reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Małż odebrał wyniki badaia nasienia. Ogólnie nieźle chyba, tylko liczba prawidłowych plemników trochę mała...:-(objętość: 2,5ml
pH: 8,1
lepkość +
czas upłynniania 10minut
leukocyty i aglutynacja brak
liczba 90 mln/ml
ilość całkowita 225 mln
ruchliwość ogólna 79%, progresywna 74%, nieprawidłowa 5%, brak ruchu 21%
żywotność 88%
ilość prawidłowych plemników 9%
ilość nieprawidłowych 91%.

Powinnam sięmartwić?

Czym Ty masz się martwić?? Wyniki są super....Moj M miał w pierwszym badaniu 2%, potem było 5% a teraz jest 0%....:p...ale u nas jest znana przyczyna, teraz czekamy miesiac jeszcze na zabieg i potem mam nadzieje będzie znaczna poprawa....w tym cyklu nawet się nie łudzę, mimo mojej stymulacji i zastrzyku ovitrelle....kolejny cykl odpuszczam, bo nie ma sensu się faszerować hormonami....

Dzisiaj mam wizytę u mojej ginki, ona jeszcze nie wie o wynikach M, dzisiaj będę z nią rozmawiać...no i urolog kazał nam zrobić badania na Chlamydie....zeby sprawdzić...no i M ma zrobić posiew nasienia jeszcze....A ja sobie wkoncu dzisiaj zrobie cytologie...bo tyle razy już o tym myslalam a zawsze zapominam...a wkoncu jak juz lezę na tej kozetce to mozna sprawdzić...Trzymajcie dzisiaj kciukasy.

Są jakieś wieści od Blonki??

reklama
Witaj Najeszka. Ja też mam psa, ale jak się przeprowadzaliśmy do bloku, to zostawiłam go u rodziców, bo tam ma duży ogród i w bloku by się męczył. Poza tym jest bardzo przywiązany do mojej mamy. Jestem u rodziców codziennie, więc też mam kogo głaskać. A z tym chomikiem to mi się tak urodziło, bo gdzieś czytałam, że jak kobieta ma blokadę, to najlepiej właśnie przelać te uczucia na jakieś zwierzątko :-) Wczoraj się o to z moim A pokłóciłam, bo twierdzi, że za dużo kombinuję :-( Na dodatek mam @ i wybucham zbyt szybko. W końcu mu wygarnęłam, że nawet chomika mi odmawia (bez sensu). Naprawdę zaczynam mieć już głupawkę od tych niepowodzeń... eh

nie , Błonka nie odzywa się nigdzie ..Pewnie Cieszy się pierwszymi chwilami z malutka ..
Kruszka wstawię zdjęcia na naszą grupę jak tylko je dostanę a to pewnie chwilę zajmie bo zanim je tam poprzerabiają i w ogóle(a mają co przerabiać bo mam milion rozstępów :-(...)
więc pewnie 2-3 dni poczekam ...
A Ja zrobiłam wczoraj czekoladę (tą na mleku z proszku)pewnie niektóre z was pamiętają czasy gdy w sklepach czekolad tak nie było i z rodziną się taką robiło ..wczoraj odnalazłam przepis i wyszła pyszniutka miałam całą blaszkę ,a nie ma już nic :-D

A Chomiczek fajniutki nie powiem taki tyci (bo to maleństwo jeszcze)
ale nie gryzie i można go potrzymać ..Nawet po łóżko już dziś chodził-ale mała miała radochę :-D ,ale na psa się raczej nie zdecyduję za dożo roboty przy nim ..

Aneczek 1 fizycznie czuję się już ok na drobne zakupy czy na spacer mogę już wyjść sama. Trochę gorzej z psychiką, że tak powiem, bo jak zauważę jakąś krostkę lub coś mnie zaboli to ja już jestem w panice. Wczoraj mnie nawet M opierniczył żebym nie szukała i nie wmawiała sobie różnych rzeczy. Cały czas staram się mieć jakieś zajęcie, żeby nie myśleć o chorobie. Gotuję, sprzątam, robię przetwory nawet się zastanawiam kto tyle zje. M mi produkty przynosi i mówi, że najwyżej rozdamy :)

Najeszka, masz rację z tym zajęciem. Ja po operacji miałam przez minimum 3 m-ce być na L4, ale psychika też mi siadała i się zawzięłam i po 2 wróciłam do pracy. Lekarz stwierdził, że bardzo dobrze. Fakt, że nie miałam tak poważnej jak Ty, ale wydaje mi się, że jesteś na dobrej drodze po zdrowie :-)

Kamii jakoś dziś do bani się czuję , nie moge spać bo nie moge oddychać maly gdzies uciska chyba przepone i jest makabra , a teraz dopadły mnie wymioty i takie zawroty głowy ,ze ide do łózeczka bo sama w domq to zeby sie cosik nei staneło.i jeszzce spuchłam jak cholerka nogi mam jak bańki . a jak Wy sie czujecie?? zobacz jak ładnei tyg Ci lecą!!! a pamiętam początki:p a no teraz kolej na mnie i z każdym dniem boję się coraz bardziej i bardziej i az boję sie co bedzie jutro:))))

gdzie nasza wizytująca dziś???:)

Jestemw reszcie. Test negatywny. Czekam co konstruktywnego powie mi panie doktror, wizyta dopiero o 17.15. Dziś pojechałam zarejestrować się w PUP. Jak wyszłam o 7.45 to wróciłam o 12.45. Łatwiej wymienić czego mi się nie chciało...

kamii tylko uważaj, bo te maluchy lubią się wybrać na zwiedzanie domu :)

reklama
mavika-Szkoda ,ze negatywny .. :( ..Ale dopóki nie ma @ to jest nadzieja
No ja mu zasłoniłam górę od akwarium bo już kombinował :))..
Ale to była dobra inwestycja mała teraz tylko stoi i patrzy na niego ,a ja mam labe i wolne :-D
Maja- No Pamiętam ,ze to dopiero co był początek jeszcze pisałam do Ciebie na priv bo się martwiłam,ze to ciąża pozamaciczna ,a potem pusty pęcherzyk :eek:..Właśnie przeglądałam x stron wcześniej jak błonka gratulowała Ci 16 tyg ,a Ty jej 22 :-D:laugh2:
A teraz Zosia już na świecie ,a Adaś i Natalka już też niebawem :rofl2: ...
JAk ten czas leci ...

Do góry