reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Cześć Asinka;-)

Wiesz co byłam na usg w 11dniu i miałam 5 pecherzyków z czego 2 odpowiedniej wielkości.Czyli 22mm i 18mm.Następnego dnia czułam straszny bol lewego jajnika.Potem pojawił sie sluz pł.
A teraz czuje te jajniki ok 2dni.
I nie ukrywam ze troche sie boje ze to torbiel.
Wczesniej nigdy nic takiego nie miałam.
Miłam isc wczoraj na usg ,ale niestety musiałam odwołac wizyte:-(I kolejny termin mam na wtorek <bo wczesniej nie mogę isc-ze względu na prace>

Sama nie wiem co mysleć:crazy:

No to miałaś śliczne pęcherzyki;-) mama nadzieje ze się nie zmarnowały:tak:
Kochana myśle że nic strasznego się nie dzieje tak jak pisałam tez odczuwałam jajniki po clo i to długo po owu. Dużą bierzesz dawke clo? ja najczęsciej brałam po jednej tabletce od 5 do 9 d.c i co najlepsze mam endometrioze a przy braniu clo jest większ szansa na powrót i o dziwo nic mi się nie przyspieszyło. Oczywiście średnio co rok mam laparo bo cysty samoistnie się pojawiają taki urok mojej choroby:baffled:
Więc nic się nie martw na zapas we wtorek idziesz do lekarza więc sie wszystkiego dowiesz:)

reklama
No to miałaś śliczne pęcherzyki;-) mama nadzieje ze się nie zmarnowały:tak:
Kochana myśle że nic strasznego się nie dzieje tak jak pisałam tez odczuwałam jajniki po clo i to długo po owu. Dużą bierzesz dawke clo? ja najczęsciej brałam po jednej tabletce od 5 do 9 d.c i co najlepsze mam endometrioze a przy braniu clo jest większ szansa na powrót i o dziwo nic mi się nie przyspieszyło. Oczywiście średnio co rok mam laparo bo cysty samoistnie się pojawiają taki urok mojej choroby:baffled:
Więc nic się nie martw na zapas we wtorek idziesz do lekarza więc sie wszystkiego dowiesz:)

Asienko...Jednak udało mi sie zapisac na piątek czyli pojutrze:-)

Ja biore po 1 tabl. od 3 do 7dc.
To jest moj pierwszy cykl wiec sie troszke stresuje.
Wydaje mi sie ze wczesniej nie czułam jajników w II fazie, tylko ból owulacyjny...
Mam nadzieje ze ta p.doktor bedzie fajna ,bo idę do niej pierwszy raz:tak:
Obecnie jestem na etapie szukania lekarza....

Ja nie mam zadnego PCO ani nic takiego poprostu nie zawsze mam ow.wiec dlatego dostałam clo;-)

Asienko...Jednak udało mi sie zapisac na piątek czyli pojutrze:-)

Ja biore po 1 tabl. od 3 do 7dc.
To jest moj pierwszy cykl wiec sie troszke stresuje.
Wydaje mi sie ze wczesniej nie czułam jajników w II fazie, tylko ból owulacyjny...
Mam nadzieje ze ta p.doktor bedzie fajna ,bo idę do niej pierwszy raz:tak:
Obecnie jestem na etapie szukania lekarza....

Ja nie mam zadnego PCO ani nic takiego poprostu nie zawsze mam ow.wiec dlatego dostałam clo;-)

No to super że udało Ci się wizyte na piątek załatwic:-)
Ja tez długo szukałam dobrego lekarza no i udało mi się tylko że prywatnie i troche kosztuje ale co się nie zrobi aby fasolka się pojawiła;-)
ehhh to Twój pierwszy cykl z CLO więc nie ma się co dziwic że się stresujesz!
Kochana ja tez i pewnie większosc z nas jak dostaje coś nowego to szuka wszystkiego w swoim organizmie ale to chyba przypadłośc kobiet które chca zajśc w ciąże:-D
Kochana więc życze Ci abyś nareszcie trafiła na porządnego lekarza bo to jest bardzo ważne:tak: buzka

Asieńko kochana już się poprawiam i będę wskakiwać i na ten wątek:tak:Powiem tak nie dzięukuję żey nie zapeszać , powiem tak apropo tych dwóch kreseczek one będa tylko dla mnie lekarz z badań krwi potwierdził że napewno jestem w ciązy , a ja i tak chcę zrobić teścik i mieć te dwie kreseczki:-) Generalnie jestem happy ale troszkę się boję ze nagle coś ale tłumaczę sobie że po takim czasie starań już teraz musi byc tylko lepiej;-)
A jak tam u Ciebie?Choć zaraz nadrobię watek i pewnie się dowiem;-)
Pozdrawiam będziemy się odzywać z fasolką/-ami obiecuję Pozdrawiam ściskam bużka

Suzi mnie w pierwszym cyklu z CLO nie bolały jajniki w 2 fazie, tylko 3 dni przed owu....
a teraz nie bola wcale i nie wiem co myslec a za kilka dni powinna byc owu
do gin nie dam rady isc w tym miesiacu....
czy mozliwe zeby po CLO nie bylo owulacji? jakbys byla suzi w piatek to moglabys sie zapytac???? bylabym bardzo wdzieczna

cześć
a u mnie nadal plamienie
czy któraś z was miała plamienie po duphastonie??
ja nie mialam po duphastonie....
moze idz do gin
a jak dzisiaj????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
moze to plamienie poowulacyjne? ja tak kiedys mialam, 3 dni plamilam (ale wtedy nie bralam lekow) i poszlam do gin i okazalo sie ze w jajnikach zgromadzila sie krew, nie wytworzylo sie cialko zolte bo za malo mam progesteronu i dlatego zaczelam plamic po owulacji.... od tej pory biore dupka

no tak ale ja brałam clo na stymulację owu i biorę duphaston, na podniesienie progesteronu więc coś takiego chyba nie powinno się dziać

no tak ale ja brałam clo na stymulację owu i biorę duphaston, na podniesienie progesteronu więc coś takiego chyba nie powinno się dziać
Hejka MMM postanowiłam się wtrącić ja zawsze miałam plamienia po Dupku zawsze , przy każdym ivf, przy inseminacjach dopiero teraz miałam Lutka i wierzę że on w moim przypadku jest lepszy , jest ciąża żadnych plamień jak narazie i mam nadzieję ze się nie pojawią ;-)
Pozdrawiam i trzymam kciuki za twoje staranka;-)

reklama
Hejka mmm odpowiadam tutaj miałam jeszcze w trakcie brania dupka. Kurcze wiedziałam że popołudnie to zła pora na robienie testu , ale maz mnie namówił i co wyszła jedna krecha a lekarz twierdzi że jestem w ciąży bo tak wynika z badań krwi i co ja mam myśleć generalnie staram się trzymac tego co powiedizął lekarz chyba by mnie nie okłamał dziewczyny sfiksuje dobrze że jutro znowu te badanie krwi zapytam ho czemu test nie wyszedł a może te testy pink są kiepskie słyszałyście coś o nich niby super czułe a jednak u nas nie:-(

Do góry