reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Niestety nie potrafię ci Elżbietko powiedzieć kiedy dziala bo ja też bralam teraz pierwszy miesiac...i moge tylko powiedziec ze czulam sie PASKUDNIE! I strasznie spuchlam - dziwilam sie że tak nagle przytylam:) Kiedys- jakies 6 lat temu, bralam go przez kilka miesiecy i wszystko wrocilo do normy - ale nie robilam wynikow w trakcie tylko na koniec. Chociaż na logike biorąc, wg mnie, powinien ci skoczyc hormon od razu skoro go bierzesz...Ja musze o wszystko wypytać gina - ide we wtore do nowego bo poprzednia to mi nic nie wytlumaczyla i wg mnie chyba nie do konca dobrze mi kazala brac ten duphaston...

reklama
no wiec odpowiem sama sobie, a moze tez i komuś sie przyda
Wykrywane w badaniu laboratoryjnym stężenia progesteronu ulegają podwyższeniu jeśli kobieta używa doustnie leki na bazie naturalnego progesteronu (czasem bada się poziom progesteronu właśnie w celu określenia czy dawka leku została odpowiednio dobrana). Laboratoryjne zestawy nie wykrywają natomiast sztucznego progestagenu np. zawartego w Duphastonie, pomimo, że w organizmie działa on identycznie. Stosowanie środków działających miejscowo np. żeli czy globulek dopochwowych z progesteronem podnosi jego poziom ogólny w stopniu mniejszym niżby to wynikało z zastosowanej dawki (stężenie miejscowe jest wyższe niż we krwi).

Ja tez sie zastanawiam czy go jednak brac czy nie :( Znam wiele przypadkow kobiet co go braly a i tak poronily ... Lekrza powiedzial mi ze po 1 ciazy nie jest to konieczne i z tego co on wie (a pomogl wielu kobieta w ciazy) to na poczatku niema sensu! jakby mialo sie cos stac to i tak sie stanie! a ciaze lepiej podtrzymywac jak ma sie pewne podejrzenie o zagroznienie! przeciez wiele kobiet przechodzi poronienie po czym rodzi zdrowe dzieci! i tak sama juz niewiem...:(

No tez mi sie tak wydaje! narazie jest wszystko wporzadku! ale boje sie strasznie isc na usg...moja fasolka bedzie miala wtedy 9 tyg...a w 8 mialam ciaze obumarla...boje sie ze jak pojde na usg to niebedzie bilo serducho...mam taki straszny uraz...staram sie o tym nie myslec ale co poradzic :(

Lilith nie przyciągaj do siebie tych złych myśli, ja też miałam uraz po stracie (strata była pomimo brania duphastonu) a widzisz co teraz w moim podpisie :) i to nie dzięki duphastonkowi :)

Misu kochanie jak sie widzi takie suwaczki to az sie cieplutko na serduszku robi!! Moj mezus tez powtarza ze wszystko bedzie dobrze! ja w to wierze ale przychodza takie stany smutku i zalamania:(
wiem ze wiele kobiet poronilo za 1 razem a druga ciaza przeszla bez wiekszych problemow! tak wiec i teraz bedzie dobrze...tylko czasem nachodza niestety takie chwile :(

reklama
Do góry