reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
ciężko powiedzieć, ja przed samym skokiem też miałam strasznie sucho, to twój pierwszy cykl z clo?? bierzesz coś jeszcze?

tak pierwszy.... i w ogole 1 raz mierze tempke...
nie biore nic, dopiero od 16 dc bede brac duphaston...
a jak u Ciebie bylo sucho to potem pojawil sie jakis sluz.... a skok bedzie na plus czy na minus?

Witajcie dziewczynki!

mmm... trzeba myśleć pozytywnie! a nuż się udało ;-)
Ja właśnie przygotowuję się do laparo. U nas to już 2,5 roku z przerwami. Brałam już 6 cykli CLO, bromergon i ponad rok luteinę. Wszystkie badania w normie, no poza prolaktyną, ale teraz jest oki. Początkowo byłam przerażona zabiegiem, teraz się przyzwyczaiłam do tej myśli. Po co czekać i męczyć się, może rzeczywiście laparo pomoże. Tylko kobitek przeżyło ten zabieg, to my też damy radę ;-)

ewka2412 fajnie, ze do nas wróciłaś. Głowa do góry! na nas też przyjdzie pora. Szkoda tylko, ze w UK taka fatalna opieka, dobrze, że zdecydowałaś się na polskiego lekarza. Pisz co Ci powiedział ;-)

sandrahaha miło Cię "widzieć", jak się czujesz kochana?? Już wiesz czy będzie synek czy córeczka??
wrocilam zawsze was podczytuje kochane ja dzis zaczelam 16 cykl :-( a lekarza mam dopiero 27 wiec napisze po wizycie
trzymam za was kciuki kobitki!!!!!!

sandra ja dostałam jakiś zel, mam nadzieję, że to wystarczy,
wiadomo już czy będzie chłopiec czy dziewczynka?

chlopiec :tak::tak::-)

martuskaa ja mialam cykle 29 dniowe a skok byl dopiero w 17dc. wiec owulka mogla byc dzien prez skokiem albo 3 dni po... wiec nigdy dokladnie nie wiesz... jesli bierzesz pierwszy cykl to jeszcze nic nie wiadomo... pierwszy to taki na sprawdzenie... u mnie za mala dawka clo byla przy pierwszym cyklu.
a tutaj link do mojego ostatniego cyklu:
1 - 28dni

skok jest zawsze na plus jakieś 2-3 kreski, a dopiero przed @ temp spada
u mnie dzisiaj test negatywny, kolejny cykl stracony, za kilka dni rozpocznę 9 cykl walki

WItam się po pracowitym weekendzie:))
Parlodel biore od 1grudnia przez pierwszy tydzien 2*0,5 tabl a pozniej 2*1 dobrze sie czuje i w tym cyklu pierwszy raz odkad sie staram a to juz 15 cykl zauwazylam sluz bialko kurze :-) wczesnie nie mialam
We wtorek ide na badanie wiec zobaczymy czy spadla mam nadzieje ze tak
ja biore parlodel 1mg
Ja jeszcze swojej nie badałam. Ginka powiedziała że trzeba brac długo żeby jakieś efekty były. ZObaczymy. Niektórzy lekarze nie biorą w ogóle pod uwagęprolaktyny po MTC, ale ja uważam że coś w tym jest zwłaszcza jak jest tak bardzo podwyższona.
szczezrze to dopiero w 6 cyklu z clo nam sie udalo. . dlatego ostatni cyklmeczylamm tego mojego tydzien :-):tak::-D on widocznie mial slabe nasienie bo wczesniej nie przetrwalo nawet kilku dni a ostatni cykl meczyklam go codziennie juz przed owulka do kilku dni po owulce i syna zmajstrowal a przeciez przy takich starankach przed owulka to raczej na core powinno byc... ale nie wazne ;-) wazne ze sie udalo :tak::tak: a zapomnialam. ja bralam odpowiednik clo-u uk clomid. i tutaj mialam tylko 2 cykle monitorowane... w pierwszym powiedzieli ze pecherzyki nie rosna i ze lipa a w drugim cyklu ze pecherzyki sa ladne i ze mamy sie starac przez pol roku tak.. nie mialam wiecej cykli monitorowanych bo lekarze stwierdzili ze skoro jest ok to nie potrzeba tego sprawdzac... :baffled::baffled: nawet nikt nie sprawdzil czy pecherzyki pekaja :baffled::baffled::baffled: wiec mialam stracha ogromnego tym bardziej ze ja mam torbiele na jajniku...
:-) Chyba nie narzekał:))) Ja też tak robię:-) Zobaczymy co dzisiaj na monitoringu gin mi powie. Mam nadzieję że sam pęknie bo nic mi nikt nie przepisał na pękniecie. Jeśli chodzi o monitorowanie, to najważniejsze zeby monitorowac pierwszy cykl żeby zobaczyc czy dawka odpowiednia, czy pekają...a później to zakładają lekarze że powinno byc ok skoro w pierwszm było dobrze:))
:-):-):-) A u Ciebie tak zleciało że szok:)))
cześć dziewczyny
ja w tym cyklu brałam Clo, a teraz biorę duphaston, i od 3 miesięcy bromergon, dzisiaj jest 10 dpo a ja nie mam większych nadzieji na to że się udało,
jeśli się nie udało czeka mnie badanie drożności, bo już 8 cykl się staramy bez najmniejszych efektów powoli trace nadzieje
Nie trać nadziei MMMM:-) Na FF widze że temperaturka nadal ładna:-) A HSG nie bój się. I nie czytaj za dużo po necie. Jak ja robiłam były ze mną jeszcze dwie dziewczyny.... I każdą z nas najbardziej bolał....zastrzyk znieczulaący:)) Będzie dobrze. Dopiero jesli masz duże zrosty i kontrast się bedzie przedzierał z trudem to może boleć. ALe nie nastawiaj się bo to bez sensu:-)
Ja właśnie przygotowuję się do laparo. U nas to już 2,5 roku z przerwami. Brałam już 6 cykli CLO, bromergon i ponad rok luteinę. Wszystkie badania w normie, no poza prolaktyną, ale teraz jest oki. Początkowo byłam przerażona zabiegiem, teraz się przyzwyczaiłam do tej myśli. Po co czekać i męczyć się, może rzeczywiście laparo pomoże. Tylko kobitek przeżyło ten zabieg, to my też damy radę ;-)
No i bardzo dobre podejście. Trzeba działać:-):-) Kiedy masz zabieg??
dziewczyny, od tego cyklu biore clo (5-9dc) i dzis jest 11 dc i u mnie susza jak na pustyni,..... wiem ze clo moze wysuszac sluz ale jak w takim razie zajsc w ciaze? czy owu moze byc w takim wypadku? jak nasienie moze dlugo tak przezyc? :-)
Kotuś, tak jak Ci pisałam na 28 dni. Spróbuj z wiesiołkiem - do owu, albo z lnem mielonym. Ja zaparzam dwie łyżeczki rano na czczo. Mieszam z jakimś sokiem bo mdlłe jest. Tez miałam zawsze pustynię ale już biorę długo (z przerwami jakimiś tam) i zauwazyłam poprawę. Nawet po CLo mogłam zauważyc śluzik rozciągliwy...

wrocilam zawsze was podczytuje kochane ja dzis zaczelam 16 cykl :-( a lekarza mam dopiero 27 wiec napisze po wizycie
trzymam za was kciuki kobitki!!!!!!
:-:)-:)-( Przytulam bardzo mocno:-:)-(

MMM tempka nadal wysoko - nie łam się:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zajączku tempkę prawdopodobnie mam wysoką, bo biorę duphaston,
widzę że ty też bierzesz bromergon, ja jużponad 3 miesiące go biorę, a ty??

WItam się po pracowitym weekendzie:))

:-) Chyba nie narzekał:))) Ja też tak robię:-) Zobaczymy co dzisiaj na monitoringu gin mi powie. Mam nadzieję że sam pęknie bo nic mi nikt nie przepisał na pękniecie. Jeśli chodzi o monitorowanie, to najważniejsze zeby monitorowac pierwszy cykl żeby zobaczyc czy dawka odpowiednia, czy pekają...a później to zakładają lekarze że powinno byc ok skoro w pierwszm było dobrze:))
:-):-):-) A u Ciebie tak zleciało że szok:)))

nie narzekal ale zachwycony tez nie byl bo co wieczor go meczylam a on bidulek jeden zmeczony po pracy... :-):-D:tak::tak: ale powiedzialam ze to ostatni cykl staranek i mu nie daruje a pozniej daje mu juz spokoj w kolejnych cyklach... :tak::-D:-D dla nas to nie trudne bo tylko tylek wypisac-sorki za szczerosc :-D:-D ale z facetami nie ma tak ze na zawolanie MOGA :-D ale oplacalo sie...

tak wiec dziewczyny-mierzyc tempke!!!!! :tak::tak::tak: ja mam wykresy na 28 dni i jeszcze takie co w domu uzupelnialam na kartce na wykresie... i super pamiatka.... teraz patrze na to i az mio na te temki patrzyc co sie ,,szczesliwe" okazaly :tak::tak:
dla takich pamiatek warto sie starac... wiem ze jest ciezko bo sama sie meczylam 1 i pol roku... teraz wiem ze byly to miesiace warte tych kopniakow ktore dostaje i bezsennosci w nocy bo to najslodszy i najbardziej upragniony ,,bol" :tak::tak::-):-)

reklama
zajączku tempkę prawdopodobnie mam wysoką, bo biorę duphaston,
widzę że ty też bierzesz bromergon, ja jużponad 3 miesiące go biorę, a ty??
Ja w sumie trzeci cykl. Nie pamiętam dokładnie od kiey ale jakoś na początku listopada zaczęłam. Kiedy odstawiasz dupka??
nie narzekal ale zachwycony tez nie byl bo co wieczor go meczylam a on bidulek jeden zmeczony po pracy... :-):-D:tak::tak: ale powiedzialam ze to ostatni cykl staranek i mu nie daruje a pozniej daje mu juz spokoj w kolejnych cyklach... :tak::-D:-D dla nas to nie trudne bo tylko tylek wypisac-sorki za szczerosc :-D:-D ale z facetami nie ma tak ze na zawolanie MOGA :-D ale oplacalo sie...
teraz wiem ze byly to miesiace warte tych kopniakow ktore dostaje i bezsennosci w nocy bo to najslodszy i najbardziej upragniony ,,bol" :tak::tak::-):-)
Mój na razie daje radę:-) Powiem CI że teraz obrałam inną taktykę. Zazwyczaj nie mówiłam kiedy mam ew. owu, ale on się domyślał. DLatego i tak był czasem spięty. Ale teraz nie dało rady nie mówić mu, skoro mam monitoring:)) DOszliśmy do wniosku że nie może to byc temat tabu i musimy do niego podchocić naluzie - tzn. z humorem:)) Bo inaczej psycha siądzie. Mamy ogromne nadzieje ale potrafimy już trochę o tym mówic nie spinając się.
My się staramy też juz ponad rok, dokłądniej od listopada 2008...i na razie ....:-(

Do góry