, wiesz jakie są szanse, nie nakręcaj się Skarbie :* Oczywiście wszystkie tu pragniemy bys miała już dwie kreseczki, ale też nie chcemy byś niepotrzebnie cierpiała...
Pachnąca, a który to dc, jakoś początki prawda?

reklama
Czesc dziewczynki. Nie pisałam bo zamieszanie z tym wyjazdem ale już się ogarnelismy. Jestem w Rowach. Okres się rozkrecil ale nie umieram z bólu. Jest ok na razie. Co do wiesiolka to ja biorę od poprzedniego cyklu 3 razy 2 kapsułki ale na mnie nie działa. I

Błonka cudo urodzilas!!!

Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki byście nie musiały już długo czekać do widoku swojego maleństwa :) Widok rzeczywiście bezcenny :)))

Jestem za to trochę przeziębiona. Piję herbatę z cytryną i syropem z malin. Oby się nie rozkręciło. Najbardziej boję się zatkanego nosa... Zawsze używałam kropel a teraz mi nie wolno. Mam co prawda roztwór z soli morskiej i najwyżej będę sobie płukać ale to g.... daje.
Do tego przeczytałam gdzieś, że niedługo będę musiała przestawić się na spanie na boku. Nie wyobrażam sobie tego! Uwielbiam spać na plecach albo na brzuchu (na brzuchu już nie śpię bo mnie cycki bolą). Bok, na którym trzeba spać, podobno ma być lewy. A mnie boli lewy bark więc chyba odpada... Boję się też, że odruchowo w nocy będę przekręcać się na plecy a to podobno niebezpieczne.

Kruszka - ja dopiero 6 d.c. i drugi dzień z clo w podwójnej dawce :))

Niespodziewany wyjazd mi wypada do rodziców, bo moja siostra trafiła do szpitala z ostrym zapaleniem trzustki, a to podobno poważna sprawa. Raźniej jej będzie jak przyjadę. W każdym razie dopiero wróciłam od dziadków i przyjaciółki to teraz ruszam na weekend do rodziców i siostry...

Królowa - nie słyszałam nic o spaniu w konkretnych pozycjach w czasie ciąży.. Jedyne co słyszałam to że niektóre wymusza wygoda (np. na brzuchu nie można bo bolą cycki no i brzuch duży). Ale o tym, że na plecach nie można to pierwsze słysze:eek: A dlaczego to niebezpieczne?

spanie na plecach powoduje, w przypadku gdy macica zrobi się cięższa, że ugniata ona jakąś żyłę i sprawia, że krew może nie dopływać do płodu :szok:

Przeczytałam właśnie, na forum - na marcówkach, że dwie kolejne dziewczyny straciły ciąże... Poryczałam się i aż niedobrze mi się zrobiło z nerwów... To takie straszne, tyle dziewczyn to już spotkało... Tak bardzo się boję... :(((

Witam się z rana :)
jesus królowa-Ci trzeba odciąć internet !! nie czytaj tyle !!! Zwłaszcza takich głupot mi do dziś zdarza obudzić się na plecach a nic nam nie jest !!
A co do tracenia ciąży - no to się niestety zdarza często ,ale Tobie nie grozi !!! Poczytaj lepiej jakąś książkę o ciąży gdzie jest napisane dużo ciekawych informacji ,a nie jakieś głupoty ..
A no i trzymam kciuki żeby przeziębienie się nie rozkręciło :)
Co tam u reszty ? :) Ktoś ma wieści od Błonki ?
Dziś Mój 32 tc. :)) hehe jeszcze mamy wytrzymać dwa tyg. -e łatwizna heh :-D , kurcze jak ten czas leci ostatnio chwaliłam się 30 tc ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No własnie Kamii nie dawno był 30 tc :-D Ogromne gratki, na pewno wszytsko będzie dobrze :tak:Mnie tez czas znacznie przyśpieszył, wczoraj pierwszy raz sie zawachawałam jak mnie kolez nka zapytała o tc, bo zwyczajnie nie mogłam sobie skojarzyć:szok:

Królowa spokojnie z tym spaniem:tak: Tez się nad tym zastanawiałam, co będzie jak nie będę mogła połozyć się prawie na brzuchu, a póki co to jeszcze mi się to udaje :-) I tak jak Kamii czasami budzę sie na plecach, sama się tak raczej nie układam bo bolą mnie wtedy plecy bardzo, to pewnie przez ten dysk. Najśmieszniej to jest jak chcę sie przewrócic na drugi bok i robie to przez brzuch, czyli muszę unieść pupę, by brzuchem nie zahaczyć, śmiesznie sie wtedy czuję.

Pachnaca a kiedy monitoring? &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za siostrę, by nie było to nic poważnego.

Kamii, gratuluję 32 tygodnia :-) Oby tak dalej i jak najdłużej. Tzn. w terminie ;-)
Królowa, nie stresuj się niepotrzebnymi informacjami z internetu i najlepiej na najbliższej wizycie zapytaj o wszystko lekarza. Martwienie się na zapas nic Ci nie da, a niepotrzebnie tylko masz nerwy. Przecież dopiero co wróciłaś z wizyty i jest wszystko dobrze i tak też będzie jeszcze ponad 30 tygodni :tak:
Pachnąca, dużo zdrowia dla siostry. I przede wszystkim powodzenia w tym cyklu!!! Mocno trzymam kciuki.
Ja znowu obiecałam sobie, że w tym cyklu nie będę się nakręcać. Postaram się jakoś podejść do starań na zasadzie "co ma być to będzie".
Mavika, przyjemnego urlopu i Tobie też życzę stosunkowo udanego cyklu ;-)

hej dziewczyny!
Czy któraś z Was wie kiedy powinno sie zrobić test ciążowy po duphastonie? owulacje miałam potwierdzoną na monitoringu w 15 dc po choragonie, pozniej dostalam duphaston ktory mam brac od 16 do 25dc. Martwie się bo gdzieś wyczytałam ze jak jest sie we wczesnej ciąży i nie kontynuuje sie brania duphastonu to mozna poronic właśnie z powodu odstawienia.. dziś jest mój 23 dc i myśle że to za wsześnie na testowanie... Nie wiem co myśleć, pomóżcie!:-(

reklama
Do góry