reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Elżbietko, ja też po duhastonie przytylam:( bralam go dopiero miesiac a od razu bylo widać...) co prawda po @ trochę ze mnie "zeszlo" ale i tak mam wrażenie że spodnie są znacznie ciaśniejsze. I nie chodzi tu wcale o apetyt - bo bylam w trakcie brania duphastonu na urlopie- jadlam normalnie jeśli nie mniej i przechodziam wiele kilometrów dziennie (taki 'zwiedzający" urlop) a pomimo to tylam. Bardzo się źle z tym czulam, pomimo że nie jestem jakąś specjalnie szczuplą osobą i nie mam świra na punkcie swojej figury:) ale do tego czulam jakaś oslabiona, ciagle zmeczona. Co ciekawe przed miesiaczka nie bolaly mnie piersi, brzuch znacznie mniej - bez duphastonu dolegliwości byly znacznie silniejsze. Nie podoba mi się generalnie to, jak sie po nim czulam ale we wtorek idę do nowego gina i pogadam z nim - jeśli to ma mi pomóc to zacisnę zęb i będę sie dalej duphastonować:)

reklama
Basiu, ja tez tyje, na razie nie dużó, ale pewni bedzie gorzej. tez nie jestm "specjalnie szczupła", ale czuje po ubranaich - nie mieszcze sie w większosc po tych 3 miesiącach łykania duphastonu. ostatnie dwa miesiące brlam po 2 tabl, teraz przejde chyba na 1.
przed miesiączką tez mie nic nie boli, ani brzuch ani piersi. dzien przed troszke poczułam brzuch, ale dosłownie przez 5 sekund. za to w trakcie miesiączki boli, musze brac no-spe ::)
trzymam kciuki dziewczyny zeby nam sie udało!

Witam ponownie. Chcę trochę obronić duphaston ;) hehe, ja go brałam przez 6 m-cy włącznie z 18 tyg ciąży. Nie przytyłam nawet grama no oprócz tego oczywiście że zafasolkowałam i po tym fakcie owszem. Brałam go 2 razy dziennie łącznie z no-spą - naprawdę przy połączeniu tych dwóch opcji ja nie miałam żadnych boleści i czułam się pełna rewelka. Nie poddawajcie się i nie zmniejszajcie same dawek - wszystko skończy się pomyślnie, a jeśli tyjecie to może to z podświadomości o hormonach a może to jush fasolki....Gorące buziaki paps :D

Ja duphaston brałam przez 3 miesiące przed zajściem w ciąże. Potem przez pierwszy trymest. Mi służył. Nie odczuwałam specjalnie jakiś minusów. Nie tyłam. Może wręcz chudłam. Miałam brak apetytu. Niestety duphaston nie pomógł mi w donoszeniu ciązy. Tak jak któraś z was zauważyła wcześniej, że jak fasolka się uprze i chce iść do nieba to duphaston niestety nie pomoże. Moja ciąża była normalna, w sensie nie była zagrożona. Teraz odpoczywam, ale wierzę, że następnym razem będzie lepiej. Gorzej w każdym razie już być nie może.
Pozdrawiam justa4977

Hej! Robiłam badanie progesteronu w 21 dc. i wyszedł mi wynik 7,81 ng/ml. Lekarz stwierdził, że to nie za dużo i mam brać między 15 a 26 d. po 1/2 tab. duphastonu 2 x dziennie. A w następnym 8-10 dc przyjśc na badanie i zobaczymy jak wyglądają jajniki. Oby się udało w październiu zafasolować! Tak bym chciała...

reklama
Do góry