reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
w poniedzialek byla glowka w dol :p wiec chyba tak :)

ja sie nie boje oxy, tzn moze troszke, ale moze nie tego tez tylko samej swiadomosci ze WIEM kiedy to bedzie.. wolalabym z zaskoczenia

reklama
heh no niestety błonka - już nie będziesz miała z zaskoczenia
a oxy jest do przeżycia, gorsze jest to że w trakcie nie pozwalają jeść a dwa przebicie pęcherza, wtedy dopiero czuje się te skurcze
ja bym na twoim miejscu pojechała dzisiaj, dlatego że i tak ci dziś nic nie zrobią, a jak pojedziesz jutro, to jutro ci nic nie zrobią
nie wiem jak u was ale u nas jest tak, że na wywołanie jechało się rano - ok 9 już jesteś po badaniu, lewatywie [ewentualnym goleniu] i podłączają oxy
a propos golenia - jak chcesz uniknąć obsługi przez pielęgniarkę to poproś męża - tylko wiesz, na łyso i po calaku [na wypadek nacinania lub cesarki]
no i trzymam kciuki żeby szybko poszło

Zrobiłam test. Negatywny. Okresu brak ciągle, ale to dopiero 31dc, może jeszcze będzie. Umówiłam się do lekarza na wtorek, zobaczymy co powie...

najeszka, długo się wcześniej staraliście? Może się udać szybciej niż myślisz :) A z onkologiem rozmawiałaś co on o tym myśli? Życzę dużo zdrowia i by spełniło się marzenie o dziecku :)

mavika, ilu dniowe masz cykle? kiedy powinna być @?

Z tymi cyklami to u mnie nie wiadomo, bo po latach brania tabletek anty, przez prawie rok nie miałam wcale okresu, potem przez 2 miesiące plamienia co 2 tygodnie, potem przez 3 miesiące brałam yasmin i teraz po odstawieniu antyków brałam tego dufka. :eek: Nie wiem kiedy powinna być @, myślałam że tak jak niegdyś po luteinie dostanę po max 5dniach a tu już mija szósty i nic.

M odebral wyniki nasienia....wszystko sie poprawilo...ruch szybki prawie 50%, koncentracja wzrosla z 13 do 36 wiec prawie trykrotnie....jedynie co to prawidłowych plemnikow bylo 5% a jest 0%:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
I jak tu się starac teraz...pocieszam się , że bylo lepiej...wiec moze teraz gorszy czas poprostu....

Ikasia i co teraz? Jak szybko można to "naprawić"?&&&&&&&&&&&&
Błonka a ja Cie rozumiem, że nie chcesz dziś jechać, pewnie chcesz sie trochę psychicznie nastawić. Co innego z zaskoczenia:tak:

Jestem po wizycie... No i mam cukrzyce ciążową... f...k gdybym wiedziała, ze obciążenie genetyczne "działa" tez na ciążową to bym powiedziała o tym gince wczesniej i bym bardziej uważała, ale zła na siebie... Na dodatek zobaczymy jak wyjdzie posiew i możliwe, ze będę się częściej zgłaszać na badanie szyjki, bo póki co jest ok. A jak moje leżenie nie pomoże i sie zacznie rozwierać to pessar, ale akurat myślę, że tego da sie uniknąć.

reklama
Z tymi cyklami to u mnie nie wiadomo, bo po latach brania tabletek anty, przez prawie rok nie miałam wcale okresu, potem przez 2 miesiące plamienia co 2 tygodnie, potem przez 3 miesiące brałam yasmin i teraz po odstawieniu antyków brałam tego dufka. :eek: Nie wiem kiedy powinna być @, myślałam że tak jak niegdyś po luteinie dostanę po max 5dniach a tu już mija szósty i nic.

czasmi na reakcje nalezy poczekac dluzej bywa ze do 10 dni ( ja czekalam az 12 :-D) , napewno sie pojawi :-)

Do góry